fbpx Skip to content

Úgy tűnik, az Apple ezen a héten visszatért az App of the Week akciójának magját adó kategóriához. A macska szimulátor és hányós platformer játék után most újra egy minimalista puzzle játék, a Klocki lett ezen a héten az ingyenes játék.

Klocki borítókép

Biztos vagyok benne, hogy mindenki találkozott már a tilitoli játékkal, amiben egy kép darabjait kell egy keretben ide-oda tologatni, hogy egyszer csak kirajzolódjon rendesen a rajz. Ezt az ötletet ültette át iOS-re a Klocki fejlesztője, de csavart is rajta egy hatalmasat, így aztán igazán egyedi alkotással van dolgunk.

Klocki képernyőfotó

A való életben lévő tilitoli játékban csak egy négyszögben kell az négyzeteket úgy tologatni, hogy kicseréljék egymást és mondjuk a kívánt festmény kirajzolódjon. A Klocki fejlesztője ezt jóval tovább gondolta, ugyanis ebben a játékban akár már térben is gondolkoznunk kell és eszerint mozgatni egy-egy kocka oldalain a négyzeteket. Ez a játék a lehető legpuritánabb, ugyanis se logó, se menü, se pályaválasztó, semmi nem fogad minket induláskor, csak az aktuális pálya. Amennyiben elakadnánk, akkor bizony gond van, mert nem ugorhatóak át a nehezebb pályák, muszáj rájönnünk a rejtély nyitjára. A játék előrehaladtával persze egyre nehezebben lesznek a pályák, egyre bonyolultabb vonalhálózatot kell rendbe raknunk, egyre nagyobb, bonyolultabb geometriai formákon.

Klocki képernyőfotó

Az irányítás elsőre nekem picit fura volt, hiszen itt nem tologatni kell a négyzeteket, hanem először kijelölni azt, amit cserélni szeretnénk, majd azt, amire cserélni szeretnénk. A való életben az egymástól igen távoli négyzeteket csak igen sok másik négyzet mozgatásával tudjuk kicserélni, viszont a Klockiban nem jelent gondot a távolság, egy lépésből cserélhető minden, de ettől nem lesz könnyű a játák, főleg nem a későbbi pályákon. Nem számít, hány lépésből csináljuk meg a pályát, nincs idő limit, nincsenek életek se, csak egy a lényeg: oldjuk meg a pályát vagy nem tudunk tovább menni. Amennyiben elakadtunk, a játékban található egyetlen gombbal újra tudjuk kezdeni.

A Klocki most egy héten át a megszokott ára helyett teljesen ingyenes tölthető le. Nincs benne egy bit alkalmazáson belüli vásárlás se, viszont kétlem, hogy érkezni fognak bele új pályák, hiszen közel 11 hónapja nem frissült a játék. De ennyi baj legyen, szerintem így is remek fejtörőként funkcionál.

[appstore id=”1105390093″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Melyik az a macskaszimulátor? Ha rákeresek az oldalon “a hét ingyenes alkalmazása” kulcsszavakra, akkor nem dob ki ilyet.

  2. Tök jó. Köszi 🙂


Add a Comment