fbpx Skip to content

Az Apple heti ingyenes alkalmazás akciója, az Free App of the Week sokszor mutatott már érdekesebbnél érdekesebb játékokat és alkalmazásokat. A múlt heti, számomra értékelhetetlen macska szimulátor után egy elég fura játékkal, az Eggggg-gel készültek a rovat szerkesztői.

Eggggg – a hét ingyenes alkalmazása borítókép

Ha azt hitted, ismered az App Store legbetegebb alkotásait, akkor jó eséllyel rátaláltál már erre a gyöngyszemre, de aki hozzám hasonlóan nem ereszkedett az alkalmazásáruház mélyebb bugyraiba, annak hatalmas meglepetés lesz ez a játék, talán pozitív, de lehet sokaknak negatív értelemben. Az Eggggg egy platformer játék, amiben egy tojásallergiás kisfiúval hányva kell teljesítenünk a pályákat.

Eggggg képernyőfotó

Igen, jól olvastad, Gilbert okádásai a játék kulcsa. A történet szerint főhősünk szobafogságban van és édesanyja nem engedi át a szomszéd gyerek bulijára, ezért Gilbert az ablakon át megszökik és balszerencséjére egy óriási tojásba esik. Ez két dolog miatt rossz a számára, az egyik, hogy a hatalmas, robotlábú csirke nem nézi jó szemmel, hogy összetörte a tojását, ami még a kisfiú részére a kisebb gond, hiszen csak el kell menekülni előle, viszont a másik ok már annál komolyabb. Gilbert ugyanis tojásallergiás, ami nem vicc számára, ugyanis folyamatosan okádnia kell tőle, szépen sugárban, nagy erővel, ahogy annak lennie kell. Ez adja a játék alapját, a hányás és a menekülés.

Eggggg képernyőfotó

Az irányítás roppant egyszerűen lett megoldva. Gilbert normál esetben jobbra vagy balra szala, de ahhoz, hogy ugorni tudjon, szüksége van már a hányásában rejlő hatalmas erőre, ami képes őt megemelni. A kijelző két oldalát nyomkodva tudjuk szabályozni, hogy melyik irányba haladjon főhősünk. Eleinte csak zöld, nem olyan vészes rókával tudunk dolgozni, de a játék előrehaladtával több színű és képességű hányásra is szert tesz Gilbert, lesz olyan is, amivel szinte már repülni tud. Teljesen abszurd, de pont ettől jó szerintem. Jó látni, hogy vannak még bőven olyan fejlesztők, akik mernek nagyot álmodni és azt rendkívül szórakoztató módon ki is vitelezik.

Eggggg képernyőfotó

Az Eggggg nem egy túl hosszú játék (21 pálya), de ez nem is akkora baj, hiszen az összes pálya kellő gondoskodással készült és rengeteg apró kis poén rejt. Biztos vagyok benne, hogy sokan eléggé rá fogtok kattanni az eszméletlenül egyedi koncepció miatt, de biztos sokan ki lesznek akadva, hogy mi ez az agymenés. Erre mondják azt, hogy ízlések és pofonok, de a lényeg, hogy nekem már kellő módon feldobta a napomat Gilbert és az ő tojásallergiája.

Az Eggggg akár Apple TV-n is játszható és iMessage matrica csomag is jár mellé, Gilbert különböző, színes, ásító képeivel. Beteg, de szórakoztató játék, azt meg kell hagyni. Töltsétek le most, amíg ingyenes!

[appstore id=”1145738671″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment