fbpx Skip to content

Egy hét se telt el a legutóbbi Instagram cikkünk óta és már itt is a következő újdonság, ami megérdemel egy rövidke cikket. Az előző frissítés csak a Stories funkcionalitását növelte, míg a mostani sokkal inkább az Instagram alapfunkciójához, a képekhez ad hozzá valamit.

Instagram archiválás borítókép

Nagyon sok felhasználó a mai napig berögződések szerint használja a szolgáltatást, ilyen például a nem négyzetes arányú tartalmak bekényszerítése külső appokkal a 1:1-és képarányba. Ez egy külön cikk témája lesz, de most egy olyan újítás érkezett, ami azoknak kedvez, akik szeretik törölgetni régebbi bejegyzéseiket, de ezt sokszor meg is bánják és örülnének, ha visszacsinálhatnák az egészet. Nekik lesz jó az archiválás.

Az archiválás az e-mail kliensekben szinte az ősi funkciók közé tartozik, míg az Instagram esetében eddig ha töröltük egy képet a profilunkról, akkor az örökre elveszett mind magunk, mind pedig a követőink számára. Mostantól bármelyik posztunknál a három bogyó gombra nyomva egy archiválás opció is megjelenik, amivel a nagyvilág számára elrejthetjük az adott tartalmat, de mégsem kerül végleges törlésre, hanem egy, csak a tulajdonos számára elérhető, privát listára kerül. Az így elrejtett tartalmakat a jobb felső sarokban található új archiváló ikonnal tudjuk elérni. Az elrejtett bejegyzéseket innen ugyanúgy a három bogyóval tudjuk láthatóvá tenni és szerencsére nem új posztként jelennek meg, hanem a régi helyükre kerülnek vissza, akár több évvel is visszamenőleg.

Instagram archiválás képernyőfotó Instagram archiválás képernyőfotó

Jogosan felmerülhetett sokatokban a kérdés, hogy ez mégis miért jó nekünk felhasználóknak. Engem nem zavar, ha valaki a közel 1200 képemet végigtekeri és régi, kevésbé minőségi tartalmaimat meglátja, viszont vannak, akiknek lennének olyan képei, amiket szívesen elrejtenének.

Gondolj csak bele, tele van a képfolyamod a pároddal közös képekkel, viszont egyszer csak szakítotok és legszívesebben letörölnéd az összes közös emléket az Instagramról, sőt, meg is teszed még aznap, viszont pár nap múlva megbeszélitek a dolgot és már bánod, hogy minden közös képet töröltél. Az ilyen és hasonló esetekben jöhet jól az Instagram új archiváló fukciója, hiszen pár koppintással az összes régi emlék képei visszállíthatóak.

Te mire használnád az archiválást?

[appstore id=”389801252″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment