fbpx Skip to content

Az IKEA 2017-ben belépett az okosvilágítás világába, már hazánkban is megvásárolhatóak ezek az eszközök.

IKEA TRÅDFRI

Pár hete teszteltük az IKEA Trådfri családot, amit nagy elégedettséggel használtunk. A legfrissebb sajtóközleményben pedig azt írja a cég, hogy továbbfejleszti a termékeit és későbbiekben HomeKit, Amazon Echo, Google Home támogatást is kapnak majd.

Ebből természetesen számunkra a HomeKit a legérdekesebb, melynek segítségével akár Sirivel is irányíthatjuk az otthoni IKEA-s lámpáinkat. Ezt egyébként most is meg tudjuk tenni, de egy átlagfelhasználó számára rendkívül körülményes módon. Rögtön felmerült a kérdés bennem, hogy az IKEA vajon beépítette-e már korábban az Apple által szükséges HomeKit hardvert, vagy pedig ismét az lesz, hogy a jelenlegi belépő modell nem fog működni, csak egy újabb központi egység. Erről egyébként nincs információ sajnos, és ugyan mi is hallottunk arról, hogy ősszel érkezik a HomeKit, nekem erős a gyanúm, hogy újabb központi egységre lesz hozzá szükség.

Az Amazon Echo-hoz és a Google Home-hoz azonban csak szoftveres támogatás szükséges, így véleményem szerint azok működhetnek majd a régebbi típussal is. Persze mindenhez kell az IKEA szoftveres frissítése, jelenleg hivatalosan sajnos egyik sem támogatott. Ősszel egyébként várhatóan érkeznek majd a színes izzók is.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment