Forintra vált az App Store – a legolcsóbb alkalmazás 99Ft lehet!

Az Apple nemrég kezdte el tájékoztatni fejlesztőket, miszerint Magyarországon az euró helyett 7-10 napon belül átvált a rendszer forintra.

Az App Store forintra vált

Ez azt jelenti, hogy a jelenleg 0,99 avagy 1,09 eurós alkalmazások mostantól 349Ft-ba kerülnek majd, valamint a legolcsóbb alkalmazást, vagy alkalmazáson belüli fizetést a fejlesztő 99Ft-ra tudja beárazni, ami mondhatni a 0,49 eurónak felel meg. Korábban már írtunk arról, hogy 0,49 és 1,09 €-s árakkal is találkozhatunk az App Store-ban, úgy látszik, ezeket az Apple 7-10 napon belül átalakítja forintra.

Forint az App Store-ban

Forint az App Store-ban

A fenti táblázatból könnyedén kisakkozható, hogy mennyibe fognak kerülni a már megszokott euró összegek. Ahogy fent írtam, 349Ft lehet az 1,09 eurós app, de például egy 9,99 eurós alkalmazásért már 3290Ft-ot fizethetünk majd. A képen látható lenti jobb alsó táblázatban azonban alternatív összegekkel is találkozhatunk, így érdekes lesz majd, hogy forintban fogja kiírni az App Store az összegeket.

Üdvözöljük!
Tájékoztatjuk, hogy a magyarországi App Store-ban, iTunes Store-ban, iBooks Store-ban, Apple Musicon és iCloud-tárhelyen jelenleg alkalmazott euró deviza hamarosan forintra változik.

A devizamódosítást követően az előrendelések és az előfizetések magyar forintban kerülnek kiszámlázásra, és a meglévő iTunes-ajándékegyenlegek is az új helyi devizában jelennek meg.

Kérjük, hogy az első adandó alkalommal váltsa be ajándékegyenlegeit. A devizaátváltás során problémákat tapasztalhat az áruházi kredit megtekintése, felhasználása vagy beváltása terén.

További információért vegye fel a kapcsolatot az Apple Támogatással.

Üdvözlettel:
Apple

Természetesen a Szifon.com alkalmazás mindig is ingyenes lesz számotokra. 🙂

Szifon.com
 • Szifon.com
 • Méret: 2 MB | Verzió: 3.2.1
 • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Ezt érem, de azt nem, hogy az egyenleget miért kell beváltani? Talán elvész? Vagy mi az oka?
  Mondjuk az is elgondolkodtató, hogy már előre hibákat jeleznek. Nem kellene talán előbb tesztelni, javítani, és csak azután alkalmazni az átállást? Vagy most is a felhasználók a tesztelők? Természetesen ingyen, sőt, az esetleges (előre beharangozott) hibák folyamán akár az egyenleg (vagy egy része) is elveszhet.
  Szép kilátások!

 2. Igen azt nem, de ha azt is beakarják vezetni, akkor lehet, hogy a forintalapú vásárlást elkell kezdeni valahol…, persze nem gondolom, hogy holnapután már lesz Apple pay …

 3. Tegnap, ( majus 24.) este megkaptam az üzenetet a magyar forintban történő fizetésről

  Tegnap még frissített a gépem , de az üzenet után már nem.

  Azóta bár 10 frissítésem áll és nem akar frissülni.

  MI A TEENDŐ????? Várakozás, de meddig !

 4. Ugyanez a helyzet nálam is. Nem hajlandó frissíteni. Persze, megvetted dollárért, most meg forintért frissítenéd, hát mit gondolsz magadról 🙂

 5. Ma reggel vásároltam egy alkalmazást jó magyar forintért :)!
  349 Ft (ez lenne a 0,99€? mert akkor elég furcsán váltják) áron szerepelt, majd a vásárlást követően jött a banki alkalmazás értesítője hogy 100 forintot levett az Apple a számlámról!

  Ez most mi??? Nem zavar… csak furcsa… hogy jött ki ez az összeg?

 6. @TiaDalma: a 349Ft az az 1,09€-s appoknak felel meg, nem a 0,99€-snak. az 1,09€ az hozzávetőleg 335,94Ft középárfolyamon, az eltérés az árfolyammozgások miatt van. többek között valószínűleg épp ezt kiküszöbölendő lett helyi pénznem az euró helyett, és akkor nem kell váltogatni oda-vissza.

 7. @PCha0s: a 349Ft az az 1,09€-s appoknak felel meg, nem a 0,99€-snak. az 1,09€ az hozzávetőleg 335,94Ft középárfolyamon, az eltérés az árfolyammozgások miatt van. a hitelesítési zárolást a zárolás lejártával visszakapod, az nem levonás.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!