fbpx Skip to content

Az Apple nemrég kezdte el tájékoztatni fejlesztőket, miszerint Magyarországon az euró helyett 7-10 napon belül átvált a rendszer forintra.

Az App Store forintra vált

Ez azt jelenti, hogy a jelenleg 0,99 avagy 1,09 eurós alkalmazások mostantól 349Ft-ba kerülnek majd, valamint a legolcsóbb alkalmazást, vagy alkalmazáson belüli fizetést a fejlesztő 99Ft-ra tudja beárazni, ami mondhatni a 0,49 eurónak felel meg. Korábban már írtunk arról, hogy 0,49 és 1,09 €-s árakkal is találkozhatunk az App Store-ban, úgy látszik, ezeket az Apple 7-10 napon belül átalakítja forintra.

Forint az App Store-ban

Forint az App Store-ban

A fenti táblázatból könnyedén kisakkozható, hogy mennyibe fognak kerülni a már megszokott euró összegek. Ahogy fent írtam, 349Ft lehet az 1,09 eurós app, de például egy 9,99 eurós alkalmazásért már 3290Ft-ot fizethetünk majd. A képen látható lenti jobb alsó táblázatban azonban alternatív összegekkel is találkozhatunk, így érdekes lesz majd, hogy forintban fogja kiírni az App Store az összegeket.

Üdvözöljük!
Tájékoztatjuk, hogy a magyarországi App Store-ban, iTunes Store-ban, iBooks Store-ban, Apple Musicon és iCloud-tárhelyen jelenleg alkalmazott euró deviza hamarosan forintra változik.

A devizamódosítást követően az előrendelések és az előfizetések magyar forintban kerülnek kiszámlázásra, és a meglévő iTunes-ajándékegyenlegek is az új helyi devizában jelennek meg.

Kérjük, hogy az első adandó alkalommal váltsa be ajándékegyenlegeit. A devizaátváltás során problémákat tapasztalhat az áruházi kredit megtekintése, felhasználása vagy beváltása terén.

További információért vegye fel a kapcsolatot az Apple Támogatással.

Üdvözlettel:
Apple

Természetesen a Szifon.com alkalmazás mindig is ingyenes lesz számotokra. 🙂

[appstore id=”478349163″ store=”US”]

Olvasd el a hozzászólásokat is

22 Comments

  1. Ezt érem, de azt nem, hogy az egyenleget miért kell beváltani? Talán elvész? Vagy mi az oka?
    Mondjuk az is elgondolkodtató, hogy már előre hibákat jeleznek. Nem kellene talán előbb tesztelni, javítani, és csak azután alkalmazni az átállást? Vagy most is a felhasználók a tesztelők? Természetesen ingyen, sőt, az esetleges (előre beharangozott) hibák folyamán akár az egyenleg (vagy egy része) is elveszhet.
    Szép kilátások!

  2. @Jan:
    érem -> értem
    🙂

  3. Lehet , hogy ez már az Apple Pay előkészítése Magyarországon ?

  4. @jagBp: sajnos nem valószínű, az App Store-ban való vásárlás pénzneme ezt nem befolyásolja. no persze baj nem lenne, ha ez is az oka lenne.

  5. Igen azt nem, de ha azt is beakarják vezetni, akkor lehet, hogy a forintalapú vásárlást elkell kezdeni valahol…, persze nem gondolom, hogy holnapután már lesz Apple pay …

  6. Az elmúlt év eseményei után nem csodálkoztam volna ha rubelt ír egyből 🙂

  7. :)))

  8. Tegnap, ( majus 24.) este megkaptam az üzenetet a magyar forintban történő fizetésről

    Tegnap még frissített a gépem , de az üzenet után már nem.

    Azóta bár 10 frissítésem áll és nem akar frissülni.

    MI A TEENDŐ????? Várakozás, de meddig !

  9. Ugyanez a helyzet nálam is. Nem hajlandó frissíteni. Persze, megvetted dollárért, most meg forintért frissítenéd, hát mit gondolsz magadról 🙂

  10. @[email protected]: A válaszodhoz annyit: Magyar forintban vettem.

  11. Ma reggel vásároltam egy alkalmazást jó magyar forintért :)!
    349 Ft (ez lenne a 0,99€? mert akkor elég furcsán váltják) áron szerepelt, majd a vásárlást követően jött a banki alkalmazás értesítője hogy 100 forintot levett az Apple a számlámról!

    Ez most mi??? Nem zavar… csak furcsa… hogy jött ki ez az összeg?

  12. @Jadeye: Ha megjön a számla közzéteszem. Mármint a levont összeget. Persze nem dől össze a világ hogy 349 ft vagy 100 ft vagy 349+100 ft 🙂

  13. Azért az senkit sem zavar, hogy 349Ft-os áron váltották be az EURót ? :o(

  14. @TiaDalma: a 349Ft az az 1,09€-s appoknak felel meg, nem a 0,99€-snak. az 1,09€ az hozzávetőleg 335,94Ft középárfolyamon, az eltérés az árfolyammozgások miatt van. többek között valószínűleg épp ezt kiküszöbölendő lett helyi pénznem az euró helyett, és akkor nem kell váltogatni oda-vissza.

  15. @TiaDalma: Az a baj hogy amikor az árváltozás történt, akkor mindenki emelte az alkalmazások árát. ingyenes és 1,09€ között nem találkoztam alkalmazással. http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/05/27/620asda.png
    Itt van két alkalmazás $,€ és Ft összevetése. dollárban még mindig olcsóbban jön ki.

  16. @T.Unix: dollárban nettó az ár, arra még rájön az adott szövetségi államnak megfelelő adó, talán 2009 óta, addig a digitális vásárlásokon nem volt sales tax, ha jól emlékszem.

  17. Inkább az a durva a fenti táblázatból, hogy 45% jutalékot von le az Apple a befizetett összegek után!!!

  18. @PCha0s: Hmmm… első forintos vásárlás eredménye: 100 Ft valami (hitelesítési zárolás) + 349 Ft az alkalmazásért. Nem vagyok boldog, de ez van. 0,99€ = 349 Ft lehet? 😀

  19. @PCha0s: a 349Ft az az 1,09€-s appoknak felel meg, nem a 0,99€-snak. az 1,09€ az hozzávetőleg 335,94Ft középárfolyamon, az eltérés az árfolyammozgások miatt van. a hitelesítési zárolást a zárolás lejártával visszakapod, az nem levonás.


Add a Comment