fbpx Skip to content

Már egy ideje mennek a találgatások, vajon az első iPhone megjelenésének 10. évfordulójára milyen csúcsmodellel áll elő az Apple, és legfőképpen hogy ez mennyibe fog kerülni. Ezt boncolgatja írásában Simona Jankowski, a Goldman Sachs elemzője.

iPhone 8

Jankowski szerint 3 modell jelenik meg ősszel: számozásban már hagyományosnak tekinthető iPhone 7s, iPhone 7s Plus és a jubileumi iPhone 8. Ez utóbbi OLED képernyős készülék 128 gigabájtos változatban 999 dollárba kerül majd, míg a 256 gigabájtos verzió ára 1099 dollár lehet.

Úgy gondoljuk, hogy az 5.8 colos készülék iránt komoly kereslet lesz, mivel olyan tulajdonságokkal fog rendelkezni, melyeket a kisebb készülékek nem tartalmaznak. Ilyen az 5.8 colos OLED kijelző és a 3D érzékelős kiterjesztett valóság.

Szerinte a „belépő szintű” iPhone 7s és 7s Plus 649 dollárba és 769 dollárba fog kerülni, hasonlóan a most árusított iPhone 7 és 7 Plus modellekhez. Az iPhone 8 alapmodellből nem lesz 32 gigabájtos, ez túl kicsi lenne egy ilyen készülékhez.

A 128 gigabájtos iPhone 7 Plus-hoz hasonlítva az új tulajdonságok és a magasabb nyersanyag/alkatrészárak mintegy 70 dollárral növelik az árcédulán lévő árat, ehhez hozzájön még az Apple 130 dolláros áremelése, ami 999 dolláros árat eredményez a 128 gigabájtos modellnél, míg a 256-osért 1099 dollárt kell majd fizetni.

iPhone árak

A Goldman Sachs szerint a következő tulajdonságokkal bír az iPhone 8:

  • 5.8 colos, keret nélküli, teljes képernyős OLED kijelző (35 dolláros árnövekedés);
  • Home gomb nélküli képernyő;
  • 3D érzékelési képesség (plusz 20 dollár);
  • jobb és gyorsabb flash tárolóegység és DRAM memória (16-29 dolláros többlet);
  • 128 gigabájtos induló tárkapacitás;
  • A11-es processzor;
  • biometrikus azonosítás.
  • 999 dollár = 279.000Ft (plusz a magyar ÁFA)

Az Apple egyszerre akár tíz design-verzióval is dolgozik, de az elemző biztos benne, hogy már véglegesítették a designt. Négy hónap maradt a bemutatóig, így le kellett zárni ezt a kérdést.

Jankowski emelte a részvény célárfolyamát is 164 dollárról 170 dollárra. Ezt azzal támasztotta alá, hogy évről-évre nő a drágább és nagyobb haszonnal értékesített Plus modell részaránya és ez az iPhone 8 esetében sem lesz másként, akár a 60%-ot is elérheti.

Plus modellek részaránya

Végezetül egy kis számolgatás. Jelenleg a 128 gigabájtos iPhone 7 Plus akció nélkül 338 ezer forintba kerül. Ha hozzávesszük a 200 dolláros árnövekedést, akkor simán eléri a 400 ezer forintot. Valljuk be, ez igen sok.

[poll id=”219″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Nem csak a független árával van probléma, hanem főleg azzal, hogy az itthoni szolgáltatók végtelenül kapzsiak, és nem képesek emberi áron adni földi halandónak a készüléket…

    Elég megnézni hogy pár éve a legújabb iPhone emberi(havi 7-8ezer forint max) előfizetéssel 80-90 ezerért elhozható volt, most meg ha ugyanezt akarod akkor alsó hangon 170 ezret ki kell csengetned ott helyben…

    Ennyiért már konkrétan Amerikában függetlenül kapni..Enyhén szólva lehúzás..

  2. Én még mindig azon a véleményen vagyok hogy nem lesz 7s modell. iPhone 6 ota ugyan az a ház kizártnak tartom, hogy legyen még 7s max egy SE ilyen jellegű házban csak a 4″ ban.

  3. 170.000 kezdő?! Köszönd meg a sok majomnak, aki rendszeresen úgy hozott ki telefont, hogy esze ágában sem volt végigvinni a részleteket…

  4. szerintem sem lesz ennyifele tipus. volt is mar iras errol, komolyabb szakmaibb elemzotol. az meg h az amoled egyszeri eltevelyedes lenne. hat ez is erdekes.

  5. Sztem legyen 4990 dollár, mert miért ne 😀


Add a Comment