fbpx Skip to content

A Zeptolab neve bizonyára a legtöbb játékos számára is erősen csenghet. Ennek a fejlesztőcsapatnak köszönhetjük a méltán legendás Cut the Rope sorozatot, de egyik nagy, személyes kedvencemet, a Pudding Mosterst is. Most viszont egy vadi új játékkal a C.A.T.S.-szel jelentkeztek.

C.A.T.S. borítókép

Sok évvel ezelőtt talán a Discovery Channelen több olyan műsor is volt, ami némileg jasonlít a mai játékunkra. Az egyik műsorban, ne kérdezzétek a nevét, két csapatnak adott idő alatt a roncstelepen rendelkezésre álló elemekből valami agyament járgányt kellett összerakni. A járművek sorsa nem tudom már, mi lett. A másik műsorban pedig távirányítós gépeket kellett építeni körfűrésszel, lángszóróval felszerelve őket és ketrecharc módjára összeereszteni őket.

C.A.T.S. képernyőfotó

Nem tudom, hogy ezekre a műsorok mennyire voltak hatással a C.A.T.S. fejlesztőire, de én egyből ezekre asszociáltam, amint egy menetet lejátszottam a játékkal. Ennek az alkotásnak az a célja, hogy a rendelkezésünkre álló elemekből egy olyan harci járművet építsünk, ami 1v1-ben képes legyőzni a másik járgányt. A harci szekér alapját mindig egy fa tákolmány adja, amit fel kell szerelnünk kerekekkel, fegyverekkel és egyéb hasznos kiegészítőkkel. Rengeteg féle variációt rakhatunk össze és ez a szám folyamatosan nő, ahogyan újabb és újabb szerencse ládákat nyitunk ki. Fontos, hogy ha szerzünk valami új alkatrészt, ami jobb, mint az előző, akkor azt mindenképp szereljük be, ugyanis az alkatrészek tulajdonságai mondják meg, mennyire lesz élet- és harcképes a jármű. Sebzés-, életerő- és energiaszinttel kell számolnunk. Amennyiben a fa alap nem elég erős, akkor nem tudunk felrakni rá erősebb fegyvereket, ezért sokszor érdemes az alapot energiatáskával tuningolni és a nem kellő alkatrészeket pedig beolvasztani azokkal, amikre szükségünk van, hogy azok még jobbak legyenek.

C.A.T.S. képernyőfotó

Két játékmód található a C.A.T.S.-ben. Az első egy gyors menet, amiben egy valós játékos harci szekere ellen megindul a saját takolmányunk. Nem kell és nem is lehet semmit se irányítani, rajtra elindul a két jármű egymás felé és az nyer, aki minél gyorsabban több sebzést tud bevinni. Egy kör nagyjából 10 másodperc alatt le is megy, de ha két annyira béna kocsi küzd egymással, amik nem is tudnak egymásnak sebzést bevinni, akkor a képernyő két szélén a hidraulikus prés megjelenik és összezúzza a járgányokat. Ilyenkor az nyer, akit később ér el a végzetes fal.

A másik játékmód pedig a bajnokság, ahol már több körben kell ugyanúgy győzedelmeskednünk, mint a másik módban. Itt annyi a különbség, hogy a körök közt nem lehet kiszállni és változtatni a járgányon, viszont a menetek gyorsítva nézhetőek, így legalább nem kell hosszú percekig csak azt néznünk, hogy a játék helyettünk csinál mindent, ugyanis itt se lehet irányítani a járművet. Amennyiben jó helyezést érünk el, akkor erősebb kupába kerülünk és értékesebb alaktrészeket nyerhetünk.

Szerintem a C.A.T.S. elég jópofa ötleten alapul, a megvalósítás is remek, de biztos vagyok benne, hogy sokakat zavarni fog, hogy csak úgy befolyásolhatjuk a játékkimenetelt, hogy milyen alkatrészekből mit építünk össze és nem magával a jármű irányításával. A C.A.T.S. nem mentes az alkalmazáson belüli vásárlásoktól, de ezek csak a ládák gyorsabb kinyitásához és a jobb alkatrészek vásárlásához kellhetnek. Mivel ingyenes, mindenképp érdemes adni neki egy próbát, én jól szórakoztam.

[appstore id=”1208561922″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Ha jól emlékszem akkor “fából vaskarika” volt a műsor címe. Ha tévedek akkor sorry 🙂


Add a Comment