fbpx Skip to content

Az alábbi videóban összemérték az iPhone 7 Plus-t a Samsung Galaxy S8-cal, a Google Pixellel, az LG G6-tal, és BBK 3T-vel.

Az Apple egyik legnagyobb lépéselőnye a többi gyártóval szemben, hogy saját maga fejleszti a készülékein futó szoftvert is. Ezért a jelenleg használt A10 Fusion processzornak köszönhetően az iPhone 7 Plus a leggyorsabb okostelefon. Nincs benne 6GB memória, 8 magos processzor, csupán az iOS illetve az alkalmazások megfelelő szintű optimalizálása a fejlesztők által, ami gyorsabbá teszi a készüléket. EverythingApplePro videója rámutat, hogy ez bizony nem elhanyagolható dolog.

A videó nem csak az alkalmazások megnyitását mutatta meg, hanem ha egy appba vissza szeretnénk térni, akkor az Androidnál ez közel kétszer akkora időt jelent, mint iOS-en. Az is kiderül, hogy sajnos a Google Pixel a legrosszabb androidos készülék a fenti videóból, ha a felső kategóriát nézzük. A Google Pixel egyébként egy jó mobil is lehetne, írja a Verge cikke.

Geekbench 4

Érdemes megnézni az alábbi száraz adatokat is, mert ezek alapján nem kellene ennyire elhúznia a mezőnytől az iPhone 7-nek.

Száraz technikai statisztikai adatok az iPhone 7 és Android készülékekről

Jóformán a Galaxy S8 gyorsabb is, ha a processzor magok dolgoznak, de ez nem látszik a fenti videóban. Érdekesebb azonban az AnTuTu 3D-s tesztje, amiben látható, hogy az Apple nem csak száraz számolásban, hanem a 3D-s megjelenítésben is vezeti a mezőnyt.

Az AnTuTu listáján is az iPhone 7 Plus vezeti a mezőnyt

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. 1920×1080 vs 1440 x 2960 (QHD+).

    Ennyit a 3D-s tesztröl.

  2. “A video posted to Vimeo shows the Galaxy S8 with a score of 205284, destroying the iPhone 7 Plus’ score of 181807 (the iPhone 7 scores 173575).”

    🙂

  3. Kíváncsi leszek a Xiaomi Mi6 sebességére, elég durva vas van benne

  4. @kolbaszmen: A Mi 5S-el is sikerült iPhone 7 közeli eredményt elérni (5.ik helyezett az Antutun)

  5. Ezek a benchmark tesztek annyit érnek, mintha közúti forgalomba vennél el ferkát! Hiába lehet 300-al tépetni vele, ha a forgalom úgy sem enged. Semmi értelme.

  6. Ez így van.

  7. @totopad: hja, az iOS még mindig jobban van optimalizálva, így nem számítanak a számok jobban megy.

  8. @admin: Jövőre lesz a 10 éves jubileumom, hogy szifont használok, nekem ezt nem kell bemutatni. Viszont az, hogy egy készülék képes egy pc teljesítményére az kb semmit sem jelent, amíg nincs kihasználva. Az átlag felhasználó a facebook/angry birds appnál nem használt többet, egy iilyen teljesítményre viszont egy 5S is megfelel.

  9. Meg azért azt se felejtsük el, iOS ide Android oda, hogy real multitasking nincs az iOS-ben, míg a Androidban igen. Én például kitépem a hajam egyes szituációkban, amikor küldi az app a notificationt, hogy vagy most rögtön nyissam meg az appot, vagy pedig felfüggeszti a rendszer (csak hogy néhány példát mondjak: Prompt, Transmit).

    Tudom, az ilyen jellegű használat a felhasználók 95%-ra nem érvényes, de akkor is érdemes lenne figyelembe venni egy ilyen tesztnél.

  10. Viszont tud minden voip hívást úgy kezelni, hogy nem szakítja meg (teszi háttérbe) egy bejövő GSM hívás! Ez pl nekem aki plusz 2 számot is használok rajta ugyfelezesre fontos újítás! (Mindkettő Bp-i vonalas szám)
    Az android pl ezt nem tudta pár hete meg! Azért írom így mert az is “fejlődik” !

  11. Ja és a viber meg whatsapp hivasokrol ne is beszéljek amikkel a rokonok stb szoktak hosszabb időre lefoglalni! (Ott jobb lenne néha ha meg a régi lenne ????)


Add a Comment