2017-ben is az iPhone 7 Plus a leggyorsabb okostelefon

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az alábbi videóban összemérték az iPhone 7 Plus-t a Samsung Galaxy S8-cal, a Google Pixellel, az LG G6-tal, és BBK 3T-vel.

Az Apple egyik legnagyobb lépéselőnye a többi gyártóval szemben, hogy saját maga fejleszti a készülékein futó szoftvert is. Ezért a jelenleg használt A10 Fusion processzornak köszönhetően az iPhone 7 Plus a leggyorsabb okostelefon. Nincs benne 6GB memória, 8 magos processzor, csupán az iOS illetve az alkalmazások megfelelő szintű optimalizálása a fejlesztők által, ami gyorsabbá teszi a készüléket. EverythingApplePro videója rámutat, hogy ez bizony nem elhanyagolható dolog.

A videó nem csak az alkalmazások megnyitását mutatta meg, hanem ha egy appba vissza szeretnénk térni, akkor az Androidnál ez közel kétszer akkora időt jelent, mint iOS-en. Az is kiderül, hogy sajnos a Google Pixel a legrosszabb androidos készülék a fenti videóból, ha a felső kategóriát nézzük. A Google Pixel egyébként egy jó mobil is lehetne, írja a Verge cikke.

Geekbench 4

Érdemes megnézni az alábbi száraz adatokat is, mert ezek alapján nem kellene ennyire elhúznia a mezőnytől az iPhone 7-nek.

Száraz technikai statisztikai adatok az iPhone 7 és Android készülékekről

Jóformán a Galaxy S8 gyorsabb is, ha a processzor magok dolgoznak, de ez nem látszik a fenti videóban. Érdekesebb azonban az AnTuTu 3D-s tesztje, amiben látható, hogy az Apple nem csak száraz számolásban, hanem a 3D-s megjelenítésben is vezeti a mezőnyt.

Az AnTuTu listáján is az iPhone 7 Plus vezeti a mezőnyt

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Ezek a benchmark tesztek annyit érnek, mintha közúti forgalomba vennél el ferkát! Hiába lehet 300-al tépetni vele, ha a forgalom úgy sem enged. Semmi értelme.

  2. @admin: Jövőre lesz a 10 éves jubileumom, hogy szifont használok, nekem ezt nem kell bemutatni. Viszont az, hogy egy készülék képes egy pc teljesítményére az kb semmit sem jelent, amíg nincs kihasználva. Az átlag felhasználó a facebook/angry birds appnál nem használt többet, egy iilyen teljesítményre viszont egy 5S is megfelel.

  3. Meg azért azt se felejtsük el, iOS ide Android oda, hogy real multitasking nincs az iOS-ben, míg a Androidban igen. Én például kitépem a hajam egyes szituációkban, amikor küldi az app a notificationt, hogy vagy most rögtön nyissam meg az appot, vagy pedig felfüggeszti a rendszer (csak hogy néhány példát mondjak: Prompt, Transmit).

    Tudom, az ilyen jellegű használat a felhasználók 95%-ra nem érvényes, de akkor is érdemes lenne figyelembe venni egy ilyen tesztnél.

  4. Viszont tud minden voip hívást úgy kezelni, hogy nem szakítja meg (teszi háttérbe) egy bejövő GSM hívás! Ez pl nekem aki plusz 2 számot is használok rajta ugyfelezesre fontos újítás! (Mindkettő Bp-i vonalas szám)
    Az android pl ezt nem tudta pár hete meg! Azért írom így mert az is “fejlődik” !

  5. Ja és a viber meg whatsapp hivasokrol ne is beszéljek amikkel a rokonok stb szoktak hosszabb időre lefoglalni! (Ott jobb lenne néha ha meg a régi lenne ????)

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!