fbpx Skip to content

Egy iPad mini 2 boldog tulajdonosa vagyok már kicsit több mint két éve. A mai napig tökéletes kiszolgálja azokat az igényeimet, amiért megvásároltam, nem vált lassúvá, az üzemideje is teljesen jó, csak egy szépséghibája van: hogy 16GB-os. Elkacérkodtam a gondolattal, hogy ha az Apple közeljövőben bemutatja a mini széria újabb generációját, akkor nyugdíjba küldöm a mini 2-t, de erre még lehet, hogy nagyon sokat kell várnunk.

Mint említettem, az égvilágon semmi baja az iPademnek, viszont pár napja sikerült majdnem szilánkosra törnöm az üvegét. Sokat használom esténként a tabletet az ágyban és mikor jöttem be az ágyamhoz akkor csak ledobtam rá az iPhone-om, viszont azt elfelejtettem, hogy az iPad kijelzővel felfelé ott várja az esti Facebookozást. Nem sokon múlott, hogy a telefon telibe kapja a tabletet, de szerencsémre mindkettő sértetlenül megúszta az esetet. A tanulság ebből az, hogy jobban kell vigyázni az értékeinkre, de ha mégis sikerül összetörni az üveget, akkor nem kell megijedni, elég csak elhozni hozzánk az iSamurai-ba és mi újjá varázsoljuk az Apple termékeidet.

Az iPad Air 2-től kezdve az iPadek érintő üvege és az LCD egybe van építve, így ha az üveg betörik, sajnos az LCD-t is cserélni kell – viszont a korábbi modellek, így például cikkünk főszereplői, az első és második generációs iPad mini esetében ez a két alkatrész egymástól függetlenül cserélhető és általában úgyis az üveg szokott csak betörni, nem az LCD. Az iPhone-okkal ellentétben az üveg nem csavarral van rögzítve a házhoz, hanem ragasztóval, így a cseréhez először egy speciális melegítő pad segítségével meglazítjuk a ragasztást, hogy az üveget el tudjuk választani a készülék háztól. Az érintőt iPad Toollal és pengetővel választjuk el óvatosan a háztól.

ipad-mini-uveg

A érintő üveg alaplapról való lecsatlakoztatásához sajnos az LCD-t és az alatta lévő shiledet is el kell távolítanunk, hogy a csatlakozókhoz hozzáférhessünk. Miután az LCD-t, a shieldeket és az üveget is sikeresen eltávolítottuk a készülékből, neki is kezdhetünk az ház megtisztításához az új panel miatt. Ahhoz, hogy az új érintő üveget be tudjuk szerelni, először is az iPad fémházát pengével és oldószerrel megtisztítjuk az ott maradt felesleges ragasztótól, illetve az új érintőre át kell szerelni a Home gomb elektronikáját és az előlapi kamera központosító modulját is. Amennyiben az esés következtében a készülékház deformálódott, akkor ezeket a hibákat is javítjuk, hogy az új üveg emiatt ne sérüljön meg a jövőben illetve megfelelően illeszkedjen a házba. Az iPad sarkai és élei szoktak a legtöbbször áldozatul esni ezeknek a baleseteknek, de akár az egész készülékház is meghajolhat.

ipad-mini-uveg-2

A sarkokat sarokkerekítő segítségével hozzuk gyári állapotúra, amennyiben a sérülés mértéke ezt megengedi, de előfordul oly mértékű sarok deformáció, hogy csak gravírozó segítségével tudjuk kialakítani a megfelelő sarok ívet. Az élek egyenetlenségeit erre a célra kialakított oldalkihúzó segítségével korrigáljuk. Amennyiben a fém ház egésze hajlik meg, azt egy professzionális eszközzel, a gToollal javítjuk. Miután az iPad teljesen ki lett tisztítva és a ház is újra tökéletes formájú lett, jöhet is az összeszerelés, ami lényegében a szétszerelés fordítottja. Professzionális ragasztó kerül a készülék fémkeretére, ami biztosítja a megfelelő kötési szilárdságot és illeszkedést is, majd az üveg visszahajtását követve egy speciális keretbe kerül az iPad, ami megfelelő nyomatékkal összepréseli az üveget és a házat, amíg a ragasztó biztosan meg nem köt, hogy később nehogy valahol elengedjen. Ezután az iPad újra eredeti fényében pompázik.

A következő két hétben (április 30-ig) kedvezményes áron cseréljük az első és második generációs iPad minik érintő üvegét, a részletekért kattints ide. A csere kicsit időigényesebb, így 3-4 órát vesz igénybe, de szervizterheltségtől függően maxium 24 órát vesz igénybe és természetesen erre is 6 hónap garanciát vállalunk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Akkucseréről van valakinek tapasztalata az iSamurai-ról?

    MOst tervezem iPHone-ba a cserét, de jól meg kell gondolni hogy hol, mert ki tudja milyen minőségűt raknak bele…1500 forintos kínai f*ssal meg már szívtam én is, mert kicseréltem és rosszabb mint volt.

  2. Tavaly ősszel cseréltettem náluk egy iPhone 6 akkuját, fél óra alatt megcsinálták és díjmentesen kijavították a crescent-gate hibát. Teljesen jól bírja azóta. Ne felejtsük el, hogy a gyári akku 16 hónaposan beadta a kulcsot, pedig csak gyári töltővel volt töltve.

  3. @sandrew: engem is érdekelne, hogy bevált-e a tőlük vásárolt iPhone 6 akksi?
    BatteryLife programban meg tudnád nézni légyszi, hogy a “Wear Level” hány %-on van most? Nagyon köszi előre is!

  4. @istvans756: Sajnos az nem jelent semmit, a rossz akksira is 87%-ot adott “good” értékeléssel, mégis kikapcsolgatott a telefon. A nyugdíjazott i4 eredeti akksival most 76% de máig nem érezni, hogy bármi gond lenne az akksival.

  5. @sandrew: tudom, de az eredeti akksik vagy a jó minőségűek egy jó darabig 100%-on vannak, aztán szépen lassan fokozatosan mennek lefelé, mígy a gyenge minőségűek ugrálnak össze vissza…
    Esetleg leírnád légyszi, hogy most neked mennyit mutat fél év után?

  6. 94%

  7. @sandrew: az nem olyan rossz, bár az eredeti akksi majdnem 1 évig 100%-on marad…
    egyébként nincs vele bajod? nem ugrik sok %-ot hirtelen pl. ha sokat videózol?

  8. Nem marad. Az én i7-em 7 hónapos és 97% pedig az akku a lehető legjobban van kímélve. Az i6 a feleségemé, az sem volt egy évig 100%-on az eredetivel. Neki most abszolút jól működik az új akkuval, pont mint új korában. Ennyit tudtam segíteni, ha nem bízol a független szervizekben vidd az Apple-hez.

  9. @sandrew: A feleséged iPhone 6-jában lett cserélve az akku fél éve az iSamurai-ban és most van 94%-on?
    Amúgy az AppSolute szervizről van tapasztalatod?

  10. @istvans756: 1. Igen, az. 2. Még csak nem is hallottam róluk.
    Az iSamurai és a Telekom Trade ahol jártam az elmúlt 6 évben. Az Apple cuccok nekünk nem nagyon mennek tönkre.

  11. Nekem fél éves 5S-re 0% perfectet ír, úgyhogy nem igazán adok a “szavára”.


Add a Comment