fbpx Skip to content

Néhány hete mutattuk be nektek az Elago W3 névre hallgató Apple Watch dokkolóját, ami az 1984-es Macintosh formavilágát hozta el az óra méretében. A gyártónak annyira bejött ez a retró vonal, hogy most egy újabb klasszikus Apple számítógép formavilágával megáldott dokkolóval álltak elő.

Elago W4 iMac G3 Apple Watch dokkoló töltő

Amióta megvan a kis Mac dokkolónk, admin kollégával másban nem is töltjük az óráinkat. Hihetetlen jól mutat az asztalon, éjjeli szekrényen és a kialakításának hála a Nightstand funkció is működik. A mostani W4 dokkoló viszont Steve Jobs és Jony Ive első közös munkájának, az 1998-as első, színes házas iMac-nek állít emléket, és meg kell hogy mondjam, eléggé elcsábultam, hogy beszerezzek egy ilyet is.

A W4-es dokkoló, ahogyan az elődje, a W3-as is, nem kemény műanyagból készült, mint ahogyan az eredeti számítógép, amiről mintázták, hanem kellően rugalmas szilikonból, aminek köszönhetően biztosan nem fogja megkarcolni a beletett órát.

Elago W4 iMac G3 Apple Watch dokkoló töltő

A legtöbb dokkoló a formavilága miatt a töltőkábelt komoly deformációnak teszi ki, ami után lehet, hogy a kábel máshol már nem is lesz rendesen használható, viszont az Elago dokkolójánál a kábel szinte meg se hajlik (a W3-nál azért jobban) és a beszerelése is roppant egyszerű. A töltőkábel USB végét kell először áthúzni a dokkoló nyílásán, majd a mágneses véget beigazítani a helyére, a kábelt pedig a kis Macintosh alján található lyukon teljesen kihúzni.

Elago W4 iMac G3 Apple Watch dokkoló töltő Elago W4 iMac G3 Apple Watch dokkoló töltő

Az első generációs iMac egyik különlegessé az volt, hogy a gép több színben is elérhető volt és a színes hátsó rész némileg átlátszott, aminek köszönhetően láthatóak voltak a számítógép alkatrészei. Ennek több oka is volt, egyrészt közelebb akarták hozni az embereket az iMac-hez, hogy azok láthassák, hogy milyen mesterien van megtervezve az össze belső alkatrész, illetve hogy a gép ne egy színtelen monstrum legyen az asztalon, hanem egy szerethető színfoltja a szobának. Az iMac G3 a bemutatásakor még csak a “Bondi Blue” (kék) színben volt elérhető, de az évek során összesen 13 szín közül lehetett választani. Ez a színválaszték pedig, ha belegondolunk a mai színválasztékba, vagy inkább a pár évvel ezelőttibe iPhone téren, akkor elég nagy kínálatot jelentett.

Elago W4 iMac G3 Apple Watch dokkoló töltő Elago W4 iMac G3 Apple Watch dokkoló töltő

Az Elago jelenleg csak két színnel várja a vásárlókat, az Aqua Blue-val és Aqua Pinkkel, de nem kizárt, hogy a jövőben ők is bővítik, ha nem is 13-mal, de akár 4-5 további szín még simán elférne a repertoárban. Az Elago W4 Apple Watch dokkoló a mai naptól vásárolható meg és nagy előnye azon kívül, hogy eszméletlen jól néz ki, hogy az ára is elég kedvező. Én most el is csábultam, hogy az ágyam mellett egy kék ilyen dokkoló legyen.

Neked melyik tetszik jobban? A klasszikus Macintosh vagy az iMac G3 dokkoló?

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Honnan lehet rendelni? Köszi!


Add a Comment