Megjelent a Honfoglaló iPhone-ra

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szerintem nincs nagyon olyan ember Magyarországon, aki számítógépet használ és ne hallott volna még a Honfoglalóról. A méltán népszerű stratégiai kvízjáték a napokban megjelent végre iOS-re is.

A Honfoglaló egy magyar fejlesztésű online stratégiai kvízjáték, ami 2002-ben debütált, és azóta igaz más néven, de 14 további nyelven is megjelent. A játék kérdésbázisát a felhasználók is bővíthetik, ahogy azt mi is korábban megtettük Apple témában.

A játék célja, hogy kvízkérdések megválaszolásával hajtsuk uralmunk alá Magyarország megyéit. Egyszerre három játékos vehet részt egy Honfoglaló játszmában. Az első pár kör tippelő kérdésekkel megy el és aki a legközelebbi választ adja, az választhat először megyét, utána pedig a második legközelebbi választ adó játékos, de a harmadik, aki a legrosszabb választ adja már nem választhat területet. Néhány ilyen kör után az összes megye urára talál és megkezdődhet a csata, ami szintén kvíz alapon megy.

A csata során a támadó félnek ki kell választani, hogy melyik szomszédos megyét kivánja megtámadni. Ezután a játék feltesz egy kérdést, ami továbbra is lehet tippelős, de inkább négy előre megadott válasz lehetőség közül kell választanunk. Amennyiben mindkét játékos helyesen válaszol, akkor a játék új kérdést ad és ez egészen addig megy, amíg valaki nem hibázik. Amennyiben a védekező játékos adja a helyes választ, akkor a támadónak vissza kell vonulnia, viszont ha a támadó nyer, akkor az uralma alá kerül a megye és megkapja az érte járó pontot is. Az ellenség bázisát csak három helyes válasszal lehet elfoglalni, ezzel ledöntve a három bástyáját, viszont ez már 1000 pontot ér. Előre meghatározott számú körből áll egy játék és aki ezalatt a legtöbb pontot gyűjti össze, az nyeri a játékot.

Többféle témakörből kaphatjuk a kérdéseket és nem választható, hogy milyen kérdéskörből jön majd a feladvány. Biológia, kémia, sport, történelem, művészet, szórakozás, földrajz, irodalom, tudomány, stb. kategóriák közül bármit kaphatunk a játék során, ezért annak se kell aggódnia, aki nem tudja, mikor volt a mohácsi csata (1526), viszont penge fizikából vagy akár tudja összes foci vébé döntőjének eredményét. A kérdések nehézsége pedig kellően változó.

A Honfoglaló szerencsére egy cross-platform játék, aminek köszönhetően a böngészőben már korábban megszerzett erdeményeinktől nem kell elbúcsúznunk, hanem ugyanonnan folytathatjuk a telefonunkon, ahol a gépen is abba hagytuk és fordítva. A játékok során szerzett aranytallérjainkért építhetjük, szépíthetjük a birodalmunkat, amivel a többi játékosnak megmutathatjuk, hogy mennyire is vagyunk tájékozottak és okosak ebben a kvízjátékban. Minden funkció, ami a számítógépen elérhető, az az iOS változatban is megtalálható.

Egyetlen negatívumot tudnék csak felsorolni: a regisztráció után a rendszer a jelszót sima szövegként küldi el, ami hát khm… nem épp egy biztonságos és 2017-re valló dolog. További információ a játékról itt találtok.

Manapság már nehéz lenne elképzelni egy online játékot klán rendszer nélkül és ez alól a Honfoglaló se kivétel. Új klánt is létre lehet hozni, de persze már meglévőbe is lehet csatlakozni, ezért aki játszótársat keres, az nyugodtan csatlakozzon a Szifon klánhoz.

Honfoglaló
 • Honfoglaló
 • Méret: 140.91 MB | Verzió: 1.108.001
 • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Hori Editor

2013 óta erősítem cikkíróként a Szifon.com csapatát, elsősorban játék- és alkalmazás tesztelőként. Emellett rengeteg terméktesztet is olvashattatok tőlem főleg Apple Watch szíj, fotós és autós kiegészítők kategóriában. 

Támogass engem!

follow me
×
Hori Editor

2013 óta erősítem cikkíróként a Szifon.com csapatát, elsősorban játék- és alkalmazás tesztelőként. Emellett rengeteg terméktesztet is olvashattatok tőlem főleg Apple Watch szíj, fotós és autós kiegészítők kategóriában. 

Támogass engem!

follow me
Latest Posts
 • Kezünkben az iPad mini 5 – teszt és vélemény
 • Arcade – a játékok új előfizetéses modellje az App Store-ban
 • Spectre – hosszú záridő kicsit másképp
 • 10% kedvezmény MINDENRE az iKiegészítők.hu-nál

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Végre !! Ez kellett az embereknek, és nem holmi ugrabugrálós trendi de vacak és értelmetlen játék :€
  Köszi honfoglaló hogy végre van ide is játék ! 🙂

 2. Elkéstetek, én már két napja kiszúrtam a storeban (mondjuk top 1 helyezett, annyira nem nehéz észrevenni :d) és játszottam vele ????

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!