fbpx Skip to content

Az Apple hivatalosan már nem árulja a bőr és a láncszemes szíjas Apple Watch összeállításokat.

Apple Wach szíjak

Ez azt jelenti, hogy eddig megvásárolhattuk bőr vagy leather loop szíjjal az órákat, azonban most már csak külön vásárolhatóak meg ezek a szíjak. A rozsdamentes acél óra most már csak sport vagy milánói szíjjal érhető el, minden más esetben külön kell megvásárolnunk az áhított szíjunkat.

Ahogy a fenti képen is látszik, az asztrofekete rozsdamentes acél óra csak fekete sport és fekete milánói szíjjal vehető meg, a sima rozsdamentes acél Apple Watch pedig fehér sport és ehhez tartozó milánói szíjjal. Megszűnt az, hogy egy másik sport szíjjal vásárolnánk meg, vagy esetleg klasszikus bőr szíjak egyikével. Így végeredményben az Apple-nek sokkal kevesebb termékkel kell foglalkoznia, raktáron tartania, viszont a vásárló szemszögéből drágább lett az Apple Watch, ha esetleg olyan szíjat szeretnénk, ami korábban elérhető volt csomagban.

Jelenleg egyébként a 42mm-es rozsdamentes acél óra ára 235 000Ft sport szíjjal. Korábban elérhető volt például klasszikus bőrrel, ami 275 990Ft-ért volt megvásárolható. Ha most megvesszük a sport változatot és hozzá külön a klasszikus bőr szíjat, akkor már 292 000Ft-ba kerül nekünk ugyanaz az óra, ami korábban ugye olcsóbb volt.

Ez szerintem az emberek többségét arra készteti, hogy legyen egy eredeti sport szíja és több, más gyártótól származó, olcsóbb bőr szíja. Ez főleg ugye a rozsdamentes acélnál valószínű, mert aki már ennyit költ egy Apple Watch-ra, az szeretné szép szíjakkal is használni, megjelenni vele.

Nike+ Apple Watch

Véleményem szerint továbbra is a legjobb Apple Watch választás a fekete alumínium, illetve a Nike+ változat. Ezek sem olcsóak, de azért nem kell közel 300 000Ft-ot ott hagynunk az Apple-nél, hogy óránk lehessen. A Nike+ óráról korábban már írtam, így azt is érdemes elolvasni: Kipróbáltuk az Apple Watch Nike+ óráját

Az első generációs, 42mm-es rozsdamentes acél Apple Watch-omat pont 2 éve vásároltam meg klasszikus bőr szíjjal 599 angol fontért, ami magyar viszonylatban jelenleg 213 000Ft-nak felel meg. Azóta persze esett a font, és az Apple is emelte az óra árait, tehát elmondhatjuk, hogy az Apple Watch ára végül nőtt az elmúlt években.

Mivel az Apple Watch második szériája nemrég jelent meg, idén szinte biztos, hogy nem várható frissítés ebből a termék kategóriából.

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Arcatlansag!


Add a Comment