fbpx Skip to content

Játékos vizekről újra az alkalmazások felé eveztünk az App of the Week keretében. Nem is akármilyen kategóriába csapott most bele az Apple. Ezúttal egy remek videós alkalmazást, a Musemage-t tölthetjük le egy hétig teljesen ingyen.

Viszonylag sokat használom az iPhone 7-em kameráját mind fotózásra, mind videózásra és azt kell hogy mondjam, eléggé meg vagyok vele elégedve. A gyári kamera alkalmazást szoktam szinte mindenre használni, hiszen ez esik a legjobb kézre, de RAW fotókhoz a Lightroomot vagy a Pro Camera-t használom, viszont mindig nyitott vagyok valami új, kellően nagy tudású fotós, videós alkalmazásra és szerencsére a Musemage pontosan ilyen.

A gyári kamera alkalmazáson azon túl, hogy tényleg kézre áll és akár egy suhintással elindítható, nem épp a legjobb választás, hiszen kvázi semmi beállítási lehetőséget nem kapunk vele. Emögött mondjuk egy tudatos döntés van az Apple részéről, hogy egy olyan kamera alkalmazást adjanak a felhasználó kezébe, amit bárki könnyen tud használni és nem veszik el a beállításokban. Akinek többre van szüksége az pedig szépen látogasson el az App Store-ba és keressen egy profibb appot. A Musemage pont ezek közé a profi alkalmazások közé tartozik, ugyanis mind a fotós, mind a videós részében annyi beállítási lehetőség van, hogy esélyem se lenne mindről írni, meg értelme se lenne sok, hiszen akit komolyan érdekel a téma, az majd élesben kipróbálja, mit is tud az app. Hatalmas extra, hogy nemcsak felvenni tudunk vele, hanem ott helyben meg is tudjuk vágni a videót, ezért két legyet ütünk egy csapásra, ha letöltjük a Musemage-et.

Kiemelnék néhány olyan funkciót, amit nem is azt mondom, hogy más app nem tud, de mégis azért különlegességnek vagy épp nagyon hasznos dolognak tűnik. Kezdjük viszont a szokványosabbakkal, de mégis olyanokkal, amit a gyári app nem tud. Szabályozható az ISO érték, záridő, fehéregyensúly, fókusz és képstabilizátor is van benne. Eddig még semmi extra. Na de akkor csapjunk bele a lecsóba. Senkinek se kell bemutatnom a blue screen-t, amivel például egy videó háttere könnyen kicserélhető valami teljesen másra. Például ilyet is tud a Musemage, de itt még nem ért véget a lista. Rengeteg féle filtert tehetünk rá a videóinkra, vannak szokványosabb művészi, jópofa, de hasznos filterek is. Minden filter és hatás élőben rákerül a videóra, ami szerintem nagyon hasznos, mert egyből látható, hogy milyen lesz a végeredmény. Ilyen például a tilt shift, amivel a miniatűr hatású képeket csinálják, viszont itt most már egyből videóra tehetjük rá ezt a hatást. Mondjuk egy timelapse esetén kifejezetten jól tud kinézni a miniatűr forgalom.

A HDR, azaz High Dynamic Range általában csak fotóknál érhető el, viszont a Musemage-ben a videókra is alkalmazható. Nem tetszik valamelyik szín a képen? Semmi gond, mert könnyedén kicserélheted és ezt is élőben, a videó közben. Nem volt ideje a barátnődnek kisminkelnie magát a videó előtt? Ez se okozhat gondot, mert a videó felvétele közben már kisimítja az alkalmazás a bőrt, eltünteti a bőrhibákat, de persze okosan kell kiválasztani a javítás mértékét, nehogy túlzásba essünk és a végeredményen nagyon látszódjon, hogy mű az egész.

Amint látjátok, elég sok okosság van benne és én még csak a felszínt kapargattam, mélyre ásni majd nektek kell. Aki szeret sokat videózni a telefonjával, annak szerintem kötelező darab.

[appstore id=”951615851″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. tényleg sok mindent tud,
    csak kár, h a menü “álló”…
    ????

  2. Nagyon jó app! Kiváncsi lennék hogy amúgy mennyibe kerül az áruházban

  3. @Nrbrtbgg: A rendes ára 4 euró!

  4. Már meglévő képet nem lehet efektezni?

  5. Jó progi, csak nem ingyenes ma!!! Letöltöttem Store ból, kipróbáltam, majd rá fél órával jött a levonás
    ITUNES 2,99 euro 🙁

  6. Köszi Jadeye, nem tudtam! 🙂 Amugy nem 1.98 at vont, hanem 2,99 et. 🙂

  7. @Lujo75: szinte biztos, hogy nem vonta le, csak zárolta. a zárolt összeget visszakapod. ha számlázási problémád van, akkor hívd fel az iTunes Support ingyenes telefonszámát hétköznap: http://apple.com/hu/contact

  8. Nincs semmi baj Jadeye, nem vág földhöz az összeg, és tényleg jó az alkalmazás! 🙂 Még lehet, hogy teljes áron is megvettem volna! 🙂

  9. Nálatok is iso 23 az alap es 735 a legtöbb? Hiányolom az 1600-at 🙂


Add a Comment