Instagram Live – végre lementhetőek az élő adásaink

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Néhány hónapja már az Instagram részét képezi a Live funkció. Jó magam még nem próbáltam ki élesben a dolgot, mert semmi olyan nem volt az életemben, amit úgy éreztem volna, hogy a nagyközönségnek élőben kellene látnia.

Nagy követőbázissal rendelkező Instagram fiókok, YouTuberek, színészek, celebek, szervezetek viszont előszeretettel használják az élő adás adta lehetőségeket. Az egész funkció rákfenéje az, hogy eddig nem volt semmi mód arra, hogy lementsük és akár később visszanézhetővé tegyük az ilyen videóinkat. Ennek ezennel vége.

Az élő adás lényege, hogy ideális esetben csúszásmentesen tudjuk azt megmutatni a követőinknek, ami éppen velünk történik, vagy épp a kérdéseikre egyből videós formában tudunk válaszolni. Sajnos sok esetben a kommentek és a videó némi csúszásban van, de ezt leszámítva elég jól teljesít a szolgáltatás. Az Instagram nem közölt pontos számokat, de állításuk szerint kellően sokan használják napi szinten.

Live közben több dolgot is látunk: hányan nézik éppen az adást; kinek tetszik éppen; illetve ki és mit kommentelt. Rengetegen használják Q&A (Kérdezz-Felelek) adások készítésére, de vannak olyanok is akik egy rendezvényt vagy eseményt közvetítenek ilyen formában. Sajnos egészen eddig, ha valami érdekes történt a Live során, akkor nem volt semmi lehetőségünk azt visszanézni vagy esetleg lementeni.

 

Az Instagram legújabb verziója már felajánl az élő adás végén egy mentési opciót. Van viszont az egésznek egy hátulütője. Aki szeretné a nézőszámot és hozzászólásokat is a videóval együtt lementeni, annak sajnos van egy rossz hírem: csak a nyers videót tudjuk menteni. Ez sokaknak szerintem nem gond, de egy Q&A után hasznos lehet. Az adás a mentés után ugyanúgy törlődik az alkalmazásból, mint eddig, viszont a Fotók alkalmazásban már ott lesz a teljes videó.

Te mire szoktad használni az Instagram Live-ot?

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!