fbpx Skip to content

Némi késéssel csak most tudtam befejezni a méltán népszerű Vikings című sorozat legújabb évadját. A History Channel saját gyártású sorozata elég jól bemutatja a viking és angolszász kultúrát Ragnar Lothbrok portyázásai során.

Vikings: an Archer's Journey

Ennek a sorozatnak köszönhetően találtam rá a Vikings: an Archer’s Journey című iOS játékra. Amint megláttam, egyből le is töltöttem, hogy a sorozat szünete miatt keletkezett űrt valamivel kitölthessem.

A játék története szerint Nott, a valkűr főhősnőnk magára haragította az isteneket, akik büntetésként Odert, a lány hűséges farkasát az alvilágba küldték. Íjásznőnk egyből hű bajtársának keresésére indul a veszélyes, fagyos és ködös tájon. Szerencsére Nott egy képzett harcos, akit nem rettent vissza semmi sem és hát persze a vidék egyik legjobb íjásza. Utazása során az északi legendák összes szörnyével meg kell vívnia, de szerencsére segítségére vannak speciális nyilak és korábbi csatákban elesett híres viking harcosok szellemei, akik nékül Nottnak komoly gondjai akadnának. Oder megmentéséért cserébe a halott hősök lelkét kiszabadítják a pokolból. A történet nagyjából ennyi is lenne, de nem is ettől lesz igazán remek a Vikings.

Amikor elkezdtem játszani a Vikings-zel, egyből olyan érzésem volt, mintha kicsit az Alto’s Adventure lenne. Persze itt most nem arra kell gondolni, hogy snowboardról kell íjászkodni, hanem hogy a játék felépítése, menete és betűtípusa is sokban hasonlít a lámás játékra.

A játék célja, hogy Nottal minél messzebbre jussunk a pályán anélkül, hogy meghalnánk és eközben különböző kihívásokat teljesítsünk, hogy minél magasabbra kerüljünk a ranglétrán. Az elért eredményeinkért fejlesztéseket vásárolhatunk, illetve a már megmentett harcosokkal is játszhatunk Nott helyett.

Az irányítás szerencsére roppant egyszerűre sikeredett. Bal kézzel – vagyis hát elég egy ujj is – tudunk lőni. Ehhez elég csak hátra húznunk az ujjunkat és célozni, persze azt számításba kell vennünk, hogy Nott folyamatosan szalad, ezért nem mindegy, hova célzunk és mikor engedjük el a nyilat. A képernyő jobb oldalát nyomkodva tudunk ugrani, ami hasznos lehet akadályok átugráskor vagy épp magasabb utak eléréséhez, de ahogy tapasztaltam, ellenséges harcost nem lehet átugrani, csak lelőni. Az utunk során begyűjthetünk számos extra képességet is, ilyen például a dinamitos nyíl, a célzást segítő, a hármas nyíl vagy épp az idő lassító. Ezeknek az extráknak a lejárati ideje eleinte elég gyors, viszont ha elég ellenséget öltünk már meg, akkor a haláluk árán fejleszthetjük a képességeket, hogy tovább tartsanak vagy épp erősebb legyen a hatásuk.

Ebben a játékban nincsenek pályák, csak kihívások, viszont minden játék indításkor a pálya teljesen új és más, mint előtte volt, ezért mindig olyan érzésünk van, mintha új pályán lennénk. Minden játékindításkor három új kihívás vár minket, amelyeknek a teljesítése után újabbakat kapunk, amik tovább növelik a játék során elért pontszámot.

A Vikings remek minimalista látványvilággal dolgozik, amit jól egészít ki a játék zenéje és persze a játékmenet is kellően élvezetes, ezért csak ajánlani tudom. Ráadásul mentes mindenféle reklámtól és alkalmazáson belüli vásárlástól is.

[appstore id=”1145485982″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment