fbpx Skip to content

Bizonyára nagyon sokan hallgattok zenét a YouTube-on, sokszor ismerőseink is innen linkelnek nekünk új dalokat, így adott a kérdés, hogyan hallgassunk zenét a háttérben anélkül, hogy elhallgatna az adott szám.

Youtube zenehallgatás iPhone

Tulajdonképpen több opciónk is van erre. Ha nem akarunk semmilyen alkalmazást használni, akkor a legegyszerűbb a Safari használata, bár ott viszonylag fapados lesz az élményünk, de hallgathatjuk a zenét a háttérben. Alternatív lehetőség egy alkalmazás használata ehhez, amiből most be fogok mutatni néhányat.

YouTube a Safariban

Safari YouTube

Miután elindítottuk a Safariban lévő zenénket, lépjünk ki a Safariból, majd húzzuk fel a Vezérlőközpontot és újra indítsuk el a zenét. Ezután már a háttérben fog szólni. Ugye milyen egyszerű?

Music Tube – YouTube iOS alkalmazás

A Music Tube segítségével a háttérben hallgathatjuk a zene listákat, és nem is kell sajátot használni, már ő maga is felajánl néhányat az első induláskor.

Music Tube Music Tube

Természetesen van benne kereső, és beállíthatjuk a minőséget is, amit érdemes is. Sajnos offline nem hallgathatjuk a zenéinket, így ha ezt az alkalmazást használjuk a mobilnet alatt, az minden bizonnyal meglátszik majd. Érdemes a 720p-t elfelejteni, ha YouTube-on szeretnénk zenét hallgatni a mobilinterneten keresztül. Ez az alkalmazás pont arra jó, amire hivatott. Semmi extra, fapados.

[appstore id=”1186300769″]

Musi – YouTube iOS alkalmazás

A Musi sokak számára a tökéletes megoldás lehet. Viszonylag nagy tudással rendelkezik, beállíthatunk saját listákat, importálhatunk más listáiról zenéket és előre beállíthatjuk a felbontást is, amivel kevesebb mobilinternetet használhatunk.

Muse YouTube Muse YouTube Muse YouTube

Természetesen itt sincs offline, de talán ez az alkalmazás áll a legközelebb ahhoz, amit szeretnénk. Be tudunk jelentkezni a YouTube-ra a saját felhasználónkkal, rákereshetünk a specifikus lejátszási listákra, tehát szinte bármit megtehetünk. Az alkalmazás ingyenes, de reklámokkal találkozhatunk benne, amit 1.99 euróért kikapcsolhatunk. Én igazából ezt ajánlom azoknak, akik szeretnék picit rendezettebben hallgatni YouTube-on a zenéiket, de nem akarnak érte fizetni.

[appstore id=”591560124″]

ProTube – YouTube iOS alkalmazás

A ProTube egy fizetős alkalmazás, ami ehhez mérten tudásban is többre képes, mint az ingyenes változatok, de azért ne szaladjunk annyira előre.

ProTube YouTube ProTube YouTube

A ProTube-ról már írtam korábban részletesebben, így itt most csak néhány mondat erejéig térnék ki rá. A ProTube még több beállítási lehetőséget ad nekünk, akár 256kbit/s is hallgathatjuk az adott zenét, ami nagyjából megfelel a streaming zene szolgáltatások adatforgalmának. Így aki tényleg mobilinterneten szeretne zenét hallgatni, annak ez a tökéletes megoldás. Ugyanúgy bejelentkezhetünk a felhasználónkkal a YouTube-ra, hozzáadhatjuk a zenelistákat az alkalmazáshoz. Az alkalmazáson belül olvashatjuk a hozzászólásokat és képes 4K videólejátszásra is. Meg tudja különböztetni a Wi-Fi és a mobilinternet lejátszást, így Wi-Fi-n rögtön átkapcsol a magasabb felbontásra. Az ára viszont nem annyira baráti, 3.99 euró.

[appstore id=”931201696″]

Konklúzió

A fenti alkalmazások mindegyike alkalmas arra, hogy a háttérben szóljon a zene, de sajnos arra nem, hogy offline, tehát mobilinternet vagy Wi-Fi nélkül hallgathassuk azokat. Én jelenleg erre jailbreak nélkül nem találtam megoldást az App Store-ban. Természetesen vannak alkalmazások, amikkel a YouTube zenéinket felmásolhatjuk a készülékre, de ahhoz már számítógép is szükséges és ez a cikk nem erről szól.

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. jailbreakre youtube ++

  2. Azt nem értem, miért nem lehet megoldani, hogy a hagyományos guglis youtube app ne álljon le a háttérben?
    Az ios a hunyó, vagy a google?

  3. Hali!
    Ott az iMusic alkalmazás, ami szintén le tudja a háttérben is játszani a számokat és lejátszás közben le is tölti és utána bármikor elérhető lesz offline.

  4. En az iMusic ot hasznalom. Ingyenes (reklamos) ha lejatszod a zenet akkor le is menti cache be, igy utolag offline is le rudod jatszani.

  5. Melyik iMusic-ot használjátok? Van kb vagy 8 féle

  6. Én azt nem értem, hogy miért kell égetni a megabajtokat a youtubera, mikor lehet ezer fele más forrásból csak audiot streamelni

  7. A VOX app tudja az audio streaminget.

  8. @Ákos: Köszi a tippet! 🙂

  9. Ennél a fizetős appnál nincs véletlen felcserélve a két opció? Elég vicces, hogy mobil adatforgalomnál (cellular) a HD a legalacsonyabb választható, míg wi-fi esetén 256kbites audiót is lehet.
    Amúgy a gyári YouTube alkalmazás azért nem engedi a háttérben lejátszást, mert ezt a funkciót előfizetős funkcióként árulják.

  10. Én is az iMusic appot használom. Tényleg jó. És amikor offline használom akkor nincs reklám se.
    Ja a legjobb YouTube app a gyári szerintem, és amikor nincs net vagy épp nem akarsz mobnetről YouTube videókat nézni akkor iMusic az én ajánlatom 🙂

  11. Valaki legyszi melyik iMusic ? Esetleg egy készítő nevet tudnátok adni? Köszönöm !!!

  12. @tzolesz: Google tiltja. Sok app-ban láttam, hogy az a frissítés, hogy kiveszik a háttér funkciót. Én tuner for youtube music-ot használok, igaz ez most 6 euro. szerintem én ingyen töltöttem.

  13. Sosem értettem, hogy ki képes komlett albumokat Youtube-on hallgatni. 🙂 OK, 1-2 tracket mutatóba, de állandóan onnan zenélni, mintha nem lenne más megoldás?! 🙂 Nemtörődömség vagy nemértés. Amúgy a Youtube hangminősége meg eleg gyenge.

  14. Sziasztok! Azt esetleg tudja valaki, hogy miért nem működik az alap YouTube zenehallgatás a háttérben miután kilépek safariból? Egyszer kétszer próbáltam, működött, aztán egyszer csak már nem. Valakinek valamilyen ötlete?

  15. @Ildi: Azért mert jogilag nem lehetséges. De az alapvető problémát nem értem. Miért akar valaki youtuberól háttérben (azaz gondolom utazás, edzés, közlekedés közben) zenét hallgatni.. letöltöd a videóanyagot is totál feleslegesen..

  16. @lalamper: “Miért akar valaki youtuberól háttérben (azaz gondolom utazás, edzés, közlekedés közben) zenét hallgatni..”
    mert az ingyen van.


Add a Comment