fbpx Skip to content

A múlt heti naptár alkalmazás után az Apple az App of the Week akciójának keretében újra egy játékot tett ingyenessé – ezúttal viszont nem egy minimalista puzzle-lel rukkoltak elő, hanem egy kis cuki űrkalanddal, a Love You to Bits-szel.

A puzzle témát nem sikerült teljesen elengedniük a szerkesztőknek, de ez nem is baj, hiszen a Love You To Bits a Tiny Thief-re hajazó látványvilágával és feladványaival garantált szórakozást fog nyújtani kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A játék története szerint Kosmo, az ember kisfiú beleszeret Nova-ba, a robot lányba, és minden szépen alakul számukra, egészen addig, míg az űrhajójukat meg nem támadják az idegenek. A támadás közben Nova megpróbál egy féreglyukat nyitni, hogy azon át elmenekülhessenek, de sajnos elkésik ezzel és a hajó eleje felrobban. A detonáció következtében a robot lány darabjaira hullik és a testének alkatrészei szétszóródnak a világűrben. Kosmo teljes letargiába kerül, de nem adja fel a dolgot és elindul, hogy bejárja az összes bolygót a galaxisban, hogy meglelje szerelme kisebb-nagyobb darabjait, hogy aztán összeszerelhesse és újra boldogan élhessenek együtt.

A Love You To Bits-ben Kosmo-t kell irányítanunk pályáról-pályára, bolygóról-bolygóra és segíteni neki megoldani a kisebb-nagyobb rejtvényeket. Az irányítás roppant egyszerű, ahova böksz, oda megy a néha kissé esetlen fiúcska. Amint valami olyanhoz értél, amivel lehet valamit kezdeni, például átkapcsolni egy kapcsolót, begyűjteni egy kulcsot, kinyitni egy ajtó, stb., akkor egy plusz gomb jelenik meg, amivel utasíthatjuk Kosmo-t, hogy végezze el a megfelelő feladatot. A feladványok nehézsége változó, de elég sokszor előfordul szerencsére, hogy a rejtvény megoldásához nem lineárisan kell haladnunk a pályán, hanem oda-vissza és gondolni arra, hogy az egyes cselekedeteink hol és mit váltanak ki.

Minden pályán Nova egy újabb alkatrészének a megszerzése a fő cél, de emellett, ha ügyesek vagyunk, akkor egyéb olyan tárgyakat is megtalálhatunk, amit a robot lány hagyott el és közös emlékeket ébreszt Kosmo-ban. Az ilyen plusz tárgyak megtalálása viszi igazán előre a történetet, hiszen az ezekhez társuló emlékekből ismerjük meg igazán a kettejük románcát. Minden pálya egy új világot jelent, ami mind kinézetben, mind az ott élő idegenekben újat mutat, sőt, még az is eltérő, hogy milyen nézetből látjuk a bolygót.

Jelenleg ha jól számoltam 26 pálya található a Love You To Bits-ben, ami 26 különböző világot, szereplőket és feladványokat jelent, de további pályák is várhatóak. Minden harmadik pálya után egy átvezető képregénnyel egészítik ki a történetet és az egészben az a jó, hogy minden csak képekkel van elmagyarázva, így nem kell hozzá idegennyelv ismerete, ezért a kisebbek is élvezni tudják az egészet.

A Love You To Bits ugyebár most teljesen ingyenesen tölthető le és emellett mentes mindenféle alkalmazáson belüli vásárlástól, sőt, a további pályák is ingyenesen fognak érkezni. Szerintem remek szórakozást nyújt ez a játék, aranyos a története, szerethetőek a karakterei, jó a zenéje és a grafikája is kellően megnyerő, a feladványai pedig kellően nehezek sokszor ahhoz, hogy ne tűnjön egy egyszerű gyerekjátéknak, ahogy az a látványvilágból akár kinézhető lenne. Mindenképp tudom ajánlani kipróbálásra. Aki anno szerette a Tiny Thief-et az szerintem a Love You To Bits-ben sem fog csalódni.

[appstore id=”941057494″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Ez nagyon romantikus történet.


Add a Comment