fbpx Skip to content

Beköszöntött a tavasz, igaz még csak a naptári tavasz és nem a csillagászati, hiszen arra még 21-éig várnunk kell. Az Apple is látta, hogy naptárilag fontos esemény történt, ezért az e heti App of the Week akcióban a Vantage Calendart tették ingyenessé.

Egyre többfelé dolgozom, egyre több ügyfélnek, ami egyre több megbeszélést és programot jelent, amit már képtelenség fejben tartani és leszervezni bármit is, ezért egyre jobban függök a naptár alkalmazásoktól. Szerencsére ezekből annyi van, mint égen a csillag, van, amelyik tudásban, és van, amelyik pedig kinézetben szeretne valami igazán újat alkotni. A Vantage Calendar az utóbbi kategóriába tartozik.

A naptár alkalmazások jó része fehér vagy legalábbis valamilyen világos színvilággal dolgozik, ahogy az egész iOS is, ezért a Vantage már egyből megdobogtathatja azok szívét, akik már régóta várják a Dark Mode eljövetelét az iOS-be. Ami miatt szerintem kiemelkedik a Vantage a mezőnyből, az a képeken is látható, végtelenbe nyúló, Guitar Hero-szerű naptárnézet, amiben egyszerűen görgethetünk előre és hátra is az időben.

Az egyes napokon az bejegyzett eseményeket rétegesen mutatja az alkalmazás, így egyből láthatjuk, hogy sűrű vagy laza napunk lesz, ami szerintem iszonyatosan hasznos, de ha ez a nézet nem tetszik, akkor a rétegek lebonthatóak vagy akár szokásos naptár nézet is előhozható. Ami még sokat dob ezen az alkalmazáson, az a látványos, de nem csicsás animációk, amitől élmény egyszerűen használni és nem csak egy nyűg lesz, hogy “jajj ne, megint be kell valamit írni, nehogy elfelejtsem és az ügyfél morcos legyen, hogy nem jelentem meg”.

Tudásban igazából semmi újat nem hoz a Vantage, a gyári Naptár app is tudja mindazt, mint ez, sőt, például az ismétlődő események lehetősége plusz két eurót kóstál, ami azért elég fura. Amiben viszont többet tud, az a látványban rejlik. Ugyebár a feljebb említett Guitar Hero-s nézet elég jópofa, de ezen túl az eseményeket látványosan színezhetjük, matricákkal láthatjuk el és különböző betűtípusokat is használhatunk, ha épp a kedvünk úgy tartja. Ezeken felül pedig különböző skinekkel dobhatjuk fel az alkalmazás egész kinézetét, ha éppen nem tetszene a sötét változat. Természetesen képes kezelni az iCloud, Google, Outlook és Facebook naptárakat is, így senkinek se kell lemondani a Vantage-ról, ha épp megtetszett volna neki.

A Vantage 4 euró helyett most ingyen tölthető le, ezért szerintem mindenképp érdemes adni neki egy esélyt, ha eddig még nem találtad meg a számodra legjobb naptár alkalmazást. Szerintem én maradok a gyári appnál, nekem az elég és nekem fontos az is, hogy az ikon jól nézzen ki és mutassa a valós napot és nem csak egy ‘V’ betű legyen.

[appstore id=”777313686″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Ez még annak idején Overview calendar néven futott, és egy kicsit más volt a napi tételek nézete (sokkal látványosabb, de korlátozott). Amúgy dizájnos, de nekem a nagyon sok napi teendő miatt sajnos nem hasznos…


Add a Comment