Soda Player: indítsd el azonnal a filmeket a torrent teljes letöltése nélkül

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Míg a zenei streaming elérhető már nálunk, addig a videó streaming még igencsak gyerekcipőben jár. Nem minden szolgáltató érhető el hazánkban, és a Netflix, ami nálunk elérhető, sem oszt meg minden tartalmat számunkra.

Nyár óta, ha videót akarok nézni, akkor az HBO GO szolgáltatását használom, viszonylag sok film és sorozat érhető el rajta magyar nyelven. Netflixen szoktam az újabb sorozatokat nézni, de sajnos onnan is hiányoznak évadok, tehát marad torrent. Amennyiben lehetne alternatíva, mint például a Spotify, vagy Apple Music, ahol minden elérhető, akkor biztos azt használnám. A Soda Player segítségével csak a torrent fájlt kell letöltenünk, és már rögtön nézhetjük is, nem kell megvárni, míg a film leér. Ez akkor jöhet jól, ha éppen nincs arra időnk, hogy megvárjuk a letöltést is, vagy ha olyan filmről van szó, amit nem talál meg a PopcornTime.

Az alkalmazás elérhető macOS-re és Windows-ra is. Telepítése után csupán meg kell nyitni vele az adott .torrent fájlt és már el is indul a videó. Szinte az összes formátumot támogatja és az egyik legnagyobb előnye az AirPlay támogatás. A videó elindítása után azt egyetlen kattintással az Apple TV-re is kirakhatjuk. Tehát nem kell megvárnunk a letöltést, és azonnal a TV-n is láthatjuk a filmet. Az app a feliratot is támogatja, külön gombon adhatunk hozzá a feliratot a filmhez vagy sorozathoz.

Összességében a még béta változatban lévő alkalmazás egész jól működik, de azért lehetnek vele még problémák. A letöltéshez kattintsatok ide, próbáljátok ki és hozzászólásban mondjátok el, hogy bevált-e.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Androidon évek óta használom.
  Turkey torrent ha valakit izgatna a dolog. Ha felteszel egy dlna klienst, akkor a lejátszó kiválasztásánál itt is ki lehet tolni TV-re. (Vagy képernyő tükrözéssel)

 2. @rihekopo79:
  Miután Magyarországon minden adathordozóra (memóriakártya, winyó, mobiltelefon, hordozható lejátszó, stb.) kifizeted az Artisjus díjet, ezért gyakorlatilag jogod van torrenten letöltött valamit használni. Ezét nem üldözik teljes gőzzel. Ha üldöznék, akkor Artisjus adhatná el a milliárdos épületét, mert nem róhatna ki egy 64GB-os iPhone-ra 4.256Ft-ot. http://www.artisjus.hu/wp-content/uploads/2017/01/Jogdijkozlemeny_U_2017.pdf

 3. Valószínű azért mert a beállítások/biztonság és adatvédelem menüben be van állítva hogy csak a storeból letöltött cuccokat telepítheted. Állítsd át.
  Ha az app store és azonosított fejlesztők menüt választod és akkor sem indul, írd be a terminálba :

  sudo spctl –master-disable

  és meg fog jelenni a bárhonnan letöltött alkalmazások engedélyezése pont.

 4. nekem csak karikazik nem inditja el a filmet. Mondjuk ha egy torrentfileban van tobb minden is, nem is tudom honnan tudja mit kene elinditania…

 5. Nekem neha leall a streameles es vele egyuttal elfogy a helyem a C driveon. Lehet ezer all le a progi ? Hova menti a filmet a soda player ? Koszike !!

 6. Olvasva a cikk címét azon gondolkoztam, hogy biztos az író nem ismeri a PopcornTimeot vagy a Stremiot, mert mindkét app tud rögtön torrentböl (söt, magnet linkböl is) azonnal lejátszani. Aztán láttam, hogy még bele is írta a cikkbe. Kicsit dilettáns a dolog, példaként hozni, hogy mi nincs benne mikor de. Mind a popcortime és a stremio pontosan egy torrent-stream lejátszó, csak beépített keresövel, de természetes, hogy hozzáadott torrentekkel is tud dolgozni. Annyira jó lenne ez a szifon.com ha az írók legalább kicsit is újságírószerüek lennének…

 7. @Jadeye: “hát de nyilván olyan torrent fájlt tölts le, amiben csak egy videófájl van, esetleg mlg feliratfájl és nfo, de olyat nyilván ne, amiben több videó van, vagy mondjuk egy rakat zip vagy rar.”

  Lol. Micsoda tanács. A legtöbb torrentben van egy sample is te szakértö. Ha esetleg popcorntimeban vagy stremioban nyitod meg ezeket, te választod ki melyiket játssza le. Nem írhatok én is a szifon.comnak? Jobban értek a dolgokhoz mint ök és az arroganciám is megvan

 8. @Jacaré: abban a hozzászólásban, amire reagáltam, semmi nem volt arról, hogy mindössze egy esetleges sample lenne a probléma. te látsz ilyet benne? feltételezem, van annyira intelligens a cikkben ismertetett megoldás, hogy ezeken nem akad fenn, ha egyszer az az általános. ha problémád van a torrentezéssel, akkor ne torrentezz, és akkor nem húzod fel magad feleslegesen az ilyesmin sem.

  “az író nem ismeri a PopcornTimeot”
  pedig ez említésre kerül a cikkben, még ha nem is úgy, hogy húzz rá torrent fájlt.

  vagy ha olyan filmről van szó, amit nem talál meg a PopcornTime.

  írjál a Szifon.com-nak, ha szerinted jobban értesz hozzá: https://szifon.com/2012/07/20/vendeg-bloggerek-tietek-a-terep/

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!