fbpx Skip to content

Manapság már csak az MFi-s Lightning-kábel az, amit érdemes használni, többek között azért, hogy későbbiekben működjön az újabb iOS-verziókkal is.

Apleok olcsó MFi Lightning kábel

Az MFi Certificate azt jelenti, hogy az adott kábel átesett egyfajta minőségellenőrzésen, így megkapta az Apple jóváhagyását. Ezt többféleképpen is ellenőrzik, egyrészt a kábel minőségére is odafigyelnek, másrészt olyan anyagokat, technikát kell használnia a gyártónak, amit az Apple előzetesen jóváhagyott. Emiatt normál körülmények között a kábel nem tehet kárt az Apple termékében, és az Apple is támogatni fogja a következő szoftverfrissítéskor.

Ha minden rendben ment gyártás során, akkor a gyártónak a tesztpéldányokat el kell küldenie az Apple-nek, aki végül engedélyezi a hivatalos MFi tanúsítványt a termékre. Így az MFi-s kábelekkel tulajdonképpen nem nyúlhatunk mellé, sőt, ez az egyetlen lehetőségünk, ha nem eredeti Apple Lightning-kábelt vennék 7 990Ft-ért.

(A cég hivatalosan is megtalálható az Apple MFi programjában.)

Az Apleok MFi-s Lightning-kábel 1 méter hosszú, műanyag borítással van ellátva, tehát gyakorlatilag olyan, mint az eredeti Apple kábel, csak van rajta egy felirat. Ezen felül igazából nem lehet többet elmondani a kábelről, talán még annyit, hogy az újabb béta szoftverrel is kipróbáltuk, azzal is megfelelően működik.

A SzifonStore ezen a héten az MFi tanúsítvánnyal ellátott Apleok kábelt akciósan adja, mindössze 1990Ft-ért. Így érdemes mindenképp a héten megrendelni, amit ide kattintva tudtok megtenni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

12 Comments

  1. “adott kábel átesett egyfajta minőségellenőrzésen, így megkapta az Apple jóváhagyását”
    itt azért nem lehet túl magasan a léc…

  2. Hát nekem van mindenféle kábelem, gyári, utángyártott MFI-vel, MFI nélkül és a tapasztalat mindig az, hogy a gyári Apple megy tönkre legelőször (csatlakozó környéki töredezéssel, málással). Pedig ugyanazt a terhelést kapja mint a többi.

  3. rendeltem is köszi

  4. @Tamás Bulányi: Hát igen, az Apple féle termékek elég silány minőségüek. :S

  5. @admin: Ezt a terméket nem ismerem, csak arra akartam célozni h az eredeti kábeleim 1-2 év alatt porrá mállanak. Ez még egy lightning kábelnél csak csak(bár ha eredetit akarsz, azt megint csak arany árban mérik), de az, hogy egy MBA gyári töltő – nem csak az adapter közvetlen közelében – szigetelése lemállik a kábelről szerintem nem olyan jó buli, mikor egy töltő 25k egy “kábel csere” 8-9k. Persze ha merész vagy e-bayről rendelhetsz 500HUF-ért kábelt és beforrasztod… de ha azt nézem, hogy van 10 éves motorola töltőm ami még most is patent, akkor ha magasan is van az a léc – rövid időn belül – szégyenletesen alacsonyra kerül.

  6. @narancs: hát igen, azt én is tapasztaltam, brutálisan drága MacBook töltő simán tönkremegy 1-2 év alatt.

  7. @admin: nem lenne gáz ez sem… csak ahogy néztem a “how to”-kat nehéz kultúráltan kinyitni a töltőt, hogy be lehessen forrasztani az 500HUF-os ebay-es kábelt.

  8. @narancs: egyszerűen szét kell pattintani, mert össze van forrasztva a műanyag tokozás, de így sokszor nem lehet utána rendesen összerakni. a túl olcsó kábeleknél sokszor előfordul, hogy maximum 60W-ot adnak csak le, ami egy 60W-osnál “nagyobb” töltő esetén értelemszerűen nem jó.

  9. @Jadeye: Köszi! Én is valami ilyesmi videót láttam, de elég barbárnak tűnik ahogy fogóval szétfeszíti. És akkor mivel forrasztva van, a művelet után csak összeragasztani lehet ha jól rémlik?
    Kábelt meg majd csekkolom, köszi.(Air töltőjéhez érett meg a csere, ott talán nem lesz gond)

  10. @Jadeye: Köszi! A héten akkor valószínű nekiesek majd…


Add a Comment