fbpx Skip to content

Eddig semmilyen információ nem volt arról, hogy idén tavasszal lesz Apple esemény, azonban most azt pletykálják, hogy mégis lesz.

Az egyik kedvenc készülékem az iPhone SE, melyet korábban mi is teszteltünk már. 2016 tavaszán jelent meg, szerintem azóta is az egyik legjobb terméke az Apple-nek ár/érték arányban: olyan, mint a MacBook Air, mely ugyancsak hibátlan első Apple termék. Így mikor felröppent a hír, hogy mégis lehet Apple esemény, rögtön eszembe jutott, hogy most akciózzák az iPhone SE-ket és a Retina MacBook Pro-kat, ahol szintén jöhet frissítés. Ez már nem véletlen, bár az Apple nem szokott egy egész eseményt indítani, ha frissítene, de most annyi termékre ráfér, hogy lehetséges, hogy mégis tart egy tavaszi keynote-ot. Na de mire számíthatunk?

Hétfőn a Macotakara publikálta, hogy érkezhet egy új, piros színű (esetleg vörös, vagy jet red ????) iPhone 7, 7 Plus, illetve várható az iPhone SE frissítés is, mégpedig 128GB-os méretben. Azonban ha már frissíti az Apple az SE-t, akkor az minden bizonnyal megkapja az iPhone 7 processzorát és a kameráját is, de nem fogja megkapni az új ujjlenyomat olvasót és cseppállóságot. Tehát megmarad majd a jack aljat, és ezzel egy brutálisan jó készüléket adhat nekünk az Apple.

Én ezt várom és szerintem ez egy teljesen valós elképzelése az iPhone SE frissítésnek.

[poll id=”207″]

A pletykák szerint frissülhet az iPad széria is, itt ugyancsak processzor, hardver frissítésről beszélünk, külsőleg nem valószínű, hogy új dizájnt mutatna be a cég. Azonban az iPad mini régóta nem frissült, tehát kaphatunk egy iPad Pro mini-t? 7,9″-re tippelnek a külföldi kollégák, én ezt is elképzelhetőnek tartom.

Elmúlt évek márciusi Apple eseményei

  • 2011.03.02
  • 2012.03.07
  • 2015.03.09
  • 2016.03.21
  • 2017.03.??

2013-ban és 2014-ben nem volt tavaszi Apple esemény, így nem mondanám 100%-ra a fenti pletykát, de nem is elhanyagolható az esélyük.

Szerintetek lesz Apple esemény a következő hónapban?

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Lesz hát. Bejelentik, hogy az iPhone 8-on micro usb3 csatlakozó lesz, DualSIM, SD kártya bővíthetőség, az oprendszer pedig iOSDroid lesz 😀

  2. Az új SE lehetne akár teljes kijelzős is, mert arra igazán ráférne!

  3. @gunar: Azt mindig csak a flagship iPhone kapja meg, szóval nem valószínű.

  4. sztem április 1-jén lesz… :O

  5. @admin: Azzal pedig nagyobbat durrantanának mint eddig bármivel az első iphone óta! Egy OLED teljes kijelző beépített ujjlenyomat olvasóval a home gomb helyett, mint teszt a jövőre is jól jöhetne, vagy mint jubileumi kiadás, stb . Szerintem a páromé lenne azonnal az SE-m és váltanék rá amint lehet.

  6. Na meg az első normális telefon méretű okosteló lehetne komolyabb méretű kijelzővel, 5″-nál nagyobb picit.

  7. Kijelző növelés a készülék méreteinek növekedése nélkül az teli találat. Logikusnak logikus, de az eladások növelése a marketingtől függ. Az pedig nem mindig logikán alapul. Korábbi években a tömegek szeme ráállt a pingpongütő paramétereire. Ezt a hullámot nem hagyhatta ki az Apple, és végül beállt a sorba mielőtt lépés hátrányba kerül. Ettől még az ergonómia törvényei továbbra is működnek. Biztos meg tudtam volna szokni egy nagyobb telefont, de nem megszokni akarom, hanem azt, hogy egyből jó legyen. Ezt éreztem az SE esetén. Ugyanaz az érzésem volt, mint 2007- ben az első megjelenésekor. Akkoriban 20.000 Forintnál húztam meg a felső határt, mégis 2008- ban vettem egy használt 3G- t 80.000- ért. Tavaly pedig gondolkodás nélkül kifizettem 200.000- et egy SE- ért. Pedig a 20.000 Ft- os SonyEricsson 310i még most is megvan, és őrzi nálam a 2. helyét a használhatóságban. (Kíváncsi leszek a NOKIA új 3310- esére, hogy leválhatnám- e arra.)

  8. @Szanya: Gondolom a legnagyobbat vetted, mert az enyém csak 140e volt igaz T-s 16-os is, de nekem nem gond a mentés mert napi szinten dugva van a gépre, onnan NAS-ra tolja amit kell automatán, így minden megvan mindig.De mint írtam is az SE mérete teli kijelzővel, v csak 5″ és akkor maradna széle is, hát sokaknál bejövős lenne. A piacon sztem azért nem futott annyira mert kidobták a 6S után és a 7 előtt szinte váratlanul, mikor aki addig nem váltott az sok megtette, mert nem bízott már abban, hogy lesz folytatás, a maradék pedig kíváncsi volt mit tartogatnak őszre és akkor dontötte el mit vegyen. Így persze nem volt olyan látványos az eladási ráta.

  9. Szerintem is az SE az egyik legjobb ár/érték telefon. Jó lenne ha kidobnának egyet tényleg a 7-es kamerával, mert megvenném, és a jelenlegi SE-t karcmentesen betenném a fiókba dobozba, 9.3.5-tel 🙂 Azon gondolkoztam már, hogy vennem kéne még egy SE-t spare telefonnak hogy legyen ebből ( a szerintem utolsó normális) designból, de így nem sokat gondolkoznék hogy az új legyen 🙂

  10. @illesjani: Ha nem jön ujabb akkor is ráérsz még venni tarcsiba mert majd mikor már az utolsókat rúgják ki belölük akor lehet ha a piac még érdeklődik iránta, mégis kidobnak vmi ujabbat ebből, ha meg mégsem hát tovább fog rajta élni a gari.

  11. Jó készülék az SE, de én lecseréltem 7-re. Ha frissítik a modellt, kap új hw-t, új touch id-t, taptic engine-t, 3D touch-ot, és egy jobb front camerát, akkor azonnal váltok (“vissza”) 🙂
    Más esetben meg nem értem a koncepciót. A mostani SE is brutál gyors, és jól fényképez.

  12. @gunat: Igen. Mindenképp annyit kellet volna kiadnom a telefonért ami már nem logikus az esetemben. Vagyis inkább máshová pozícionálja. Így inkább ráfizettem még a nagyobb tárhelyre, cserébe hosszabb távra tervezek vele. Azóta viszont nem használom már a 80.000- ért vett 11,6- os laptopomat. Nem fér a zsebembe.
    Az egyébként SE a kompromisszum tűrésem határán mozog. Már picit nagynak érzem néha a tokjával együtt a kicsi kezemben, de még meg tudom forgatni egy kézzel.

  13. Az “SE2” akkor lenne igazán brutál, ha a mérete nem változna de vékony lenne mint a 6 v 7, teljes méretű kijelző, és a 7 kamerája. Esetleg a 3d touch, a taptic meg az érintős home…
    Álom…

  14. Van benne igazság, de a 3Dt mit ad? Van igazi hozadéka a mindennapokban? A vékonyítás nekem nem jutott volna eszembe, viszont el tudom kébuelni, hogy biztonságosabban tudnám egy kézzel használni a készüléket.


Add a Comment