fbpx Skip to content

Egy kezem meg tudom számolni, hogy eddig az összes Apple termékemet hányszor ejtettem el, mégis épp a minap szerettem volna elővenni a zsebemből az iPhone 7-esem, mikor egyszer csak kiesett a kezemből. Meg kell, hogy mondjam őszintén, eléggé megijedtem, hogy lehet az üvegnek annyi. Szerencsémre nem így történt és a tok megvédte minden külső behatástól a készüléket. Nekem mázlim volt (vagyis inkább jól véd a gyári bőrtok), viszont sokatoknak biztos vagyok benne, hogy most is épp egy törött kijelzős iPhone lapul a zsebben.

Egyértelműen az egyik leggyakoribb javítás, amit a szervizünkben kérni szoktatok, a kijelző csere. Egy nem működő gombbal, jack csatlakozóval, gyorsabban merülő telefonnal még el lehet lenni egy ideig, de a kijelző az, ami lényegében megtestesíti a telefont és ha ezzel van valami gond, akkor az bizony nagyban rontja felhasználói élményt, nemcsak ránézésre, hanem tapintásra is.

Amikor valaki elejti az iPhone-ját és az csúnya hanggal földet ér kijelzővel lefelé, akkor meg szokott állni az ütő a tulajdonosban. Amíg fel nem fordítja a készüléket, reménykedik benne, hogy a készülék egyik legdrágább része, a kijelző ép és sértetlen és nem szorul cserére, viszont amíg fel nem fordítja, ugyanannyi esélye van, hogy ép, mint hogy pókhálósra tört (Schrödinger iPhone-ja). Mi már kíváncsian várjuk, hogy az ősszel érkező új iPhone-ban tényleg a kijelzőbe lesz-e építve a Home gomb például, ahogy a pletykák szólnak és mindezt majd hogy tudjuk nektek cseréni, ha beütne a baj.

A kijelzőcsere az esetek túlnyomó részében törés miatt szükséges, viszont amit már kevesebben tudnak vagy épp tapasztalnak, hogy bizony a kijelző vagy az érintő panel nem csak leejtés során válhat használhatatlanná, hanem számos egyéb oka is lehet ennek. Vegyük is ezeket szépen sorba.

Leejtés során mind az üveg betörhet, mind pedig az LCD is, ami ilyenkor becsíkozódik, egyes részei furán villódzanak vagy épp teljesen feketék lesznek. Mint az köztudott, az elektronikai eszközök nem szeretik a nedvességet, a vizet, és ez az iPhone-ok esetén sincs másképp. Számos, kijelzővel kapcsolatos hibáért bizony a készüléket ért nedvesség a felelős, így a látszólag ép és jól működő kijelző is működésképtelenné válhat. A kijelző modul szalagkábelén található a vezérlő elektronika, ennek a beázása a következő hibajelenségek kiváltó oka lehet: van kép, de nincs háttérvilágítás; se kép, se háttérvilágítás; nem homogén a háttérvilágítás; az érintő panel nem érzékeli az ujjunkat, nem reagál rá, vagy csak helyenként működik.

Az iPhone 6 elég hajlamos arra, hogy szilánkosra törjön az üvege, ami sok esetben a lekerekített szélű előlapnak köszönhető. Ez a széria is azok közé tartozik, amiknél a kijelző cseréhez nem kell az egész telefont szétszerelni, nem úgy, mint az iPhone 4 és 4s esetén. Az alsó két csavar eltávolítása után már speciális eszközzel ki is nyithatjuk a telefont és az 5s-sel ellentétben már nem kell figyelni arra se, hogy a Touch ID szalagkábele a kinyitáskor el ne szakadjon. A kijelzőt derékszögnél nagyobb szögben nem szabad kihajtani a készülék házából, nehogy valami egyéb kárt okozzon egy alkatrészben vagy csatlakozóban. Az akkumulátor lecsatlakoztatása után még el kell távolítani a kijelző szalagkábeleinek csatlakozóit fedő shieldet, hogy végre leválaszthassuk a tönkrement kijelzőt. Az új előlapra még át kell szerelni a Touch ID-s Home gombot, ami két csavarral, egy shielddel és némi ragasztóval van rögzítve a régi előlapra. Ha ezzel is megvagyunk, akkor már csak össze kell szerelni a készüléket és tesztelni, hogy minden rendesen működik-e, jó-e az új kijelző.

Fontos megjegyeznünk, hogy nálunk, az iSamuraiban kizárólag csak gyári minőségű érintővel és LCD-vel felszerelt előlapokat szerelünk be nektek, nem pedig olcsó, kínai, rossz minőségű utángyártottat. Ennek köszönhetően a kijelzőink színhelyesek, az előlap tökéletesen passzol a készülékházhoz, nem áll el sehol, mindenhol megfelelően illeszkedik és kellően strapabíró is. A piacon elérhető legjobb minőségű alkatrészért válassz minket, válaszd a minőséget!

Az elkövetkező két hétben az iPhone 6 tulajdonosoknak szeretnénk segíteni azzal, hogy kedvezményes áron cseréljük a meghibásodott, betört élőlapot és érintőüveget. A javítás nagyjából egy órát vesz igénybe és természetesen erre is 6 hónap garanciát vállalunk. Az akcióval kapcsolatban látogassatok el az iSamurai weboldalára.

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Sziasztok! Olvastam valahol, hogy ha nem gyári szervízben cseréltetem a kijelzőt, akkor a touch ID nem fog működni, mert csak az Apple szervíz tudja összekódolni őket. Ebben az esetben mi a helyzet?

  2. @megyo: a kijelzőcsere esetén a Touch ID átszerelésre kerül, tehát nem lehet vele probléma. de vidd hivatalos szervizbe, akkor ez fel sem merül.

  3. Nem szeretném, mert nagyon drága. Csak azért kérdeztem, mert nem szeretnék lemondani a Touch IDról. Ha ez így megoldható, akkor már viszem is!

  4. @megyo: nem tudok olyan készülékről, ahol a kijelzőcsere a Touch ID halálát okozná, még az iPhone 7 esetén is megy a gomb átszerelése. ha az át van szerelve, akkor semmi gond nem lehet. egyetlen esetben lehet gond, ha a Touch ID kábele sérül.

  5. @megyo: nem mondasz le róla, átszerelik a régi gombodat az új kijelzőbe, működik simán, csak egyet ne felejts el, ez mind utángyártott kijelző, csak trükkösen “gyári minőségűnek” hívják

  6. @onderon: Gyári minőségével megegyező az LCD, de maga az érintő természetesen utángyártott, így ezért hívható gyári minőségűnek, mert az LCD NEM utángyártott!

    Bármilyen kérdésed van ezzel kapcsolatban nyugodtan írj a [email protected] -nak.


Add a Comment