fbpx Skip to content

Az iPad Pro lassan tényleg kiválthatja a laptopot bizonyos esetekben, erről írtunk múlt héten cikket, amiben részletesen beszámolunk arról, hogy mire használható a készülék egy billentyűzettel.

Az Apple időközben úgy döntött, hogy feleleveníti a Mac vs PC reklámsorozatát, azonban most már valós, twitteres szereplőkkel. A videókban egy-egy tweet látható, ahol “panaszkodnak” az emberek, hogy ez és az nem működik megfelelően az aktuális, nem iPad Pro készülékükkel. Erre az Apple rögtön válaszol, hogy az iPad Pro-n természetesen ez is működik. Összességében szerintem hasonlít a klasszikus Mac vs PC sorozathoz, de annyira nem lett jó. Nézzétek meg a videókat.

Olvasd el a hozzászólásokat is

18 Comments

  1. Dehogy váltja, attól még messze van. Ha valaki ilyesmin agyal, akkor Surface.

  2. @cyb: Surface nélkül is kiváltotta.

  3. Jó vicc volt… ja, nem.

    Soroljam mit nem tud az iPad Pro a Surfaceval szemben?

    Surfaceról váltottam iPad Prora, majd 2 hónap szenvedés után vissza.
    iOS túl zárt ahhoz, hogy igazán munkára tudd használni.

  4. @cyb: Tavaly május óta használom… Szerintem jobban tudom, hogy kiváltotta-e nekem a Macbookomat vagy sem.
    De elmondhatod, hogy miért nem váltota ki nekem mégsem. Hátha rájövök, hogy milyen feladatokat nem végeztem el az elmúlt szűk egy évben…

  5. Sziasztok!
    Egyet értek az iPad pró nem egy számítógép helyettesítő kommentekkel. Nem próbáltam még prót, de ipadot temérdeket. És akárhogy is nézzük igazán mindenre használható egy laptop vagy egy surface adott esetben. Mond tudsz az ipadra telepíteni esetleg egy mérnöki programot ? Vagy csak olyan egyszerű dolgot hogy bittorrent ? iPad pron tudsz filet másolni egy külső winyóra ( na ezt azt hiszem kivételesen lehet, de sokkal nehezebb mint egy Windows intéző és áthúzni az adott filet ).
    Üdv: nekem is van alma készülékem (iPhone 3GS, iPhone 5s, iPod Classic) de ha valami nem az igazi akkor azt nem kell szerintem erőltetetni, és az iPad pró nem az igazi!

  6. Egyéb gondolat amit nem lehet futtatni ipadon:
    Rendes fps játék, ami wasd + egeret követel
    Aztán nyomtatás egyszerű nyomtatóra ami USB csatlakozást követel ( driver hiány ugyebár ipadon )
    Videó vágás minőségi programmal 😛 az se megy, mert az iMovie cuki, de nem profi.

  7. @egyket: ha te rendes fps-játékot akarsz játszani billentyűzettel és egérrel, arra nem jó az iPad Pro – de a fenti cikkben semmi ilyesmiről nem is esett szó. az ilyesmihez vagy veszel egy konzolt, vagy egy PC-t, vagy egy gamer laptopot, ami szintén sokkal drágább, mint egy desktop. szerintem erre egy Surface például pont ugyanannyira alkalmatlan, mint egy iPad Pro.

  8. Egyetemi tapasztalat: a surfacen jó játékok futnak, és szépen 🙂

  9. De vágod mit mondok ? Az iPad pró nem helyettesít teljes mértékben egy laptopot pl. Részlegesen igen, és adott feladatokra lehet hogy szuper, de nem annyira multifunkcionális jelen pillanatban mint egy laptop avagy egy surface (ami ilyen keverék kutya 😀 )

  10. @egyket: Mindenkinek kell mérnöki program? Egyébként mire gondolsz, mert vannak. Bittorent? Jujj, nem tudok torrentezni? A francba, nem is jó ez semmire.

  11. Az utolsó komment (tudom szarkazmus) de Te mondod hogy nem jó semmire az iPad pró, kedves ef-dani. Én azt mondom csupán, hogy nem elég multifunkciós. De bakfitty olvasd el rendesen a kommentemet mielőtt válaszolsz rá.
    Persze bele lehet kötni hogy kinek kell torrent ? Igen bele lehet.
    De kinek kell olyan eszköz ami a lehető legtöbb dologra használható ? Ilyen alapon ezt a kérdést tedd fel magadnak!

    Tehat újra, hogy értsd:
    Nagyon jó bizonyos dolgokra (rajzolás, videó nézés, world ), de egyszerre nagyon hiányos is általános dolgokra való tekintettel ( indokok a fentebbi kommentemben).
    És mivel intelligens/ gazdaságos ember úgy vesz eszközt hogy mi az ami leginkább lefedi a jelenbeli esetleg jövőbeli szükségleteit, ezért ki merem jelenteni hogy egy surface (Úr Isten! Rágalom az oldalon !:)) általános funkciókban teljesebb, és egy notebook is teljesebb általános funkciókban.

    És hogy mindenki megnyugodjon, íme egy utolsó költői kérdés ( magadban válaszold meg tehát ):
    Kompromisszumokkal tudnád használni az iPad prot vagy könnyebben egy Windowsos bármit (surface vagy laptop), és tegyük fel hogy nem vagy elvakult alma mániás, Melyiket választanád ?
    Csak egyet választhatsz 🙂 !

  12. @ef-dani: ne haragudjatok de itt sima tények vannak. Én mint elfogult almás( és tényleg), bátran mondom hogy nem váltja ki ti viszont durván elfogultak vagytok. Tény ami tény, mit vált ki? pdf olvasó, word, jegyzetek web browser, számológép IOS játék ( itt már ugye a Mac szintjét sem ütjük! )
    Néhány specifikus program iPad pro-ra optimalizálva. Mac – windows tartalom fogyasztásra és előállításra alkalmas. IOS leginkább fogyasztásra vagy kompromisszumokkal való előállításra.
    Warez? Gondolom ne menjünk bele a jailbreak adta szabadságba még évekkel ezelőtt…..
    Más példa. A Mac kiváltja a PC-t minden területen! A PC kiváltja a Mac-et minden területen. Egy Surface kiváltja a PC-t és kiváltja a Mac-et minden területen. iPad pro nem válja ki a Mac-et minden területen így a PC-et sem. Egy motorbicikli sosem lesz 4 kerekű autó….

    U.i.: Nem szép 1-2 szót vagy mondatot kivenni a környezetből és arra reagálni közvetlenül.

  13. @egyket: iPad Prot használok. Nem költői a kérdés, hisz kizárólagosan iPad Prot használok. Olyan embernek próbálod megmagyarázni, hogy alkalmatlan az eszköz, aki napi szinten használja a munkaja során kizárólagosan (és otthon is, bár arra már nagyon régóta) és semmilyen hátrányt nem tapasztal.
    Egyetlen hátránya volt novemberig, hogy addigra készültek el a vállalati alkalmazásaink iPades válltozatai. Addig VNC-t kellett használnom, hogy iPadről vezéreljem őket. Hisz én nagyon sokat vagyok távol a munkaasztalomtól, rengeteget kell sétálnom miközben dolgozom (ma pl. 9km-t sétáltam 8-16-ig és abszolút nem voltam a saját telephelyemen). Erre egy tabnál nincs kényelmesebb eszköz.
    Mivel jobb, mint a Surface? Kissebb, könnyebben mozgok vele, és nem búg a kezem alatt egy ventillátor. És mivel a Surfacenek SZÁMOMRA (mert ezt nem érti meg senki aki zsigerből mondja a tutit, hogy mindenkinek más és más a feladata) nincs semmilyen előnye, hisz teljesértékű gépként tudom használni az iPad Prot, így nem kérdés, hogy nem azt fogom használni.

    @MaxxisDH: PDF olvasóval, Officeszal és webbel a laptopvásárlók legnagyobb részét le is fedted. Ők azok, akik a belépő kategóriás ipari szutykokat megveszik, amik még ezekre sem igazán alkalmasak. Ezen felül pedig az kérdés, hogy az ember számára szükséges alkalmazás megvan-e vagy se iPadre. Nyílván olyan munkakörökre sosem lesz alkalmas, ahova hatalmas fizikai méretek kellenek.
    Ha fontos a warez (mert látom erre rohadtul rá vagytok pörögve, bár erre vannak alkalmasabb eszközök egy laptopnál, amiket szintén lehet iPadről menedzselni…) akkor sem lesz opció.

  14. Hogy MaxxisDH-t idézzem, te nagyon durván elfogult vagy!
    Sok rugalmasságot kívánok.

  15. @egyket: Mert én nem tapasztalat nélkül mondom a tutit veletek ellentétben? Sok rugalmasságot kívánok!

  16. @egyket: Köszönöm, hogy ismeretlenül tapasztalatlannak nevezel, és egyértelműen kijelented hogy nincs és nem is volt Pro-m, jelezve anyagi és szellemi felsőbbrendűséged! Minden tiszteletem uram!
    Mellékesen, most sem válaszoltál mindenre, és mégis kiragadtál 1-2 mondatot a szövegkörnyezetből annak ellenére hogy külön kértelek hogy ne tedd. Pláne nem a lényegre válaszoltál. A minden téren kiváltja mondatra. A te igényeidnek megfelel. Kérdem én, hogy hol vagy te összességében a földön?
    Képviseled minden egyes ember elvárását? Igényét? Windows, Linux, OSX, IOS terén?
    Te kimered mondani 100%-ig hogy ez a készülék igen is kiváltja? ( igaz TE nem reagálsz az általam említett mondatra. Idézem “….minden téren…” )
    De a tegnapi másik egyszerű példámat felhozva. Motor V autó. Sebesség, komfort,multimédia, zárt utastér amit csak akarsz megkapod a pénzedért! Akkor ez most mindent kivált? Persze! Hát most soroltam fel!
    Akkor tedd fel a gyereked egy motorra és bármiféle aggódás nélkül hagyd hogy egy autópályán közlekedjen.
    Hagyod is mert bízol benne hogy betartja a kresz-t. Én is bízom. Másban nem bízom:)
    Én az autóban jobban bíznék már csak a fizika miatt is. ( Stabilitás, gyűrődési zóna, stb)
    Még mielőtt megjegyeznéd hogy se tapasztalatom se eszközöm. Van mindkettő.
    Hihetetlenül
    Nem fontos a warez, nem is emeltem ki, annyit mondtam hogy ebbe nem kéne belemennünk. De akkor menjünk bele. Rengeteg mindent vásárolok és rengeteg mindent már nem. Örülök ha kipróbálhatom előtte mielőtt még olyat programot vennék ami nem fedi le az igényeimet. Ha mégis, akkor megveszem. Az hogy a Mac – Appstore-on keresztül van lehetőségünk visszatérítésre ha nem tetszik példán kívüli. Pc-n a nem közvetlen bolt miatt ez nehézkes. Tehát a jogot fenntartom hogy ne kelljen nekem bizonygatni egy jó kampány után az adott program silányságát. Na de, én itt lezártam. Köszönöm hogy elolvastad és a válaszodat is.
    Hallelujah!

  17. @ef-dani:
    Ha valaki élből elutasítja a logikát és a teljes válaszadást, akkor nem lehet vele ÉRTELMESEN!! vitázni.
    Ez olyan mint a szerelem. Te rózsaszín felhőben vagy, mi meg a talajon.

  18. @MaxxisDH: @egyket: Írtam én olyat, hogy minden téren kiváltja? Nem. Írtam olyat, hogy mindenkinek kiváltja? Nem. Sőt, leírtam pont az ellenkezőjét… De nyílván nálam van probléma a szövegértéssel.
    Annnyit írtam, hogy a belépő kategóriás notebook felhasználóknak kiváltja (ugyanannyiért csak sokkal jobb minőségben, de ezt hagyjuk is…), meg annak is (mint például nekem) akinek minden szükséges alkalmazása elérhető. Ti jöttetek a mérnöki alkalmazásokal, videóvágókkal meg a torrenttel. Nyílván ezekre nem jó, de nem is írtam, hogy jó rá, meg még rengeteg más dologra sem.. Ti viszont lényegében kategórikusan kijelentitek, hogy nem képes kiváltani. Holott ez rohadtul nem igaz.


Add a Comment