Erősebb akkumulátor és Touch Bar is kerülhet az iPhone 8-ba

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kuo most a legtöbbet emlegetett ember a külföldi portálokon, mert rengeteg pletykával igyekszik felkelteni az érdeklődést az új készülék iránt.

Neki egyébként be szoktak jönni a jóslatai, de azért továbbra is kezeljük pletykaként az alábbiakat. Az első érdekesség, amiről már mi is írtunk korábban, a megnövelt kijelző. Mivel eltűnhet a Home gomb, pontosabban beépülhet a kijelzőbe, ezért várhatóan az Apple kibővíti 4,7-ről 5,8 colra a kijelző méretet. Ez nem jár a készülék méretének növelésével, azonban a jóval nagyobb OLED kijelző brutálisan mutathat a kezünkben.

Ha ránézünk az alábbi képre, akkor azt láthatjuk, hogy egy Touch Bar-szerűséget is kapunk, amin funkció gombok lehetnek. Tehát erre a területre az alkalmazások gombokat, funkciókat rakhatnak majd, így végeredményben ugyan van egy 5.8 colos képernyőnk, de csak 5.15 colt tudunk használni, a többi az alkalmazásnak van fenntartva.

Ez egyébként egy egészen hihető dolog, mert így az iOS rendszer megint egy frissítésen eshetne át, a fejlesztőknek ismét több opciójuk lenne. Persze ez azt is jelenti, hogy a jelenlegi alkalmazásoknak ismét frissülniük kell erre a méretre, hogy pixelpontosak legyenek, és támogassák az új funkció részt.

Nagyobb akkumulátor az iPhone 8-ban

Az utóbbi időkben sajnos nem nagyon fejlődtek az akkumulátorok. Ugyan voltak olyan innovációk, amik felröppentek és azt írták, hogy akár 1 hétig is bírja egyetlen feltöltéssel az akkumulátor, de úgy látszik, egy nagyobb gyártó sem merte bevállalni az új technológiát. Ez azt jelenti, hogy továbbra is a megszokott akkumulátorokat kaphatjuk, amik közel egy napot bírnak ki átlagos használat mellett. Ming-Chi Kuo szerint az Apple ezért változtat, és inkább az alkatrészeken, például az alaplapon spórol, így több helyet hagyva az akkumulátornak.

Ahogy a képen látszik, a 2017-es készülékekben az OLED kijelző esetén az alaplap vastagabbá válik, ezzel csökken a hossza, és a fennmaradó helyet akkumulátor-cella töltheti ki. A nagyobb akkumulátor és az OLED alacsonyabb energiaigénye ezzel hosszabb akkumulátor időt is eredményez. Ő 2700mAh-s akkumulátort jósol az iPhone 8-ba.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Próbált már valaki a cikkekben beágyazott képekre ránagyítani?
    Nekem sehogy se jön össze, 2 újjal nagyítani nem lehet, a képre bökve meg el akarja azt menteni.
    (Szifon app, iphone se)

  2. Nekem nem kell nagyobb kijelző, maradjon a 4,7″ alul a touchbar és legyen kisebb a készülék azaz a keszülék tetején legyen 2 cm fekete káva. Meg nagyobb akku

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!