fbpx Skip to content

Kuo most a legtöbbet emlegetett ember a külföldi portálokon, mert rengeteg pletykával igyekszik felkelteni az érdeklődést az új készülék iránt.

Neki egyébként be szoktak jönni a jóslatai, de azért továbbra is kezeljük pletykaként az alábbiakat. Az első érdekesség, amiről már mi is írtunk korábban, a megnövelt kijelző. Mivel eltűnhet a Home gomb, pontosabban beépülhet a kijelzőbe, ezért várhatóan az Apple kibővíti 4,7-ről 5,8 colra a kijelző méretet. Ez nem jár a készülék méretének növelésével, azonban a jóval nagyobb OLED kijelző brutálisan mutathat a kezünkben.

Ha ránézünk az alábbi képre, akkor azt láthatjuk, hogy egy Touch Bar-szerűséget is kapunk, amin funkció gombok lehetnek. Tehát erre a területre az alkalmazások gombokat, funkciókat rakhatnak majd, így végeredményben ugyan van egy 5.8 colos képernyőnk, de csak 5.15 colt tudunk használni, a többi az alkalmazásnak van fenntartva.

Ez egyébként egy egészen hihető dolog, mert így az iOS rendszer megint egy frissítésen eshetne át, a fejlesztőknek ismét több opciójuk lenne. Persze ez azt is jelenti, hogy a jelenlegi alkalmazásoknak ismét frissülniük kell erre a méretre, hogy pixelpontosak legyenek, és támogassák az új funkció részt.

Nagyobb akkumulátor az iPhone 8-ban

Az utóbbi időkben sajnos nem nagyon fejlődtek az akkumulátorok. Ugyan voltak olyan innovációk, amik felröppentek és azt írták, hogy akár 1 hétig is bírja egyetlen feltöltéssel az akkumulátor, de úgy látszik, egy nagyobb gyártó sem merte bevállalni az új technológiát. Ez azt jelenti, hogy továbbra is a megszokott akkumulátorokat kaphatjuk, amik közel egy napot bírnak ki átlagos használat mellett. Ming-Chi Kuo szerint az Apple ezért változtat, és inkább az alkatrészeken, például az alaplapon spórol, így több helyet hagyva az akkumulátornak.

Ahogy a képen látszik, a 2017-es készülékekben az OLED kijelző esetén az alaplap vastagabbá válik, ezzel csökken a hossza, és a fennmaradó helyet akkumulátor-cella töltheti ki. A nagyobb akkumulátor és az OLED alacsonyabb energiaigénye ezzel hosszabb akkumulátor időt is eredményez. Ő 2700mAh-s akkumulátort jósol az iPhone 8-ba.

[newsletter_signup_form ID=3]

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. akku: ✔️
    touchbar: ????

  2. Próbált már valaki a cikkekben beágyazott képekre ránagyítani?
    Nekem sehogy se jön össze, 2 újjal nagyítani nem lehet, a képre bökve meg el akarja azt menteni.
    (Szifon app, iphone se)

  3. @tzolesz: a Szifon appban nem tudsz belenagyítani a kép mentése nélkül – korábban a lightbox-szal volt többeknek gondja, így az ki lett szedve, és a képek lementését kérték többen, így az van.

  4. Táccsot a táccsra? Szerintem ez baromság. Vagy megyünk android irányba?

  5. Pöpec lenne az se méretét megtartva egy nagyobb kijelző!

  6. Képzelem mekkorákat röhög TC a bőrfotelben ülve, miközben olvasgatja ezeket.. 😀

  7. Évek óta Kuo az Apple Nostradamusa (nem vonom kétségbe). Jó lenne látni egyszer egy táblázatot egyik oszlopban Kuo jóslata, másikban ami bejött belőle.

  8. @taky1974: Én nagyon unom, ha tényleg bejön akkor király, ha meg nem, akkor meg minek pofázik.

  9. @taky1974: Én már egyszer vezettem egy ilyen excel táblát, csak lusta voltam naponta írni a jóslatokat.. 😀

  10. @lalamper:
    Elég a Kuojé 😀

  11. Nekem nem kell nagyobb kijelző, maradjon a 4,7″ alul a touchbar és legyen kisebb a készülék azaz a keszülék tetején legyen 2 cm fekete káva. Meg nagyobb akku

  12. Magyar Siri mikor lessz?

  13. taky1974: az ajmagazinon szoktak lenni ilyenek.

  14. Ehhez nem kell nagy jósnak lenni, hogy kimondjam:kb soha. 😀


Add a Comment