Néhány Apple reklám az elmúlt évtizedekből

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Én jóformán csak 2007 óta követem figyelemmel az Apple lépéseit, így lényegében az előtti hirdetésekkel, termékekkel nem is találkoztam.

2007 óta van iPhone-on, azóta viszont – nem meglepő módon – mindenről tudok, ha valami történik a cég háza táján. Az elmúlt néhány tíz évben is készített a cég reklámokat, amikből most Macworld készített egy válogatást. Ezek közül szemezgettem én is, biztos lesz olyan, amivel még ti sem találkoztatok, így érdemes őket megnézni. 🙂

Kezdjük is a Super bowl reklámmal, ami egy örök klasszikus. Ezzel biztos sokan találkoztatok már az utóbbi években, mert olykor elő-elő kerül ez a reklám. 1984. január 22. Steve Jobs és az Apple bemutatta az “1984” című reklámot a Super Bowl XVIII alatt, amikor a Washington Redskins játszott a Los Angeles Raiders ellen. Bátran kijelenthetjük, hogy azóta is az egyik legjobb reklámként tartják nyilván.

Aztán, hogy ne csak klasszikus legyen, itt van néhány az elmúlt pár évből:

Végül pedig a klasszikusok közül is néhány, amiket érdemes megnézni:

Korábban Dani kollégánk is írt egy cikket azokról az Apple eseményekről, amik komolyan hatottatok a világra, érdemes elolvasni ezt a cikket is: 15 Apple-esemény, ami megváltoztatta a világot.

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!