fbpx Skip to content

Az Instagram Stories abszolút sikernek mondható, holott még csak csak tavaly augusztusban indult. Azóta sok új funkciót kapott, belekerült a Boomerang, megemlíthetünk embereket, matricákat is tehetünk a képekre és most végre világszerte elérhetővé vált az élő adás is.

Október végén jött a hír, hogy az oroszoknál néhány androidos felhasználónál már próbaképp megjelent az élő adást elindító gomb, majd nem olyan rég a fejlesztők bejelentették, hogy pár héten belül mindenki számara elérhető lesz az újítás. Először nyilván az Egyesült Államok Instagram felhasználói élvezhették az élő tartalmak nyújtotta előnyöket.


Aki követi az Instagram hivatalos fiókját a szolgáltatásban az a mai story-jukban láthatta, hogy elindult végre világszerte a szolgáltatás. És valóban, ha a Stories-t előveszitek, akkor a legbaloldalibb funkció a ‘Live’:

Ennek az új szolgáltatásnak előnye és hátránya is van. Előnye az, hogy nem vagyunk 10 másodpercbe szorítva, továbbá a nézők hozzászólhatnak élőben (ez amúgy kikapcsolható), így akár egy gyors Q&A-t, azaz Kérdezz!-Felelek!-et is le lehet tudni, ha mondjuk valamilyen közszereplő, vlogger, stb. vagy.

Hátránya viszont az, hogy míg a sima Stories tartalom 24 óráig elérhető és visszanézhető, addig az élő adás eltűnik, amint vége az adásnak. Aki egy ilyen videót indít, arról értesítést kapunk, ha ezt nem kapcsoljuk ki, ami mondjuk hasznos is, mert nem maradunk le senki élő videójáról. Ez viszont kicsit zavaróvá is tud válni, ha minden “jöttment” követettünk ilyen jellegű tartalma miatt csipog a telefon, de szerencsére elvileg nem mindenkinél fog majd értesítés jönni.

Te fogsz élő adást csinálni?

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment