fbpx Skip to content

Már kisiskolásként érzékeny voltam a fülhallgatók minőségére, így akkoriban is igyekeztem egy árkategóriával magasabb fülhallgatókra beruházni (vállalva az ezzel járó plusz munkát), bízván a jobb hangminőségben és a tartósságban. Ez többnyire sikerült is, bár a fülhallgató mellé a megfelelő minőségű zenelejátszó is elengedhetetlen volt. Az elmúlt években kevésbé figyeltem a fülhallgatókra, sokáig beértem a telefonomhoz kapott gyári fülessel, mondván, hogy amennyit zenét hallgatok, arra pont jó lesz. Aztán jött a váltás, amikor kipróbáltam, majd végül beszereztem egy Beats urBeats 2 fülhallgatót. Lenyűgözött a basszus, a lüktető érzés, szinte egy teljesen más dimenzió nyílt meg előttem, és az eddig hallgatott kedvenc dalaimban hirtelen új hangok tűntek fel.

A fülhallgatón felbuzdulva elkezdtem nyitni a Beats termékei felé, és azóta már beszereztem egy Beats EP fejhallgatót is, ami bár belépő szintnek számít, mégis meg tudja ütni például a Solo 2 minőségét, a “consumer” fejhallgatókat pedig simán veri. Végül eljutottam oda, hogy ez mind szép és jó, de szeretném, hogy a dübörgő basszus mellett az adott zene egyéb hangjait is tisztábban halljam (vokál, dobszerkó, gitárjáték), ne úgy, mintha a fülhallgató elé tennénk egy A4-es lapot, ami teljesen eltompítja a hangokat és belerondít a zenei összképbe. Ekkor ajánlotta admin kolléga az enyhén basszus-orientált Brainwawz S1-et, ami igazi meglepetést okozott.

Többek között azért is lett meglepetés, mert számomra eddig egy teljesen ismeretlen gyártó termékét tartottam kézben. Csóváltam is a fejem, de admin kolléga csak azért is mondogatta, hogy “nyugi, jó lesz ez, jó lesz ez, majd meglátod!”, és jó lett! Na de ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük az elején!

Csomagolás

Rögtön az első megállapítás az volt, hogy a doboz sajnos nem sikerült a legszebbre. Bár ugyan az elején található mágneses fedelet felnyitva némi bepillantást nyerhetünk az igen gazdag belső tartalomra, de nem túl esztétikus, és kibontani sem annyira öröm. Nem is fecsérelnék rá túl sok szót, különben sem csak a csomagolásért veszünk meg valamit.

Fülhallgató, tartozékok

Beljebb kerülve már sokkal jobb a helyzet. A fülhallgató kellemes megjelenésű, teljesen fém házzal rendelkezik, megspékelve egy-egy krómozott csíkkal. A kábel vezetéke nagyon is hasonlít a urBeats-en illetve az EP-n is használtra, valamivel szélesebb, talán egy kicsit vastagabb is, ami nagyobb biztonságérzetet is ad egyúttal. A fülhallgatók és a jack csatlakozónál található műanyag védőburok vastag, gumírozott anyag, ami sokkal törésbiztosabb már ránézésre is, mint a Beats-ek esetén. Természetesen az iOS-kompatibilitásnak (Mac-ekkel nem működik!) köszönhetően távirányítót is találunk a bal fülhallgató oldalán. Nekem talán ez az egyik leggyengébb láncszem. Na nem a funkcionalitást tekintve, hanem használat szempontjából. Az egészen apró, három, különálló, gumírozott gombot sokadszorra is nehezen találtam meg, megnyomni pedig szintén elég körülményes. A beépített mikrofon viszont remekül szerepelt, sokkal tisztább hangot adott, mint a Beats, köszönhetően a MEMS (mikro-elektromechanikai) rendszerű, szilícium alapú ultraprecíz kialakításának.

Tartozékok, tartozékok, tartozékok! Nem véletlen ismétlem ennyiszer, a Brainwavz bőkezűen bánt velük. Összesen 3-3 pár sima fülpárnát kapunk szürke és fekete színben, 1-1 pár Bi-Flange és Tri-Flange fülpárnát, valamint egy pár COMPLY habszivacs fülpárnát, ami nem csak a legkényelmesebb viseletet hivatott biztosítani (felveszi a hallójárat formáját), de sokkal jobban izolálja a külső zajokat, szebben szól a basszus, és nem utolsó sorban külön csomagolást is kapott (érdemes a COMPLY-t megjegyezni, fogunk még vele foglalkozni a jövőben!). A megfelelő méretű párnákat használva egyébként a fülhallgató viselése mérete ellenére kényelmes, nem mozog a fülben, és kirántani sem lehet könnyen.

A fülpárnákon kívül jár egy kemény tok, öntapadős kábelkötegelő, valamint az elengedhetetlen, de általam még sose használt csipesz. A felhozatalból külön kiemelném a kemény tokot, ami a csomagolással ellentétben nagyon kellemes megjelenésű. Belül kapott két zsebet is, ami ideális a fülpárnák és a csipesz tárolásához, ezen felül pedig elég teret biztosít a kábelkötegelővel összehajtott fülhallgatónak is.

Hangzás

Elérkeztünk a leglényegesebb ponthoz! Ahogy a komolyabb fülhallgatóknál az lenni szokott, az első hallgatást egy hosszabb bejárató szakasz előzte meg, ami körülbelül 7-8 óra, közepes hangerőn történő zenelejátszást jelent. Ez idő alatt járatódik be a membrán, és tisztulnak le a hangok. Azt leszögezném, hogy nem vagyok audiofil (ezért nem is dobálózok számokkal), de a bejáratás nem valami légből kapott dolog, tényleg sokat javított a minőségen!

Elöljáróban annyit még leírnék, hogy a teszt során teljesen a saját zenei ízlésemre hagyatkoztam, ami trash metaltól egészen a deep house-ig terjed, tehát volt lehetőségem viszonylag széles skálán letesztelni, mit is tud a Brainwavz S1. Lejátszó eszközként egy iPhone 6, valamint egy MacBook Pro szolgált, a zenegyűjteményemet pedig az Apple Music szolgáltatás biztosította.

Kezdjük az első megállapításommal (Metallica – Atlas, Rise!): megkerültek a Beats-nél hiányolt hangjaim! A dobszerelés, különösen a cintányér sokkal tisztábban szól, a gitárjáték, háttérben a basszus-, valamint előtérben a szólógitárral sokkal szebb, a vokált pedig végre rendesen érteni, nem szorul a háttérbe. Basszusból és mélyből pont annyi van, amennyit a zenei stílus megkövetel, és végre Lars lábdob játéka sem üt lyukat a fejemen. Azért az érezhető volt, hogy az Apple Music által beállított hangszín profilok nem éppen a legkifinomultabbak, a 15-20 évvel ezelőtt rögzített számok nem minden esetben szóltak a legtisztábban (Nirvana – Been a Son), de azt gondolom, ennyi belefér, és el is fogadott.

A következő stílus a deep house volt (Finebassen – You’re Not Cool Enough). A közép és magas tartományok itt is jóval dominánsabbak, mint a Beats és a legtöbb fülhallgató esetén, ami talán ennél a zenei stílusnál nem éppen előny. Basszus tekintetében hiába csavartam a hangerőt, nem torzított, a legkomolyabb beatek is szépen és tisztán szóltak, azonban hiányzott az a lüktető érzés, amit a Beats hozzátesz az élményhez. Összességében azonban teljesen elégedett voltam, 1-2 órás mixek esetén is kellemes volt hallgatni, a kiemelkedő közép és magas miatt pedig egészen más élmény volt ez a stílus.

Végül pedig egy kis mai pop (Bruno Mars – 24k Magic). Az érződik erőteljesen, hogy a mai fülesek, fejhallgatók a mai popzenére vannak belőve (vagy fordítva). Minden hang szépen és úgy szól, ahogy annak lennie kell. Nincs szélsőséges hangzás, ez így jó, és kész. Ha valaki elsősorban a mai top slágereket szeretné hallgatni nap, mint nap, ezzel a fülessel nem lőhet mellé.

Konklúzió

A Brainwavz S1 egy remek füles, ami ár/érték arányban, és bizonyos stílusok esetében hangzásban is veri a kicsit túlárazott Beats-eket. A teszt alatti használat során is sokat csiszolódott, járatódott a hangzás, és egy hét után már nagyon kellemes élmény volt vele a zenehallgatás. A széleskörű kiegészítő-kínálat mindenképpen érv mellette, aki szeretne jó áron, gazdag felszereltséggel, egy megbízható hangminőségű fülest, annak mindenképp érdemes beszereznie egyet.

A Brainwavz S1 a készlet erejéig most a brainwavzs1 kuponkóddal 10.000Ft-os kedvezménnyel vásárolható meg a MUZIX-nál ide kattintva, és ez nem is akármilyen kedvezmény, hanem direkt nektek Szifon olvasóknak alkudtuk ki, hogy mindenkihez eljuthasson a termék. A kedvezmény érvényesítését csak a brainwavzs1 kóddal lehet elérni!

Olvasd el a hozzászólásokat is

12 Comments

  1. Ebben mi a pénztárcabarát, 24 rugó. Beatset meg hagyjuk már, egy túlhype-olt divattermék, akkor már inkább Bose.

  2. @Lacquo: 10.000Ft a kuponkóddal elérhető kedvezmény, ami több mint 40%. ha ez neked nem megfelelő kedvezmény, akkor ne vedd meg.

  3. Ennyi pénzért már Sennheiser Momentumot kapsz, és azért ők 70 éve gyártanak membránokat…

  4. @Jadeye: Szia. Nem a ti hibátok big thx a kedvezményért . Majdnem meg is rendeltem, de aztán megnéztem árgépen és másik üzletben most 9999 Ft ingyenes házhozszállítással. Sorry

  5. Egy Rock Zircon meg 2500ft Kínából 🙂

  6. (admin: a linket eltávolítottam, – Bestbyte.hu volt)

    Ez esetleg nem ugyanaz? ????

  7. Hmm nem semmi akció????????

  8. ????

  9. @Fedor: A Muzix a hivatalos magyar forgalmazó, a BestByte is tőlük veszi. Valóban érdekes az árkülönbség, erre talán magyarázat lehet az Ideiglenesen nem rendelhető címke.

  10. Az Amazonon 15 ropiért kihozza. A 24 a forgalamzótól meredek, a kedvezménnyel vagyunk 1 ezressel beljebb, mintha máshonnan rendelnénk. Kérdés, mi indokolja ezt a jelentős eltérést a forgalmazónál?

  11. @Tamás Bulányi: az Amazonon keresztül feltehetően nincs rajta 27% ÁFA, ami viszont az itthon megvásárolt termékeken rajta van.

  12. @Fedor: BestByte mínuszosan akarta eladni, amit a forgalmazó nem engedett meg, így természetesen lesznek ennek szankciói. Szerintem ez így is egy remek kedvezmény, az hogy egy nagy cég ilyet megengedhet az más tészta, de szerintem így is egy remek DEAL 13.990Ft-ért, én is meghallgattam a fülest és fent leírtakkal teljesen egyetértek. 🙂

    Mivel a termékről nem érkeztek hozzászólások, csak az árával kapcsolatban, így a hozzászólásokat lezárom, kérdés esetén a [email protected] -ra írjatok, Gergő kolléga válaszol nektek.


Add a Comment