fbpx Skip to content

Az Apple most egy olyan klasszikust tett ingyenessé az App of the Week keretében, ami már pár éve szerepelt ebben az akcióban, de semmiféle bemutatásra nincs szüksége. Ez pedig nem más, mint az anno óriási sikereket elérő, mindenki által ismert, imádott vagy épp utált Angry Birds sorozat Space című “epizódja”.

Aki valamilyen oknál fogva az elmúlt mondjuk 6 évet átaludta és lemaradt teljesen a mérges madarak-őrületről, annak röviden összefoglalnám miről is szól ez az egész. Az egész történet 2009. decemberében indult, amikor is kilőhettük az első nagyon dühös mardarunkat a komisz disznókra, akik ellopták a madarak tojásait.

Azóta rengeteg újabb és újabb epizód jelent meg különféle tematikával, de a legtöbb esetén a lényeg nem változott, lődd ki a madarat a csúzliból, döntsd le a disznók épületeit és végezd ki ezzel a kurta farkúakat, mindemellett pedig, ha tudod, szerezd meg a pályánként elérhető három csillagot, hogy további pályákat oldhass fel.

A Space című rész volt az egyik nagy kedvencem, mert ebben végre minden madár kicsit újra lett gondolva az űrös keretmeséhez, illetve új fajta és új képességekkel bíró tollasokat is kaptunk. Az egészben viszont az volt az igazán extra, hogy a bolygók, holdak gravitációjával is tudtunk játszani, végre nem csak előre szálltak a madaraink, hanem akár többször meg is kerülték az égitestet, mielőtt végleg becsapódtak volna a malacok közé, vagy épp ha jól meglőttük, akkor más objektum vonzásába kerültek és úgy tudtak rombolni, ahogy azt a korábbi részekben el se tudtuk volna képzelni.

Az Angry Birds Space most egy hétig teljesen ingyenesen tölthető le, bár az alap ára se túl magas. Szerencsére évekkel ezelőtt megoldották, hogy iPhone-ra és iPadre ne kelljen külön megvenni, így már nem érdemes sehol se keresni az iPades HD változatot. A retró hangulat miatt nekem nagyon élvezetes volt pár percre újra elővenni.

[appstore id=”499511971″]

Nosztalgiázás végett te fogsz vele újra játszani?

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment