A macOS Sierra a következő frissítésben már szól, ha túl magas fényerőn használod a kijelzőt

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A következő macOS Sierra frissítés számos érdekes újdonsággal érkezik majd. Az eddigi béták alapján már megtapasztaltuk, hogy az Apple kényesen felügyel az akkumulátorhasználat hátralévő idejének kijelzésére, most ezt tovább fokozták.

A múltkori frissítésben az Apple már kikapcsolta az akkumulátor idő kijelzését, pontosabban a %-os megjelenítés megmaradt, azonban a hátralévő időt már nem tudjuk megnézni az eddigi megszokott módon. A legfrissebb béta pedig arra is figyelmeztet már, ha 75%-nál nagyobb fényerőn használjuk az gépet.

A 75% egyébként pont 4 egységnyivel kevesebbet jelent, mint a teljes fényerő, tehát ha 4x megnyomjuk a fényerő csökkentése gombot, akkor elérjük ezt a mennyiséget. Az Apple úgy gondolja, hogy ez az optimális az akkumulátor használat során. Egyébként ha rákattintunk a fenti Display Brightness menüre, akkor ugyancsak leveszi 75%-ra a szoftver a fényerőt.

Ezeken felül a cég folyamatosan dolgozik azon, hogy az új, Touch Bar-os gépek szoftverét javítsák, és ezzel tovább növeljék az akkumulátor idejüket.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. 100%-on a 6s az en hasznalati szokasaimmal 2orat sem elne. Metron utazom epp, a kb 30% is kiveri a szemem. Nyaron szegeny telefonod megsul hasznalat kozben

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!