fbpx Skip to content

Még múlt héten írtuk meg, hogy sajnos a Consumer Reports a nem ajánlott kategóriába sorolta az új 2016-os Retina MacBook Pro-t.

Akkor ezen egyáltalán nem lepődtünk meg, azonban az Apple igen. Úgy látszik, ez kellett, és nem az a több száz felhasználói visszajelzés, hogy az Apple kivizsgálja, miért volt rossz, kevés az akkumulátor idő. Rengetegen küldték vissza a gépet, és cseréltek többször is, holott egyértelműen látszódott, ez valamilyen szoftveres probléma lehet a cégnél, de nem volt megfelelő kommunikáció. A legfrissebb bétában többek között az Apple javított egy Safari problémát, ami úgy látszik, elég volt ahhoz, végül a Consumer Reportsnál is megkapja a gép az ajánlott plecsnit.

A múltkori tesztben hektikusan reagált a MacBook akkumulátor töltöttsége, olykor több mint 10 órát, olykor pedig 4 órát bírt, ez végül betudható volt egy Safari bugnak, amit persze a cég is közölt, mivel Chrome használat alatt nem tapasztaltak ilyen fajta hibát. Természetesen azért nem kapta meg akkor az ajánlást, mert a szigorú szabályoknak köszönhetően muszáj volt használniuk a beépített böngészőt és hát ha az hibás, akkor hibás.

Az Apple erre már felfigyelt és közösen elkezdtek dolgozni a problémám, hogy ugyanazt az eredményt kapják az akkumulátortól, mintha Chrome-mal használnák a gépet. Így kiderült egy érdekes, cache-sel kapcsolatos hiba, ami benne maradt a végleges Sierrában.

A tegnap megjelent béta 16D30a változat már tartalmazza ennek a javítását és a tesztek is jóval pozitívabbak lettek.

A mostani bétával a következő eredmények születtek: a 13-as, Touch Bar nélküli gép 18.75 órát, a Touch Bar-os 15.75 órát és végül a 15-ös Touch Bar 17.25 órát bírt ki egyetlen feltöltéssel a teszt alatt. Ez már több mint elegendő az ajánlott plecsnihez, viszont az hatalmas mínusz pont az Apple részéről, hogy még mindig egy bugos szoftvert adnak ki, és csak hónapokkal a megjelenés után javítják.

Reméljük hamarosan megjelenik majd a hivatalos 10.12.3 is, és még több hibát javítanak majd benne a Touch Bar-os gépek esetén (is), hogy azok (is) még gördülékenyebben fussanak.

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. És ezért vajon mennyit fizettek nekik!!

  2. @szorian: semennyit, tedd fel a 10.12.3 bétáját, és teszteld.

  3. @Jadeye: Igazából nem kell feltennie, csak ha a Developer menüben kikapcsolta a cachet (tehát még csak nem si feltétlen volt jelen az a zavaró Safari bug, ami miatt nem ajánlották), különben csak annyi akksi változás lesz, amit más fejlesztsekkel értek el.

  4. A cikk csak a hiba lényegét nem írja le rendesen. A CR kikapcsolta a gyorsítótárazást. Ami egyfejlesztőknek fenntartott funkció, HOZZÁÉRTŐKNEK. A hektikus üzemidő változást ez okozta. Kérdem én hogy hogy tesztelik “úgy mintha egy user tenné” ha közben egy olyan funkció van engedélyezve ami fejlesztőknek van fenntartva??? Használjanak megfelelően preparált weboldalakat ahol az expiration time megfelelően be van állítva vagy valami botot ami megfelelően bóklászik a neten! De ne a tesztelt eszközön módosítsanak mert akkor a tesztelés lényegét sértik meg… Azt se értem hogy ahhoz hogy ez kiderüljön TÉNYLEG az Apple kellett?? Jadeye/Admin ti is leírjátok hogy ha FOGY az akksi pl telefon esetén akkor hardreset és úgy teszt. Ezt ŐK nem tudták megcsinálni?

  5. Ne legyél paranoid, a tesztelőket nem Soros György pénzeli. Feltehetően a tesztek sztenderdizálva vannak, minden esetben kikapcsolják a gyorsítótárazást. Lehet vele vitatkozni, de ha minden a gépen ezt használják akkor miért lenne ez probléma? Volt hiba vagy nem? Örülj hogy megtalálták.

  6. @Blais: Igen az pozitiv hogy korrigaltak. Gondolom azert az alma oldalarol is megvolt a megfelelo nyomas erre…

  7. “hatalmas mínusz pont az Apple részéről, hogy még mindig egy bugos szoftvert adnak ki, és csak hónapokkal a megjelenés után javítják.”

    Ez már sajnos kezd megszokott lenni Apple-nél. A szoftverfejlesztőket úgy csapnám ki onnan (IOS részlegről is), mint macskát sz#rni.


Add a Comment