iSamurai – kedvezményes iPad Air érintő üveg csere

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 2013-as év iPhone és iPad kínálata kifejezetten kedvelt volt a számomra. Az iPhone 5s volt az első olyan iPhone-om, amit újonnan vettem, de ebből az évből, igaz egy évvel későbbi vásárlással, de még mai napig van egy iPad mini 2-esem. Ebben az évben kapta meg a 9,7″-es iPad is az új kinézetét az Air személyében, az előző évi mini mintájára, amire már nagy szükség volt, hiszen az iPad 2 óta a design szinte semmit se változott, vékonyabb lett természetesen a készülék, de a legfontosabb, hogy a kijelző körüli keret is keskenyebb lett. Az volt jó ebben az évben, hogy mind az iPadekben, mind az 5s-ben ugyanaz az A7-es chip dolgozott, így nem kellett kompromisszumot kötni a méret és a teljesítmény között.

Szilveszter környékét külföldön töltöttem a barátaimmal, ahol a szálláson volt egy elég durva hangrendszer, amit persze lehetett iPaddel is vezérelni, így bedobtam a közösbe a tabletem, hogy egyszerűbb legyen a zeneválasztás. Utolsó estéig nem is volt semmi gond, de egyszer csak megláttam a készülék egyik sarkán egy törést/repedést. egyből megállt bennem az ütő, jajj ne, csak jó fej akartam lenni, erre én szívom meg az egészet. Közelebbről megnézve szerencsére kiderült, hogy csak egy hajszál volt a ludas, de akkor is eléggé megijedtem. Én megúsztam, de biztos vagyok benne, hogy sokan jártatok már szerencsétlenül hasonló esetben. Ha beüt a baj, nem kell megijedni, csak el kell hozni a készüléket az iSamurai-ba és mi hipp-hopp újjá varázsoljuk összetört iPaded.

Az iPad Air 2-től kezdve a készülék érintő üvege és az LCD egybe van építve, így ha az üveg betörik, sajnos az LCD-t is cserélni kell, viszont a korábbi modellek esetében – mint például cikkünk témájánál, az iPad Air-nél – ez a két alkatrész egymástól függetlenül cserélhető. Az iPhone-okkal ellentétben az üveg nem csavarral van rögzítve a házhoz, hanem ragasztóval, így a cseréhez először egy speciális melegítő pad segítségével meglazítjuk a ragasztást, hogy az üveget el tudjuk választani a készülékháztól, vigyázva a belső szalagkábelek és antennák épségére. Az érintőt iPad Toolal és pengetővel választjuk el óvatosan a háztól.

Miután ez kész van és kihajtottuk az érintő üveget jobbra, az LCD csavarjait eltávolítva azt is kihajtjuk, és az alaplapon található shieldek kiszedése után már hozzá is férhetünk a csatlakozókhoz és lecsatlakoztatjuk mindkettőt az alaplapról. Ahhoz, hogy az új érintő üveget be tudjuk szerelni, először is az iPad fémházát pengével és oldószerrel megtisztítjuk az ott maradt felesleges ragasztótól. Az új érintőre át kell szerelni a Home gomb elektronikáját és az előlapi kamera központosító modulját is. Amennyiben az esés következtében a készülékház deformálódott, akkor ezeket a hibákat is javítjuk, hogy az új üveg emiatt ne sérüljön meg a jövőben, illetve megfelelően illeszkedjen a házba. Az iPad sarkai és élei szoktak a legtöbbször áldozatul esni ezeknek a baleseteknek, de akár az egész készülékház is meghajolhat.

A sarkokat sarokkihúzó segítségével hozzuk gyári állapotúra, amennyiben a sérülés mértéke ezt megengedi, de előfordul oly mértékű sarok deformáció, hogy csak gravírozó segítségével tudjuk kialakítani a megfelelő sarok ívet. Az élek egyenetlenségeit erre a célra kialakított oldalkihúzó segítségével korrigáljuk. Amennyiben a fém ház egésze hajlik meg, azt egy professzionális eszközzel, a gToollal javítjuk. Miután az iPad teljesen ki lett tisztítva és a ház is újra tökéletes formájú lett, jöhet is az összeszerelés, ami lényegében a szétszerelés fordítottja. Professzionális ragasztó kerül a készülék fémkeretére, ami biztosítja a megfelelő kötési szilárdságot és illeszkedést is, majd az üveg visszahajtását követően egy speciális keretbe kerül az iPad, ami megfelelő nyomatékkal összepréseli az üveget és a házat, amíg a ragasztó biztosan meg nem köt, hogy nehogy valahol elengedjen később. Ezután az iPad újra eredeti fényében pompázik.

A következő akciónkban az iPad Air készülékek tulajdonosainak kedvezünk, ugyanis ezeknek a készülékeknek az érintő üvegét most akciós áron cseréljük két hétig (január 22-ig)a részletekért kattints ide! A csere, ahogyan már írtuk, a ragasztás miatt időigényesebb, mint egy iPhone esetében, alapból 3-4 óra alatt kész van, de ha sok ilyen készüléket hoztok be, akkor csak 24 órán belül tudjuk vállalni, de természetesen a 6 hónap garancia erre a javításra is vonatkozik.

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!