fbpx Skip to content

Az Apple 2015. júniusában indította el streaming szolgáltatását, az Apple Music-ot. Az alkalmazás elég lassan nyert teret, de úgy látszik, mostanra beindult az üzlet.

A Nielsen piackutató cég felmérést végzett a legtöbbet használt mobiltelefonos alkalmazások között. Az idei lista kilencedik helyére (némi meglepetésre) felkerült az Apple Music alkalmazás.

Az Apple Music karrierje elég nehezen indult be, hiszen tulajdonképpen nincs ingyenes előfizetés, három hónap próbaidőszak után fizetősre vált vagy az időszak eltelte előtt le kell mondani a szolgáltatást. Ez versenyhátrány volt a riválisokkal szemben, legfőképpen a Spotify profitált ebből az üzletpolitikából.

Jelenleg az Apple Music 20 millió előfizetőnél tart, ami folyamatosan növekszik, még ha nem is olyan mértékben, mint a Spotify tábora, hiszen a svéd cég már 100 millió feletti előfizetővel rendelkezik, amelyből 40 millió fizetős.

A rangsorban az első helyeket a Facebook és a Google alkalmazásai foglalják el, a 10. helyre még becsusszant az Amazon appja. A rangsorolás az átlagos egyedi felhasználók száma alapján történt a 2016. január és október közötti időszakban, az éves növekedés (jobb oldali értéksor) pedig a 2015. októbere és 2016. októbere közötti érték százalékos növekedését mutatják.

Azért az elég érdekes, hogy a Spotify a jóval nagyobb előfizetői táborral nem tudott bekerülni a TOP 10-be. Elég furcsa mérés…

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Mivel az alkalmazásról szól és nem a szolgáltatásról szerintem nem a mérés a furcsa, hanem a következtetés.
    Én is az “Apple Musicot” használom, pedig nem vagyok előfizető, ahogy a párom sem. Pusztán a gyári alkalmazást használjuk zenehallgatásra.

  2. Én totál megvesztem mert kipróbáltam mindent, vagyis pár ilyen szolgáltatást. Spotify, deezer, Tidal, Apple Music sőt még a Google play music-ot is. Bevallom én olyan őrült nagy különbséget nem vettem észre. Zenei paletta spotify-on és goggle musicon nagyobb. Hang minősége tidal-on picit jobb volt. Kezelő felületet nézve nekem a deezer-é tetszett a legjobban. Egyszerűség szempontjából az Apple Music jött be. Persze mindenkinek más. Írtam már hideget és meleget is az Apple Music-ról de valahogy mégis megint ott kötök ki. Szerdán jön meg a watch és úgy gondolom h a legjobb az Apple cuccaimhoz a saját stream szolgáltatás. Nekem megfelelő. Másnak más igényei vannak így nekik biztosan más kell.

  3. Én most mondtam le az előfizetést, az azért vicces, hogy csak apple eszközökön lehet használni, a szifonom nem tudja a zenét streamelni a chromcastomra, de a spotify, meg a netflix app tudja kezelni a telefonról is a chromecastot, a nexus tabletemre meg nincs apple music, mert csak android telefonra jelent meg, tabletesek dögöljenek meg. Ok akkor majd fizetek a spotify-nak az működik bármivel… Néha tényleg nem értem az apple logikáját. :S

  4. En spotify előfizető vagyok es nagy csalódás hogy kivettek a zene szöveget! Esetleg erről tud valaki valamit ?


Add a Comment