fbpx Skip to content

Douglas Quenqua, a Campaign US újságírója egy meglehetősen komoly cikket állított össze nemrég az Apple méltán híres “Get a Mac” című reklámkampányáról.

A reklámkampány története egy két részes cikksorozatban került publikálásra, amelyben a két híres színész, Justin Long (Mac) és John Hodgman (PC) mesél a kampány készítéséhez kötődő élményeikről.

“2005 szeptemberében Steve Jobs azt a feladatot adta a reklámügynökségének, a TBWA\Chiat\Day csapatának, hogy találjanak ki egy olyan kampányt, amely egyértelműen bemutatja a Mac felsőbbrendűségét a PC-hez képest. Ezt a feladatot különösebb határidő nélkül kellett teljesíteniük.

Hét hónappal, tucatnyi fárasztó meeting után és számtalan elvetett ötlettel később az ügynökség előállt a “Get a Mac” koncepciójával. Magára a reklámkampányra nem kis elvárásokkal tekintettek, hiszen az “1984“, a “Think Different” és a “Silhouette” kampányokhoz hasonlították. Mindezen kampányok közül a “Get a Mac” a legviccesebb és a legterjedelmesebb is, ha azt nézzük, hogy három év alatt több mint 323 reklámot készítettek annak érdekében, hogy 66 adásba is kerüljön.

A tíz éves évfordulóra való tekintettel a Campaign US felkereste a kampány kreatív csapatát, akik elmesélték, hogy hogyan is jött létre a kampány.”

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment


Add a Comment