fbpx Skip to content

Az Apple tavaly nagy reményekkel indította útjára az Apple Watch-ot. A kezdeti lendület azonban a becslések szerint fokozatosan csökkent és jó néhányan temetni kezdték a terméket. Úgy látszik, túl korán tették.

Az IDC piackutató cég szerint az Apple Watch folyamatosan veszít népszerűségéből, már csak 5%-os piaci részesedéssel bír a hordozható kiegészítők piacán. A piacot olyan karkötők uralják, mint a Fitbit és a Xiaomi. Ugyan ők nem teljes értékű órát gyártanak, mint az Apple, de egy kategóriában mérik őket. Ez véleményem szerint nem teljesen korrekt, mivel egyáltalán nem azonos termékekről van szó, de ezen az „apróságon” most lépjünk is túl.

A Reuters az IDC eredményeit látva megkérdezte Tim Cookot, az Apple vezérigazgatóját, hogy valóban ilyen gyászosan szerepel-e az óra. Tim Cook a válaszában teljes mértékben cáfolta a sírásókat, a következőket mondta:

A növekedés kilyukasztotta az értékesítési diagramot. Valójában a karácsonyi bevásárlási időszak első hetében az Apple Watch eladásai nagyobbak voltak, mint a termék történetében valaha tapasztaltak. Azt várjuk, hogy az eddigi legjobb negyedévet zárjuk az Apple Watch terén.

Cook még azt is hozzátette, hogy az adatok alapján az Apple Watch az egyik legnépszerűbb karácsonyi ajándék lesz.

A harmadik negyedévben mindössze 1,1 millió darab órát értékesítettek, ami édeskevés az előző év hasonló időszakában eladott 3,9 millióhoz képest. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy az idei harmadik negyedév végén indult az Apple Watch Series 2 értékesítése, amely az idő rövidsége miatt alig látszik meg a számokban. Ráadásul már nyáron tudott volt, hogy kijön az óra újabb verziója, így sokan kivártak a vásárlással.

Tim Cook az Apple szokásához híven pontos számokat nem árult el, a termék a negyedéves adatokban is az Egyéb kategóriában szerepel, így csak becslésekre lehet hagyatkozni. Az Apple húzóterméke továbbra is az iPhone, így az óra tulajdonképpen olyan hobbinak tekinthető, mint amilyen az Apple TV. Bár a Series 2 elég sok újdonságot tartalmaz, nem hozta meg azt az áttörést, amit az induláskor vártak tőle. Jómagam sem vásároltam még belőle, nem látok olyan területet, ahol ki tudnám használni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. mondjuk itt fontosabb lenne a hiper-szuper vékonyítási mánia érvényesítése mint a többi terméknél. (bár nyilván itt nehezebb)

  2. igaz lehet. nem veletlenul nincs raktaron series 2 42mmes hanem labon elvisznek mindent.. az egyik boltban.

  3. Ha nem közölnek pontos számokat, akkor honnan veszik az 1,1 és 3,6 milliót? Ez nem az egyéb kategória az Apple-nél?

  4. Legközelebb figyelmesebben olvass el egy cikket ha azt kritizálni is akarod. Így csak lejáratod magad. Bocsánat, hogy ilyen direkt voltam, de ki kivánkozott.

  5. @Jerome: ez nekem szól?
    Ha igen, nem tudom, honnan veszed, hogy kritizálom, egyszerű kérdés volt…
    Ha nem, akkor meg mindegy…


Add a Comment