fbpx Skip to content

Az iCloud fiókra érkező emailek esetén észrevehető, hogy ha egy adott levelet elolvasunk például a Mac-en, attól függetlenül az az iPhone-on legtöbbször megtévesztő módon továbbra is olvasatlan marad, és csak a Mail app elindítása vagy adott esetben a lehúzva való frissítés után aktualizálja a Mail a levelek állapotát, és teszi olvasottá.

Azt gondolhatnánk, hogy a push miatt a levelek állapotának azonnal frissülni kellene, ha az egyik eszközön elolvasunk, áthelyezünk, törlünk egy üzenetet vagy válaszolunk rá – azonban az Apple ezt másképp gondolja.

A HT203545-ös számú tudásbázis dokumentumban ugyanis leírják, hogy ez nem hiba, hanem szándékos.

iCloud, iPhone, iPad és iPod touch: Bizonyos e-mailek/frissítések nem érkeznek meg a készülékemre

Ha egyik készülékén egy üzenetet elolvas, töröl, áthelyez, vagy válaszol az üzenetre, az iPhone, iPad vagy iPod touch nem végez automatikus frissítést.

Ha iCloud e-mail fiókja a Push funkció használatára van beállítva (a készülék Új adatok begyűjtése beállításánál), akkor az iPhone, iPad vagy iPod touch automatikus frissítést végez minden alkalommal, amikor új üzenetet kap a @me.com vagy a @mac.com végű címre.

Ha azonban másik mappába helyez egy e-mailt, elolvassa az üzenetet, vagy megjelöli az üzenetet, akkor nem jön létre értesítés. Az ilyen típusú frissítések akkor jelennek meg, amikor megnyitja a Mail alkalmazást az egyes készülékein.

Például:

  • Ha elolvassa az egyik iCloud e-mail üzenetet a Mail alkalmazásban a számítógépén, akkor az adott e-mail továbbra is az olvasatlan üzenetek között marad iPhone, iPad vagy iPod touch készülékén addig, amíg meg nem nyitja rajta a Mailt. Miután megnyitotta a Mailt az iOS-készülékén, frissül az üzenet állapota.
  • Ha iCloud Mail-szabályokat használ az icloud.com webhelyen, és olyan szabályokat hozott létre, amelyek alapján az alkalmazás bizonyos üzeneteket egy másik mappába helyez, amikor a bejövő mappába megérkeznek, akkor az ilyen üzenetek nem érkeznek meg automatikusan iPhone, iPad vagy iPod touch készülékére. A Mail megnyitása után azonban megjelennek a megfelelő mappában a készülékén.

Erre tehát nincs kényelmes megoldás, maximum csak jelezni feléjük, ha ez így nem megfelelő számunkra. Addig pedig marad a fiókok manuális vagy időzített frissítése – vagy a badge kikapcsolása a Mail app esetén.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. és miért kell (minimum) 5-ször törölni, h törlődjön végleg?! ????

  2. Igen ez egy idegesítő dolog, mivel fordított irányban működik rendesen.

  3. “azonban az Apple ezt másképp gondolja.”… ez már lassan szállóige 🙂

    Amúgy nem csak az icloud-os, hanem nálam pl bármilyen más (gmail, céges, stb) levelezésnél pontosan ugyanezt csinálja…

  4. @tzolesz: a Gmail nem push-sol a beépített Mail kliensben, csak a Gmail appon belül. ez a Google sara.


Add a Comment