fbpx Skip to content

Közel másfél hónappal a tvOS 10.0.1 megjelenése után ma este az Apple kiadta a tvOS 10.1-et, amely szokás szerint fejlesztéseket és hibajavításokat tartalmaz.

tvos10-1-cover

Erről, ahogyan azt már megszokhattuk, a tvOS most sem árul el sokat a frissítést feldobva – ám a tvOS 10.1 legnagyobb újdonsága mégis az új TV app, amit egyelőre leginkább csak az amerikai felhasználók tudnak használni.

Újdonságok

A TV app alatt az egyes tévészolgáltatók alkalmazásaiban elérhető videók találhatóak meg egyetlen helyre összegyűjtve, így nem kell az egyes appokat külön-külön megnyitogatni.

tvos10-1b3-01

A Library (Könyvtár) fül alatt a megvásárolt vagy kölcsönzött tartalmainkat találjuk, szétbontva tévésorozatokra és filmekre:

tvos10-1b3-03

A Store (Áruház) fül alatt nem csak az egyes szolgáltatók alkalmazásait, hanem tartalmakat is le tudunk tölteni:

tvos10-1b3-04

A Search (Keresés) alatt pedig a keresés mellett az éppen népszerű filmeket és tévésorozatokat is láthatjuk:

tvos10-1b3-05

Az új TV app megjelenésével a távirányítón található Home gomb működése is megváltozott. Innentől a gomb lenyomása alapértelmezetten a TV appba visz majd, amiről első alkalommal tájékoztat is minket a tvOS:

tvos10-1b3-06

Szerencsére ez egyébként egyszerűen visszaállítható, összesen csak lépjünk a Beállítások, Távirányítók és eszközök, Főgomb menüpontba, majd válasszunk a Főképernyő és a TV alkalmazás között:

tvos10-1b3-07

Letöltés

A frissítés az Apple TV-n a Beállításokban a Rendszer / Szoftverfrissítés menüpontban érhető el, tehát OTA frissítésként.

A hivatalos tvOS 10.1 buildje 14U593, ami megegyezik a legutóbbi beta verzió buildjével, így akinek az van az Apple TV-jén, annak a hivatalos verzió már nem jelenik majd meg frissítésként.

A tvOS kizárólag a negyedik generációs Apple TV-re érhető el.

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Hát én letöltöttem, de minden maradt a régi.

  2. Miért nincs Apple tv-re HBO GO?

  3. Miért nincs Apple tv-re HBO GO???????

  4. A kérdésem a következő lenne. Miért nincs Apple tv-re HBO GO?

  5. Szeretnék egy kérdést feltenni denem engedi elküldeni… mert hasonló hozzászólást észlel a rendszer.
    Nyilván azért teszem fel nem kaptam rá választ. Köszönöm a lehetőséget…

  6. Egyszerűen nem enged a rendszer. Minden kérdésre azt írja hogy hasonlót észlel…

  7. Valami gond van a szifon appal…azt írja hogy nem tudok posztolni hasonlóság miatt de elküldi

  8. @dakota69: a hozzászólásokat a wordpress kezeli, nem az app, a wordpress pedig automatikusan meggátolja a lehetséges spammelést, amelyeknél közös ismérv az azonos hozzászólások egymás utáni beküldése is. mint láthatod, az összes hozzászólásod megjelent.

  9. :Dd

  10. Gondolom ismétléseket néznél rajta… ?

  11. Kinek lehet praktikus, hogy a Home gomb mindig a TV appba visz? Direkt az volt a jó benne, hogy bárhonnan visszamegy a főképernyőre. Most így akkor mindenhonnan a MENU gombbal kell több gombnyomással visszalépkedni?

  12. @Ronaldo: “Most így akkor mindenhonnan a MENU gombbal kell több gombnyomással visszalépkedni?”
    de ugye elolvastad a cikket?

    Szerencsére ez egyébként egyszerűen visszaállítható, összesen csak lépjünk a Beállítások, Távirányítók és eszközök, Főgomb menüpontba, majd válasszunk a Főképernyő és a TV alkalmazás között:

  13. @Jadeye: Eddig is tisztában voltam azzal, hogy vissza lehet állítani, ugyanis elolvastam a cikket 😉 A hozzászólásomban pusztán eltűnődtem azon, hogy ez az új LEHETŐSÉG kinek jó? Vagy mi van akkor, ha új készüléket vesz valaki új OS-szel vagy csak simán frissít – és ezt kapja, és mondjuk nem tudja, hogy át lehet állítani.

  14. @Ronaldo: a Tv app egyelőre csak amerikai felhasználók számára hasznos, ők pedig eddig is használták több tévécsatorna külön alkalmazását – mostantól meg nem kell ezekbe egyenként belépegetniük, hanem egy ikon alatt elérhető az összes tartalom.

    a felhasználó tájékozottsága a felhasználó saját felelőssége.

    mellesleg a Tv app jelenleg kizárólag amerikai fiókkal jelenik meg, magyar fiókkal nem. ergo ha magyar fiókkal használod az Apple TV-t, semmi sem változott.


Add a Comment