fbpx Skip to content

Az iCentre új, kizárólag Apple kiegészítőkkel foglalkozó budapesti boltja már most felkészült az ünnepre, így kiválasztottunk nektek néhány kiegészítőt, amit akár már Mikulásra is megvásárolhattok saját magatoknak vagy ajándékba másoknak.

dy7i5884-medium

A bolt az Aréna pláza földszintjén található, ahol egyébként ingyenes a parkolás is, tehát kényelmesen szétnézhetünk a boltban, vagy kipróbálhatjuk az adott terméket, mielőtt megvásárolnánk. Ez az első olyan hazai okoskiegészítő-üzlet, ahol csak Apple kiegészítőkkel találkozhatunk. Az iCentre kollégái bármikor segítségünkre vannak, nyugodtan kérdezhetünk, megtapogathatjuk az adott terméket, biztosra menve, hogy az számunka megfelelő lesz. Nézzünk most öt terméket, ami Mikulásra ideális lehet.

Ozobot Bit

bit-5-286c8347

Az Ozobot főleg olyan gyerekek és fiatalok számára ajánlott, akik most ismerkednek a programozás és a kódolás technikáival. Intuitív, különleges módja ez annak, hogy megtanuljanak programozni, és szinte hihetetlen, hogy rövid idő alatt mennyi mindenre képes ez a kis eszköz.

A kis robotunk két jól elkülönülő módban használható.

Van egy egyszerűbbnek mondott mód – amelyet már a korábbi verzió is tudott –, hogy előre megtervezett, vagy saját magunk által, akár egyszerű filctollal rajzolt pályákon halad végig, és a rajzolt színek segítségével adhatunk neki különböző utasításokat (például válts színt, fordulj jobbra, gyorsíts, lassíts, stb.).

A másik mód pedig az OzoBlockly rendszerben, előre programozott útvonalak segítségével történő tájékozódás. Ez szerintem sokkal látványosabb és innovatívabb része a dolognak, és csak a 2.0-s verziójú Ozobot Bit esetén jelent meg.

Az Ozobot Bit robotot megnézhetjük és kipróbálhatjuk az iCentre More üzletben.

VR szemüveg

A VR még egy elég új keletű hobbi, amelynek a komoly szinten való űzéséhez megfelelő hardveres befektetésre van szükség, gondoljunk csak itt az Oculus, Vive vagy akár a PS4 VR szemüvegekre. Azok számára is van elérhető árú és jó minőségű szemüveg, akik csak szeretnének belekóstolni ebbe az újdonságba. Rövid VR-os kalandom alapján azt tapasztaltam, hogy ehhez a virtuális valóság élményhez legalább annyit tesz hozzá az, hogy milyen felbontású telefont teszünk a szemüvegbe, mint az, hogy van-e a szemüvegben fülhallgató, vagy használjuk-e a saját fülesünk hozzá. Ugyanazt a videót egy sima Cardboardban fülhallgató nélkül és a HyperVR-ral megnézve ég és föld volt a különbség. A Cardboard esetén megmondom őszintén kicsit beszédültem, nem volt jó érzés, viszont a HyperVR-ral már élvezetes volt ugyanaz a videó és ez szerintem nagyrészt azon is múlott, hogy a hang nem a szemem elől jött, hanem közvetlenül a fülembe.

hypervr

A HyperVR egy remek választás lehet kezdő VR-osoknak a kedvező árának köszönhetően. 4-6 inch közti képátlójú telefonokat lehet a szemüveg elejébe behelyezni és 3,5 mm-es jack csatlakozóval tudjuk a fülhallgatót üzembe helyezni. A tökéletes VR élményhez elengedhetetlen, hogy a szemüveg bizonyos részeit a saját fejünkhöz és szemünkhöz állítsuk. Állítható a lencsék és a telefon távolsága, a lencsék egymástól való távolsága, továbbá a fülhallgatók helyzete és persze a tartópántok mérete is. A szemüveg alján található még két vezérlő, amelyekkel a hangerő állítható, és a VR élményhez sokszor elengedhetetlen gomb is, amivel anélkül tudjuk megnyomni a kijelző közepét, hogy ki kéne vennünk a készüléket a szemüvegből. A HyperVR kipróbálható és megvásárolható az iCentre More üzletben.

Mujjo kétrétegű szövet és bőr kesztyűk iPhone-hoz és iPadhez

single-layered-touchscreen-gloves-002

A Mujjo cég régóta jelen van már az Apple kiegészítők piacán. Most kifejezetten az okos-kesztyűkre térnék ki, amikkel kényelmesen vezérelhetjük az iPhone-unkat vagy iPadünket. Itt három különböző kesztyűt különböztetünk meg: az első az egyrétegű, a második a kétrétegű, a harmadik pedig egy komolyabb bőr típus. Az egy és két rétegű kesztyűk teljes egészében rugalmas szövetből állnak, de az egész tenyerünket és ujjainkat egy speciális anyag borítja, amivel kényelmesen használhatjuk a kapacitív kijelzőt.

A Mujjo kesztyűk kiváló minőségű, a kesztyű szövetébe bekötött ezüst bevonatú nylon szálakkal kerültek legyártásra. Ezek az ezüst bevonatú nylon szálak vezetőképességel látják el a kesztyűt, ami érintőképernyő-kompatibilissá teszi őket.

Ahogy a fenti képen is látszik, egy egyszerű csatos megoldással tudjuk rögzíteni a kesztyűt, és az óra használóknak sem jelent majd ez akadályt, az Apple Watch-om elfért mellette.

leather-touchscreen-gloves-lifestyle-002

A bőr típusról már készítettek videót a külföldi kollégák, igen komoly csomagolásban érkezik, ideális lehet egy férfi számára:

A kesztyűk több méretben elérhetőek az iCentre More üzletben, így érdemes bemenni és felpróbálni őket, hogy melyik a tökéletes számunkra.

BeoPlay A1

bo-beoplay-a1-11e

A BeoPlay márkát szerintem nem kell bemutatnom, nagyon régóta gyárt audió termékeket a cég, és az új, hordozható A1-es hangszóró kifejezetten jóra sikerült.

Az A1 egy kerek eszköz, aminek a tetején 360 fokos hangszóró van, tehát minden irányból jól hallható, és ilyen pici eszközből ritkán hallottam ennyire kiegyensúlyozott, szép hangot. A basszusok is rendben voltak, tehát nem azt a klasszikus doboz hangot kapjuk, hanem egy komolyabb minőséget.

A fejlett Bluetooth kapcsolatnak hála megbízhatóan tudunk rajta zenét lejátszani, illetve a beépített mikrofon segítségével akár telefonálhatunk is, vagy Sirivel vezérelhetjük a telefonunkat. A 600 grammjával tényleg “mobil” hangszóró, egyáltalán nem nehéz és szinte bármilyen táskába befér, nyugodtan vihetjük magunkkal.

Ideális választás lehet filmnézésre, vagy csak otthoni plusz hangszórónak, az A1-ben nem fogunk csalódni. Ezt is kipróbálható az iCentre More üzletben, mindenképp hallgassátok meg, ha arra jártok!

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. a szöveg kesztyű megírja az üzenetet? ????

  2. És vajon ezekkel a kesztyűkkel működik az iPhone 7 home gombja? Mert az én ilyen kesztyűmmel a kijelzők tökéletesen működnek de a home gombot hiába nyomkodom nem történik semmi!

  3. @Focusgrafx:
    Nem működik, hogy működne az ujjlenyomatod nem jelenik meg a kesztyű felületén :D, kis kezeddel benyomogatod a jelkódodt azt kész 🙂
    Soha nem értettem ezeknek a szaroknak a hasznosságát… valaki felvilágosíthatna, hogy milyen esetben hasznos egy ilkyen kesztyű.

  4. nagyon jó dolog egy ilyen kesztyű! télen nem kell kivenned ebből a kezed minden alkalommal amikor meg akarsz valamit nézni a mobilodon, ellentétben a hagyományos kesztyűkkel

  5. @Agent_H: szerintem nem az ujjlenyomat-olvasás volt a kérdés, hanem hogy ugye az iPhone 7 esetén a gomb lenyomását csak akkor érzékeli a rendszer, ha hozzáérsz a gomb körvonalát adó kapacitív gyűrűhöz.

    @Focusgrafx: a legegyszerűbb, ha ellátogatsz a boltba, és kipróbálod. nálunk nincs most ilyen kesztyű, nem tudjuk kipróbálni.

  6. Szia, igazából azoknak jó, akinek nem telik autóra, ezáltal a tömegközlekedés fantasztikus lehetőségét kell használnia. Nekem most is le van fagyva a kezem, mert van 10 percem várakozni a buszra. 🙂

  7. @prjk07: ezen hangosan felnyeritettem es maximalisan aterzem! 😀

  8. A szövet kesztyű végét megfújva, hogy meleggé váljon, szokott működni nekem az iPhone 7 gombja, mondjuk nem 100%-ban, de sokszor jobb mint levenni a kesztyűt.


Add a Comment