fbpx Skip to content

Egy iPhone tok megvásárlásakor nem csak azt kell a szemed előtt tartanod, hogy mi a legjobb neked, hanem azt is, hogy mi a legjobb a telefonodnak. A legtöbb megvásárolható toknál kompromisszumot kell kötnöd a funkcionalitása és az esztétikai értéke között.

iphone_tech21_tokok_index

A Tech21 abban igyekszik az élen járni, hogy megtalálja az egyensúlyt a két oldal között, és ez sikerült is nekik. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy az Apple egyik hivatalos kiegészítőjeként van jelen a piacon. Ebből következik, hogy a cég által gyártott tokok tökéletes összhangot alkotnak az iPhone 7-es és iPhone 6s/6 telefonokkal.

Természetesen minden tok más kialakítású, de vannak bizonyos minőségbeli vonatkozások, melyeket az összes tok magában hordoz. A folyamatos fejlesztéseknek hála, egyedülálló anyagokat sikerült előállítani a cégnek, így a FlexShock belső váza és a BulletShield kijelzővédője egyaránt hozzájárul ahhoz, hogy a tokok megbízható társai legyenek a készülékednek a mindennapok kihívásai során.

Tech21 Evo Mesh – Az átlátszó iPhone 6s/6 tok

A bevezetőben szó esett arról, hogy a Tech21 készíti a legtesthezállóbb iPhone tokokat az Apple telefonjainak. Ez a kijelentés leginkább a Tech21 Evo Mesh toknál érhető tetten legjobban, amely a szolid megjelenésével hívja fel magára a figyelmet. Ez kissé ellentétben áll azzal, hogy maga a tok majdnem teljesen átlátszó, csak kisebb halvány színárnyalattal játszik.

A gyártó ügyelt arra is, hogy a tokok színárnyalatai pontosan passzoljanak az iPhone színeihez. Ebből fakadóan egyértelműen kijelenthetjük, hogy a tok nem elvesz az iPhone esztétikai értékéből, hanem kiegészíti azt. A FlexShock olyannyira erős anyag, hogy nem kell belőle sok a készülék védelméhez, elég egy vékony réteg, hogy akár 2 méter magasságú eséstől is megóvja a készüléked. Az iPhone-t könnyedén belepattintottuk, tökéletesen rásimult a készülékre, megtartva ezzel a telefon karcsúságát.

iphone_tech21_tokok-3

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy egy ilyen tokban a készülék mennyire marad használható, tehát a védelem mellett mekkora kompromisszumot kell kötnünk a használhatósággal kapcsolatban. Szerencsére a Tech21 t sem hibázott, az Evo Mesh kivágásai a csatlakozók mentén és a kamera helyén elegendően nagyok, így nem okozott gondot a tokban való töltés, illetve a fényképezés sem. A teszt során kiderült, hogy a tokot a könnyed mindennapokra tervezték, amikor a telefonnak általános, de megbízható védelemre van szüksége.

A Tech21 Evo Mesh tokot iPhone 6s/6-re ezen a linken tudod megrendelni 11.990 forintért.

Tech21 Evo Tactical – Elegáns tok iPhone 6s-re és iPhone 7-re

Nem kellett a teszt végére érnünk, hogy egyértelművé váljon számunkra, hogy ezt a tokot a dolgos hétköznapokra tervezték. Kialakítása és vonalai kicsit keményebbek, mint a fent említett Evo Mesh-nek és az anyaga is kicsit ellenállóbb. A tok sötét színben pompázik, hátulján némi design vonallal díszítve, ez garantálja, hogy bármilyen ruhadarabhoz passzoljon.

Kialakítása kicsit merevebb, mint a fentiekben említett társának, ezért ezt már nehezebben tudtuk hajlítani. Ennek ellenére ez is tökéletesen rásimult a készülékre, olyannyira, hogy ez alá por illetve más szennyeződés nem kerülhet be. Egyébként ez a tulajdonság minden toknál fontos, hiszen amint bejut egy kis szennyeződés, az mikrokarcolásokat eredményezhet a telefon hátlapján, ezzel rontva az iPhone esztétikai értékén.

iphone_tech21_tokok-2

Az Evo Mesh-hez sonlóan ez a tok is 2 méteres esésnek áll ellen. A kiegészítő oldalán végighúzódó borítás a telefon oldalsó gombjait védi, ezzel hozzájárulva, hogy nehezebb legyen őket eltörni, lehorzsolni. A több rétegű FlexShock anyaga magabiztos védelmet nyújt. Természetesen az Evo Tactical-ban is töltheted a telefonod, illetve a kamera kivágásnak köszönhetően fényképezni sem akadály benne. Kézben tartani élvezet, nem csúszott ki a kezünkből.

Arra talán nem is gondolnál, hogy egy erősebb toknak az anyaga leárnyékolhatja a telefonba érkező mikrohullámokat, így gyengítve a mobilhálózat vagy a Wi-Fi jel erősségét. Miután a legtöbb alkalmazás már internet elérhetőséget kíván, így egy rosszabb minőségű tok vásárlásával egy nagyon fontos funkciójától fosztod meg a telefonodat. A Tech21 ebben is élen jár, tökéletesen átengedte a jeleket, nem éreztük a térerő gyengülését.

Jó hír, hogy a Tech21 Evo Tactical tokot iPhone 6, iPhone 6s, és iPhone 7-re is meg tudod nálunk rendelni, egyaránt 11 990 forintért.

Evo Tactical Extrem Edition – Az extrém ütésálló iPhone 7 tok

Amikor ezt a tokot vizsgáltuk, már egy teljesen más kategóriát próbáltunk ki. A tok három különálló részből épül fel. Az külső keményebb réteg hátulján található egy nagyon egyszerűen használható csat. Ennek köszönhetően övre, vagy bármilyen más alkalmas eszközre fel tudod csatolni, majd a telefont a tok másik két rétegével együtt ki tudod húzni abból. Egy hosszabb túra során rendkívül kényelmes lehet, hiszen nem nyomja a zsebed a telefon, mégis biztonságos közelségben marad veled. A második rétege 360°-ban körbeöleli a készüléked, vigyázva a külső gombokra, és a telefon alsó részén található csatlakozó nyílásra.

iphone_tech21_tokok-4

Amint kihúztuk a csatos tokból a telefonunkat, annak kamerája a tokban is tökéletesen felszabadult, így egyáltalán nem zavarta a látószögét az Evo Tactical. Mivel ebben a tokban a telefonod akár 4 méteres esést is képes sértetlenül túlélni, így ezt a kiegészítőt a sportos életmód kedvelőinek tudjuk ajánlani.

Az extrém védelmet nyújtó Eco Tactical tokot iPhone 7-re, erre a linkre kattintva tudod megrendelni 18 990 forintos áron.

Tech21 Patriot – A legerősebb iPhone 6s/6 tok

A Tech21 Patriot toknak mindene eltúlzott. Az egész tokról sugárzik az, hogy ezt a kemény, kíméletlen helyzetekre tervezték. A tok maga szintén 3 elemből épül fel, melyek külön-külön is megállnák a helyüket bármilyen tokkal szemben, együtt viszont verhetetlenül, a piaci mezőnyből messze kimagaslóan végeznek. A Patriot is övre csatolható, de az Evo Tacticallal ellentétben még egy plusz biztonsági pántot is kapott, így ezt már nem tudod könnyedén kicsúsztatni a helyéről. Mivel ez az egyetlen tok a négy közül, amelyiknél a telefon kijelzője előtt is védőréteg van, egyáltalán nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy a telefont minden oldalról védelmezi.

iphone_tech21_tokok-5

A képernyő előtti tökéletes optikai tisztasággal rendelkező ultravékony üvegfólia golyóálló anyagból készült. Ha ezek után arról beszélnénk, hogy a tokban az iPhone-on nem fognak látszódni a kisebb karcolódások, akkor elbagatellizálnánk a Patriot igazi teljesítményét. Ráadásul a gyártásakor figyeltek arra, hogy a tok sarkai kiemelt figyelmet élvezzenek, így megerősített védelemmel lettek ellátva. A csatlakozók nyílásait kis kipattintható elemek fedik, amelyek nullára csökkentik annak az esélyét, hogy a telefon nyílásaiba bármiféle szennyeződés bejusson.

Ha szeretnéd élvezni a Patriot kiemelkedő védelmét iPhone 6-ra és iPhone 6s-re, ezen a linken tudod megrendelni, egyaránt 18.990 forintért.

A teszt során kellemes érzés volt látni, hogy habár a Tech21-es tokok mind ugyanabból a FlexShock anyagból épülnek fel, mégsem hasonlítanak egyáltalán egymásra. A négy tok között találsz olyat, amit szinte észre sem veszel a telefonodon, annyira könnyű, de olyat is, aminek köszönhetően tényleg mindenhova magaddal viheted a készüléked, sőt, még egy 4 méteres esést is túlél benne. Ennek köszönhetően a fent bemutatott négy tok közül biztosan megtalálod az ideálisat, akár saját magad, akár egy ismerősöd részére.

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Sziasztok iPhone 7 re hol lehet a legerősebb tokot megvenni? Nem találom sehol.


Add a Comment