Speciális Apple kiegészítő a 2016-os, nem cserélhető SSD-s gépek adatmentéséhez

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Arról már korábban is írtunk, hogy a 2016-os, Touch Bar-os Retina MacBook gépekben már nem cserélhető az SSD. A 9to5mac-re most kikerült egy érdekes hardver, ami ezen SSD-k olvasására használható adatmentéshez például, ha a gép nem indulna el.

apple-cdm-macbook-pro-tool-2

Az iFixit is írta, hogy találtak az alaplapon egy speciális csatlakozót, amire nem volt rádugva semmi. Most kiderült, hogy ez a csatlakozó arra szolgál, hogy az Apple lementse az adatokat a gépről.

Ehhez ők gyártottak egy egyedi eszközt, amibe belerakják az alaplapot, majd pedig a csatlakozó segítségével például USB-C-n keresztül átmásolhatjuk az adatainkat. Az Apple persze sosem garantálja, hogy vissza tudja szerezni egy hibás gépről az adatokat, de ha nem kapcsolódik be az új gépünk, akkor ez az egyetlen megoldás arra, hogy megmentsünk az adatokat.

ifixit-ssd-data-transfer-connector

Természetesen ez jelenleg csak Apple Store-okban érhető el, de idővel minden bizonnyal hazánkban az Apple hivatalos szervizpartnereinél is lesz erre lehetőség.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Remel ötlet volt az alaplapra integrálni az SSD-t…. Mari néni netezös-levelezgetős-legújjab-receptekközöttbőngészős számítógépénél még megértem, de nem a professzionális felhasználóknak szánt hordozható számítógépeknél, ahol egy esetleges gép-elhalálozás esetén még gyorsan át lehetne tenni a háttértárolót, ha sürgős melóról van szó…….

  2. 3 szo: mentes – mentes – mentes… A megfelelo konyvtarakat syncelni kell iCLoudba (ha csak a doksik mennek fel az eselyes hogy meg az 5GB-ba belefer, fotok eseten persze tobb) es akkor nincs gond. Illetve lehet aliexpressen rendelni huszonpar dolcsiert olyan pendriveot rendelni ami 64GB-os, egyik oldala USB-A masik oldala USB-C. Ja es Kingston (review-k alapjan nem atveres).

  3. Ez lesz a nagy lehúzás.. Úgy mint az Iphonenál, hogy esetenként 16gb 30000Ft… SSD hiba esetén az egész gép kuka… Ha egy komoly gépet akarok egy magasabb árszegmensben akkor a megbízhatóság az első, és nem a dizájn, márpedig lassan ez lesz apple egyetlen előnye.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!