fbpx Skip to content

Egy új probléma bukkant fel a napokban: a vicces ismerősünktől kapott linken található videó megnézése után viszonylag rövid időn belül a készülék elkezd akadozni, majd egyáltalán nem reagál semmire, és csak a reset téríti ismét észhez.

iphone-video-freeze

Ha tehát egy ismeretlen oldalra mutató, adott esetben például linkrövidítővel álcázott linket kapnánk, és félretéve az óvatosságot, még meg is nyitnánk azt, majd ezután a készülék belassulását vagy lefagyását tapasztalnánk: akkor egyszerűen reseteljünk. De nézzük, mit érdemes tudni erről.

Az alábbi videóban láthatjuk, hogy mi is történik, ha rányomunk az ilyen linkre:

A hírek szerint leginkább talán valami memóriatúlcsordulási hiba lehet a dolog hátterében, ami egyszerűen felemészti a készülék futásidejű memóriáját (RAM), amitől a rendszer így megakad.

A fenti videó leírásában megtalálható az említett link is, de mi sem annak megnyitását, sem másoknak elküldését nem javasoljuk.

1241026091_youve_been_rickrolled

Arról egyelőre nincs információ, hogy az Apple tesz-e valamit a probléma megoldása érdekében, de a videó alapján a hiba még az iOS 10.2 legutóbbi béta verziójában is megvan, illetve a hírek szerint egészen az iOS 5-ig visszamenően előidézhető.

Érdeklődve várjuk, mikor érkezik majd egy olyan exploit, amikor mondjuk a telefonhívásba bejátszott hang töri fel a készülékek szoftverét.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. *bármilyen

  2. (sajnos ilyet a 7-em csinált videó nélkül is többször…:(

  3. Hát lehet, hogy az iphonet kinyírja de, első generációs ipad mininél semmi nem történik ios 9-en

  4. Nem hiszem el, hogy ilyeneket tudnak csinálni, de jailbreaket nem xD


Add a Comment