fbpx Skip to content

Korábban már írtunk róla, hogy Jony Ive karácsonyfát tervez az egyik híres londoni hotel, a Claridges számára.

claridges_christmas_jms-004

Ez már akkor is mókásnak tűnt, azonban tegnap óta bárki besétálhat és megtekintheti a kész művet. Idén pont úgy esett, hogy pár napra Dani kollégával Londonba látogattunk, így mikor a külföldi oldalakon megláttuk, hogy elkészült, természetesen meg akartuk nézni a helyet. Idén a Claridges tehát Jony Ive és Marc Newson installációjának ad helyet, az elmúlt éveket pedig ide kattintva tudjátok megnézni.

Várható volt, hogy Jony nem a megszokott módon fogja feldíszíteni a fát, és pontosan így is lett. Marc-kal együtt nem csak egy fenyőfát raktak a hotelbe, hanem egy egész installációt. A hotel bejáratánál közvetlenül egy különleges térbe lépünk, és ezt úgy kell elképzelni, mintha egy szekrényen keresztül Narniába kerülnénk.

img_0142

Amint belépünk ebbe a térbe, madárcsicsergést hallunk, és sejtelmes füst árad. Bent állva pedig kellemes szűrt “Holdfény” süt ránk a fák között. A négy sarokban fehér alapon fákat látunk a háttérben ezeket kivetítővel rakták oda, de ez szinte egyáltalán nem vehető észre, úgy érezzük, hogy egy végtelen nagy havas erdőben vagyunk.

img_0152

Jony és Marc végül a népszerű angol desingerrel, Michael Howells-szel dolgozott össze, hogy elkészítsék a Winter Wonderland névre keresztelt installációt, hogy ne csak egy feldíszített fát láthassunk, mint az elmúlt években. Ettől függetlenül természetesen egy fenyőfa is került ide, de egyetlen dísz, vagy ajándék sincs rajta, ahogy azt már megszokhattuk a minimalista Jony-tól.

További képeket a wallpaper.com oldalon találtok és a cikk borítóképe is tőlük származik.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Nagyon jó, tetszik!

  2. Nem működik a link, pedig szívesen megnézném a többi képet is a wallpapers.com oldalról. Tudtok dobni egy új linket ?


Add a Comment