fbpx Skip to content

Jonanthan Ive, az Apple vezető formatervezője a világ első designerei között van számon tartva. Munkáját az angol királynő is elismerte, hiszen lovagi címmel tüntette ki. Ive nem csak Apple termékeket tervez, most például egy érdekes feladattal bízták meg.

burberry-fa

A londoni Claridge Hotel minden évben olyan karácsonyfát állít ki a szálloda előcsarnokában, amit neves formatervezők találnak ki. Tavaly a nyitóképen látható arany és ezüst színekben „pompázó” fát állították ki, mely 100 esernyőből és mintegy 70 ezer égőből állt, a Burberry divatcég vezérigazgatója leplezte le. Persze nem minden évben ennyire meghökkentő a karácsonyfa. Két éve Dolce & Gabbana tervezte a lenti fát. Ez azért hagyományosabb.

dolce-fa

Idén viszont Jony Ive és az Apple Watch-on dolgozó Marc Newson kapta meg a felkérést a fa megtervezésére. Ők már Apple-ön kívüli projektben is dolgoztak együtt, például a (PRODUCT)RED jótékonysági árverésére terveztek egy Leica kamerát.

De milyen is lehet az általuk tervezendő karácsonyfa? Flat designos? Csak egy gyertya a tetején? Rozéaranyból lesz? Vagy drótnélküli, foszforeszkáló égőkkel? Esetleg egy elsőre szabályos alakúnak tűnő fa, amelyből néhány oldalág hiányzik az Apple logónak megfelelően? Esetleg új MacBook dobozok lesznek alatta ajándékként?

Még nem tudjuk. A fát november 18-án leplezik le, addig csak találgatni lehet.

Szerintetek milyen fát fog tervezni Jony Ive?

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Ideje biztos van rá bőven, mert az i7-re nem sokat fecsérelt. Ahogy a kollegája sem, a watch 2-nél.

  2. Te mit tettél le az asztalra?

  3. Hogy milyet, azt nem tudom. A képeken látható előzőek azonban gőgösek és hivalkodóak, továbbá minden tekintetben kimerítik a giccs fogalmát. Remek szobrot állít annak emlékére, hogy az egész ünnepkört már legalább 100 éve kisajátította a fogyasztói kapitalizmus. Érzelgősség, képmutatás, mértéktelen vásárlás majd zabálás. A fa alatt pedig kicseréljük egymással a zoknikat és iPhone-okat, s azt hisszük, ezzel kimutattuk a szeretetünket. A lelkiismeretüket pedig már 2 nappal korábban megnyugtattuk, hiszen másokkal, a szegényekkel is tettünk jót: a Tesco-parkolóban megengedtük a részeg csövesnek, hogy a százasért visszatolja a bevásárlókocsit… Ne értse senki félre: nem a kapitalizmus ellen vagyok, hanem a “karácsonyipar” illetve az ünnep degradálódása zavar.

  4. Attól függ mert ha az első szezonos akkor újratervez, ha az S modell akkor meg lemásolja az előzőt.

  5. Egy tömbből CNC-vel kifaragott minimal unibody karácsonyfa lesz, a tetején kiálló rózsaarany csillaggal. A beépített világításhoz szenteste debütál az xMAS 1.0, de másnap upgrade-elik 1.1-re, mert valami úgyis félresikerül, vagy hibás és már késő javítani a kiadás napjáig. Nagyjából erre számítok.

  6. Agent_H igazad van, mar egy csomo mindent letettem az asztalta, mostantol soha tobbet nem kell. Gyiiiik


Add a Comment