fbpx Skip to content

A Google a napokban új alkalmazással jelentkezett mind Androidra, mind iOS-re, mellyel a régi, papír alapú fényképeinket tudjuk könnyen digitalizálni a mobilunk kamerájának segítségével.

photoscan-cover

A PhotoScan célja, hogy a nagy, nehéz, lassú szkennerek helyett könnyedén, a telefonunkkal tudjuk digitális formába varázsolni régi fényképeinket.

Biztosan mindenkinek rengeteg fénykép albuma van otthon, amikkel már nem tud mit kezdeni, lehet, hogy a padláson vagy pincében egy doboz mélyén porosodnak és csak arra várnak, hogy egy elfeledett emlék miatt előkeressük őket. Szerintem nincs semmi baj a papír alapú fényképekkel, nagyon is jó lapozgatni az ilyen albumokat, de ha nincsenek ezek szépen rendszerezve, vagy épp egy költözés közben elkeverednek, akkor nagy bosszúságot tud okozni, ha nem találsz egy bizonyos képet.

A PhotoScan segítségével pillanatok alatt a telefonodban tudhatod a gyerekkori képeidet. A papír alapú fényképek általában fényes papírra készültek, aminek egy nagy hátránya van, ha le akarjuk fotózni, akkor könnyedén megcsillanhat rajta valahol a fény, ami miatt már nem lesz olyan szép a digitalizálás. A PhotoScan ezen a problémán úgy segít, hogy nem egy képet kell vele készíteni, hanem négyet, mindegyik sarokról egyet. A négy fényképnek köszönhetően a becsillanás kiküszöbölhető, a kép torzításmentes és kellően nagy felbontású lesz. A Google-nek mind a Google Photos, mind pedig az eleinte Photo Sphere Camera néven, majd később simán csak Google Street View alapján elég sok tapasztalata van a több fénykép torzításmentes összeillesztésére és a kép széleinek felismerésére, így a PhotoScanben digitalizált képekre semmi panaszunk nem lehet.

Aki pedig használja a Google Photos szolgáltatást, az egyből könnyedén fel is töltheti oda ezeket a digitalizált fényképeket, amik mindenféle előfizetés és felbontásvesztés nélkül örök időkre elérhetőek lesznek a felhőben, ráadásul a különböző képfelismerő algoritmusoknak köszönhetően könnyedén kereshetünk személyekre, eseményekre, tárgyakra, nem úgy, mint egy papír alapú albumban.

[appstore id=”1165525994″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment