fbpx Skip to content

A fejlesztések sosem állnak le az Instagram háza táján, csak épp a Stories-t fejlesztik és nem a hőn áhított iPades verziót. Az iPhone 7 bemutatóján már megszellőztettek pár frissítést, amik közül a Boomerang Stories integráció végre mindenki számára elérhetővé vált.

instagra-stories-boomerang

Az legújabb Instagram verzió, illetve a szerver oldali módosításoknak köszönhetően az Instagram Stories most két új funkcióval bővült. Az első a Boomerang alkalmazás funkciójának Stories-ból való közvetlen használata, a másik pedig az ismerőseink megjelölése ‘@‘ segítségével magában a story-ban.

Boomerang

Ez nem fotó, ez nem GIF, ez a Boomerang. Ez a funkció sorozatfotókból összeállított, hang nélküli videó, ami oda-vissza játszódik. Ez igazából egy jópofa animáció, amivel a fotónál jobban, de a videónál kevésbé hatékony módon lehet megörökíteni a pillanatot. Rengeteg használják akár a sima bejegyzéskben, akár a Stories-ban Boomerang videókat, amikkel eddig az volt a probléma, hogy sem nem lehetett a Stories-ban közvetlenül készíteni, sem a Boomerangból direktben megosztani a Stories-ba, ugyanis az Instgram megosztás gomb normális bejegyzésként akarta megosztani. Aki ilyen tartalmat akart eddig az Instagram Snapchat klónjában megosztani, annak bizony le kellett mentenie előbb a videót, aztán posztolni a Stories-ba.

instagram-stories-boomerang-1

Nem volt egy egetrengető probléma, de mostantól már közvetlenül a Stories-ban tudunk Boomerang tartalmat gyártani. Ahogy láthatjátok, az exponáló gomb alatt egy ‘normal’ és egy ‘boomerang’ felirat kapott helyet, amikkel szabályozni tudjuk, milyen tartalmat szeretnék készíteni. A Boomerang tartalom ilyenkor az alkalmazás alapbeállításai szerint készül, holott korábban már írtunk arról, hogy rejtett beállításokkal kicsit több is kihozható az alkalmazásból, na hát ez itt nem működik. Én nem vagyok egy nagy rajongója a Boomerangnak, sokan tök zavaróan is használják, de az biztos, hogy ezentúl több ilyen jellegű bejegyzést fogunk látni.

Mention

Feliratokkal eddig is elláthattunk a bejegyzéseinket a Stories-ban, de ha valakit meg akartunk említeni, akkor olyan értelemben nem tudtuk megtenni, hogy az koppintható legyen és a megjelölt személy értesítést kapjon a jelölésről. Na ez végre megváltozott.

instagram-stories-boomerang-3 instagram-stories-boomerang-2

Amennyiben valakit szeretnénk megemlíteni a Stories-ban, a megszokott módon, a ‘@‘ után el kell kezdenünk beírni a profilja nevét és az alkalmazás szépen elkezdi felajánlani a fiókokat. Akit megjelölünk, annak a neve aláhúzásra kerül, amire koppintva kis felugró ablakban profilképpel együtt megjelenik a fiók neve is, amire rányomva egyből az adott profilra is ugorhatunk. Amíg a kis ablak aktív, addig amúgy a story áll és nem fogynak a másodpercek.

A megemlített személy Instagram Directben üzenetet kap (és persze pusht is, amennyiben engedélyezve van), hogy megemlítettük egy bejegyzésben, ami egyébként innen is megtekinthető, de itt csak 24 óráig. Szerintem hasznos kis újítás.

Bővebben

A verified fiókok, azaz az olyan hírességek, cégek akiknek a fiókját az Instagram hivatalos csatornaként elfogadta egy újabb extra funkciót kaptak. Ezeket a fiókokat nem érdemes összekeverni az üzleti fiókkal, amit bárkit tud ma már csinálni, ha van egy facebook oldala is, így statisztikákat és elérhetőségeket is kitehet a fiókjára.

instagram-stories-boomerang-4

A hivatalosan elfogadott fiókok olyan bejegyzéseket is feltehetnek a Stories-ba, amikhez plusz linkes tartalmat is csatolhatnak, mint például egy cikk, aminek a tartalma bőven hosszabb lenne, mint amit érdemes lenne ráírni a Stories képére. Amennyiben valakinek a bejegyzése alatt ‘See more’ feliratot látsz, akkor bizony ott egy link van elrejtve amit vagy úgy tudsz megtekinteni, hogy a feliratra rányomsz vagy felhúzod a kijelzőt, ahogy a saját tartalmadnál a megtekintőket tud ellenőrizni. A link amúgy az Instagramon belül nyílik meg és nem dob át a Safariba. Kérdés, hogy ezt a funkció mi mezei felhasználók is megkapjuk-e valamikor?

Neked melyik újítás tetszik a legjobban?

[appstore id=”389801252″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. “Neked megújítás tetszik a legjobban?” 🙂


Add a Comment