fbpx Skip to content

Megérkeztek az első tesztek, pontosabban felkerült a GeekBench-re is az új, belépő szintű, 13-as gép, amin ugyebár nincs Touch Bar, és csak 2db USB-C csatlakozót kapott a jack mellé.

Retina MacBook Pro - Touch Bar nélkül

Az alábbi képekből az látszik, hogy az alap gép alig 4%-kal lett csak gyorsabb elődjénél – már ha csak a processzort nézzük. A GeekBench ugyanis egyelőre nem teszteli a videó kártyát és az SSD-t sem, tehát ez a 4% csak a processzor sebességére igaz. Nézzük a számokat.

Szinte alig látható a számokon, hogy az egymagos számításoknál nőtt a sebesség.

Szinte alig látható a számokon, hogy az többmagos számításoknál nőtt a sebesség.

2015 Retina MacBook Pro 13

  • Single Core: 3439
  • Multi Core: 6497

2016 Retina MacBook Pro 13

  • Single Core: 3574
  • Multi Core: 6970

Kevés, sőt, 2 USB-C csatlakozóval és 2.0GHz-es processzorral, Touch Bar nélkül szerintem nincs is értelme erre váltani, még régebbi gépről sem. A Touch Bar-os gép pedig 2.0GHz helyett már 2.9GHz-es processzort kapott, így ott már akár több is lehet a különbség a régebbi gépek között.

Természetesen mi továbbra is azt mondjuk, hogy 15-ös gépet kell vásárolni, ha sebességre van szükségünk, mert az a 13-ashoz képest dupla akkora számokat produkál, ahogyan az látható a fenti táblázatban is. A 15-ös gépekben lévő grafikus kártyákról már írtunk korábban, azt is érdemes elolvasnotok: Milyen sebességre lehet képes az új Radeon GPU a 15-ös Retina MacBook Pro-kban?

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. A turbo boost miatt hasonló csak. Ha felmelegszik a macbook, hamar leveszi a teljesítményt.

  2. @NYPD: 30-40 perc benchmarkolas es Xcode forditas/archive gyartas utan sem sikerult ravenni a gepet, hogy akar csak a nevleges 1.3 GHz-s orajelere visszavegye a tempot, szinte mindig 2.0 – 2.4 GHz kornyeken ketyegett a CPU. Mindezt az Intel Power Gadgettel neztem. Raadasul a Macbook alja erzesre nem volt forrobb, mint barmilyen mas, erosen meghajtott MacBook Pro also resze.

  3. egy 2014-es gépem van, nagyon szeretem, meg vagyok vele elégedve, de szerintem a pro közel sem itt kezdődik. kicsit drágállom ezért a 0 teljesítményért és ez még 150 ezerrel drágább, de legalább szép.

  4. Ahhoz kepest hogy ez 2GHzes a 2015os meg joval gyorsabb ahhoz kepest nem gondoltam volna hogy 4%-al gyorsabb tud lenni…

  5. @kchris: A korabbi generacioban szereplo i5-5257U is 3.1GHz maximalis orajellel rendelkezett. Az Intel evek ota nem marketingeli a processzorai orajelet, csak annyit ir, hogy “Up to 3.1 GHz”. A 4-5% gyorsulas 1-1 orajelciklusra teljesen realis Broadwell es Skylake kozott.


Add a Comment