fbpx Skip to content

Rossz hír azok számára, akik az iPhone 7 szeptemberi eseménye óta az Apple új, vezeték nélküli fülhallgatóinak megjelenésére várnak: az AirPods a hónapban még biztosan nem kerül kiszállításra senkinek sem.

apple-airpods1

A TechCrunch az Apple egy szóvivőjén keresztül közölte a hírt a nagyöközönséggel, némi meglepetést okozva ezzel a várakozók számára.

Az Apple az iPhone 7 premierjével egyidőben rántotta le a leplet vezeték nélküli fülhallgató megoldásáról, ami nem véletlen, hiszen az új iPhone nem rendelkezik jack-csatlakozóval. Helyette Lightning-csatlakozón, vagy Bluetooth segítségével hallgathatunk zenét, illetve telefonálhatunk.

Az AirPods legfontosabb tulajdonsága a vezetékek hiányán kívül a beépített W1 chip, ami egyedülálló, villámgyors párosítást tesz lehetővé a lejátszó eszköz és a fülhallgató között.

1473336088_1221_apple-airpods-laydown

A bejelentéskor október második fele került megjelölésre szállításra, azonban az Apple egy szóvivője elmondta, hogy addig nem szeretnék piacra vinni a terméket, amíg nem érzik azt teljesen késznek. Talán felfedeztek egy hibát a korai tesztek során, vagy nem haladnak megfelelő tempóban a gyártással? A kritikusok, tesztelők többsége szerette az AirPods-t, így joggal háborodhatnak fel azok, akik már szerették volna kézhez kapni ebben a hónapban.

Arról nem kaptunk információt, hogy így végül mikor fog az első adag kiszállításra kerülni, az viszont biztos, hogy még a karácsonyi roham előtt piacra kell vinniük, ha nem akarnak gyér eladási mutatókat produkálni az amúgy is profitábilis karácsonyi időszakban.

Aki pedig nem tud várni, W1 chippel szerelt alternatívákat már talál a boltokban a Beats Solo3 és PowerBeats3 Wireless személyében.

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. Enélkül azért megleszünk. Összeesküvés elmélet: azért rontották el direkt a bluetooth kapcsolatot 3rd party fülesekkel az IOS10-ben, hogy mindenki rohanjon venni airpods-ot? 🙂

  2. Hát én nem vagyok meg nélküle, és nagyon várom. A párom szintén. Fel vagyok háborodva, hogy még mindíg űlnek rajta. Steve forog a sírjában.

  3. @White64GB: hacsak emiatt forogna. Késés mindig volt, a többi felhasználószopató dolog bosszantóbb.

  4. @White64GB: de azért enni van mit ugye? :)))

  5. Én is elvagyok nélkülük, hangzásuk messze nem hozza azt amire vágyom, és számomra kényelmetlenek nem illeszkednek jól. Ez a kialakítás amolyan eröltetés csak nem baj hogy nem jó de legalább Apple!

  6. Én azon vagyok felháborodva, h 60e ft-ért árulják, holott kb. 10-e ftból legyártják, ha 90e lenne ez a cucc, szerintem akkor is mindenki megvenné, aki most megveszi, mert milyen jó ez..

  7. @Put2: az előállítási költség esetén pusztán a nyersanyagot számolni meglehetősen pontatlan, mert egy termék ára a tervezés, fejlesztés, logisztika, csomagolás, marketing, stb. költségeit is magában foglalja. egyetlen termék sem úgy keletkezik, hogy a semmiből legyártják, előtte hosszú ideig rajzolgatnak tervrajzokat a mérnökök, ami munkaórák költsége mind hozzáadódik a végfelhasználói árhoz. ez nem jelenti azt, hogy relatíve nem túlárazott valami, de nem is lehet nagyvonalúan legyinteni a fejlesztés költségeire.

  8. Hát ezt nem razolgathatták tervezgették sokáig.. csak rá kell nézni , mindjárt két dolog amit el lehet hagyni, rettentő könnyen ki esik!

  9. Jadeye ertem amit mondasz,viszont nem a semmibol kellett ezt kitalalni (szoval nem feltalaltak) mert voltak mar hasonlok igy az alap koncepcio meg volt.de egy 20 ezres vezetek nelkuli fulesnel is vannak ezek az arak megis “csak” 20 ezer forintba kerul.

  10. @pete66: még ha van is koncepció, pontos tervrajzok akkor sincsenek. a W1 chipet most mutatta be az Apple, korábban nem volt. de mondom, mindez függetlenül attól, hogy egyébként túlárazott-e vagy sem. ha túlárazott, és neked nem felel meg, akkor nem veszed meg.

  11. @pete66: És azok a hasonlók mennyibe is kerülnek?

  12. Én is nagyon várom már. Szomorú vagyok, hogy késik.


Add a Comment