fbpx Skip to content

A tegnapi Apple esemény után Marques Brownlee-nek is sikerült egy interjút készítenie az Apple szoftverfejlesztési igazgatójával, Craig Federighi-vel, vagy másnéven Mr. Hairforce One-nal (a Twitter hivatkozás csak egy paródia fiókhoz vezet!).

mkbhd-craig-federighi_3d35e290deaeb9010af318f425bb0cc5-xl

Az interjú már csak azért is érdekes, mert Marques Brownlee az egyike azon első YouTube-osoknak, akik ilyen magas beosztásban dolgozó Apple alkalmazottal tudtak interjút készíteni.

A beszélgetés során Marques meglehetősen egyedi kérdéseket igyekezett feltenni, hogy ne egy szokványos interjú legyen az egész beszélgetés.

Ilyen kérdés volt például, hogy “ha létezne az időutazás, akkor melyik lenne az az egy termék, amit visszavinne magával a 90-es évekbe azért, hogy bizonyítsa, ő valóban a jövőből jött?”. Erre Craig az iPhone-t választotta, mert véleménye szerint még továbbra is az a legfuturisztikusabb eszköz, hiszen kis méretben olyan rengeteg mindent tud csinálni, hogy az még a mai napig leköti figyelmét.

Az interjú során elhangzottak viszonylag várhatóbb kérdések is, mint például “mi volt a legnehezebb az új MacBook Pro modellek fejlesztése közben?”. Erre Federighi csak egy sztorit mesélt el, miszerint annyira erős titoktartás alatt dolgoznak ilyenkor, hogy még feleségének sem mutathatta meg az új Mac-et, és amikor otthon kellett dolgoznia az eszközökön és arra sétált valaki a házban, gyorsan mindig takargatnia kellett, hogy senki se láthassa. A bemutató után pedig nagyon élvezi, hogy hazamehet és végre megmutathatja az egész családjának, hogy min titkolóztak olyan régóta.

A teljes interjú itt megtekinthető:

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Titoktartas ide-titoktartas oda,megis megjelenes elott mar tudott mindenki mindent! 😀

  2. @Ombika: De nem az ő családjától 😀

  3. Ez a titoktartás szerintem csak egy álca… Az Apple csinálja direkt… Addig is rólunk szólnak a hírek. Na jó, van egy két ember, aki a PAPÍRFORMA szerint tartja magát az álcázott titoktartás hoz.

  4. @Put2: az ipari kémkedés pont, hogy árt az üzletnek, hiszen a versenytársak így hamarabb jutnak érdemi információhoz, amit aztán le tudnak másolni adott esetben.


Add a Comment