fbpx Skip to content

Borús hétvégi időben sokan ki se mozdulunk otthonról, élvezzük, hogy végre lehet pihenni. Ilyenkor szoktak előkerül a játékok is és szerencsénkre az Apple az App of the Week keretében most is egy játékot, a Shadow Bugot tette egy hétre ingyenessé.

shadow-bug1

A Shadow Bug egy vérbeli akció-platformer játék, amit három finn diák hozott össze. Látványvilágban az utóbbi pár év divatos vizuális világával dolgozik, amiben az előtérben minden fekete és csak a háttér színes, mint például a BADLAND esetén.

shadow-bug3

Az irányítás az, amivel tudtak egy nagyot csavarni a jól megszokott platformer megoldáson. A jobbra-balra haladás természetesen a kijelző megfelelő oldalának megnyomásával történik, viszont a Shadow Bugban ugrani nem lehet. Vagyis ez így nem teljesen igaz, mert nincs külön olyan gesztus, amivel a bogár hősünket ugrásra tudnánk késztetni. Na de akkor hogy tudunk mégis felfelé haladni, egy platformról a másikra átjutni? Kardozással. Ebben a játékban a támadás és az ugrás egyet jelent, ami elsőre elég fura és szokatlan, de aztán elég szórakoztatóvá válik, hogy mindenhova úgy mászkálunk, hogy a bogár két karddal kaszabol.

shadow-bug-2016-06-20-12-07-37-22

Természetesen utunkat nem csak az ellenfelek akadályozzák – melyekből amúgy elég sok féle van a húsevő virágtól kezdve a különböző gusztustalan szörnyön át –, hanem mindenféle szúrós, elés sok esetben pörgő-forgó tárgy, tüske. Ezekbe nem érdemes belemenni, ugrani, hiszen ez a bogár halálát jelenti.

sahdow-bug2

A pályákon előrehaladva nem csak ügyesnek kell lennünk, hogy átjussunk az akadályokon, lekardozzuk az ellenséget, hanem az apró kis rejtvényeket is meg kell oldani, hogy tovább juthassunk. A kis fehér bogyókat érdemes gyűjtenünk, hiszen ezek határozzák meg a pontszámunkat, hogy mennyire voltunk sikeresek a pályán. A pályák teljesítéséért dobócsillagokat kapunk, maximum hármat. Az egyik a begyűjtött bogyók számától függ, a másik a gyorsaságtól, a harmadik alapból jár, ha teljesítettük a szintet.

A Shadow Bug egy jópofa, hangulatos kis játék, ami szerintem garantáltan le fog tudni kötni pár órára, így mindenképp érdemes letölteni. A megszokott 4 eurós árcédula helyett most ingyen tölthetitek le egészen csütörtökig. Ki ne hagyjátok!

[appstore id=”1008719508″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. hogy a f***ba kell ugrani ? oké, hogy kardozással de HOGYAAAN ? Utálom amikor egy ilyen játékba nincs egy irányítás magyarázat se semmi…

  2. szerinted nem olvastam el okostojás ? -.-” hülye létedre mi a f*szt okoskodsz ?
    sehol nem írják, hogy hol lehet ugrani.. csak az h ebbe a játékba nem úgy mint más játékokba.. kardozással.. Ok b*ssza meg de ahhoz mi a f*szt kell csinálni.. ? mit kell nyomni ? végülis tökmindegy mert csak felb*aszta az agyam ez az egész..

  3. Ahjj.. ???? Sorry mindekitől de “kicsit” ideges állapotba írtam ezt.. ???????? Amúgy munka.. Nem suli.. 22 vagyok.. ????

  4. @Norbii BoNo Bogdán:
    Töröld, és játsz valami kevésbé szofisztikált játékkal…

  5. Tolem bizony levonta a penzt…


Add a Comment