fbpx Skip to content

Amikor az App Store facebook oldalán megláttam a Badland című játékot, egyből tudtam, hogy ez kell nekem: rég láttam ennyire addiktív játékot.

badland1

A Badland történetéről és kis hőséről pontosan semmit se lehet tudni, így csak tippelni lehet, mi is ez az egész. A játék során egy kis gömb alakú szőrös/tollas lényt kell irányítani, ami 2 csökött szárnnyal tud repülni, de nagyon szeretni való. A kis lényünknek menekülnie kell az erdőből, ahol él, mivel az emberek ki akarják irtani azt gépekkel, így az egy veszélyes és élhetetlen hely lesz.

badland2

A Badland zseniálisan ki lett találva, irányítása egyszerű – 1 ujjal kell röptetni a kis gömblényt – de ez nem azt jelenti, hogy könnyen teljesíthetőek a pályák! A környezet fantasztikus, míg az előtér homogén fekete, addig a háttér tobzódik a színekben, illetve a zene és hanghatások is magával ragadóak, így még jobban érzékelhetjük, hogy ez egy veszélyes hely lett, jobb lesz innét menekülni.

badland3

A kaland során nagyon sarkosítva az a cél, hogy a pálya végén a csőbe eljuttassuk a kis hősünket, de azért ez nem olyan egyszerű. El kell kerülni leeső sziklákat, tüskéket, bombákat, hatalmas fogaskerekek közt kell átjutni, körfűrészeket elkerülni, és még sokféle egyéb finomságot, ami az előrehaladást gátolja. Vannak különböző portálok is: a narancssárga négyzetes például kockásítja hősünket, aki így sértetlenül tud átjutni például a körfűrészeken. A játék során különböző úgynevezett “Power-up”-ok segítik a haladást és túlélést. A következő a Power-up-ok gyűjthetőek:

  • klónozó – megtöbbszörözi hősünket, sok helyen a klónok halála/ereje árán juthatunk csak tovább;
  • méret változtató – kicsinyít, nagyít;
  • sebesség változtató – gyorsít, lassít;
  • idő lassító és gyorsító – lelassítja az időt, így veszélyes helyeken könnyebb a navigáció;
  • pörgető – van, ahol repülve nem lehet átjutni, csak alul, vagy felül pörögve;
  • pattogó – kis dudorok nőnek fején, amivel pattogni tud és ezzel gyorsabban tud haladni;
  • szúrós – tüskék nőnek a testére és így sérthetetlen lesz.

badlandmission

A játék jelenleg 40 pályából áll és az egész 4 részre van, ami egy nap alatt történik. A 4 rész a különböző napszakokat fed le 10-10 pályával: hajnal, délelőtt, alkonyat (de nem a csillogó vámpíros dolog!) és éjjel. A napszakok hangulatát a pályák nehézsége, a háttér színvilága és a hangok is visszaadják. Hajnalban még minden egész csöndes és alig vannak gépek, míg éjjelre már a háttérben lelógó nyúltetemeket láthatunk, egyre több a gép és pánikszerű hangokat és gépzajt hallhatunk. A pályákat érdemes újrajátszani, mivel extra küldetéseket tudunk így teljesíteni utólag is, például: összes “Power-up” összegyűjtése, ne halj meg, X számú klón megmentése, stb. Én a 40 pálya teljesítése után is csak 21 ilyen küldetést teljesítettem a 120-ból, szóval van mit még játszani vele.

badlandmulti

Nem csak egyjátékos mód van a Badland-ben, hanem több játékos is tud játszani egyszerre ugyanazon a készüléken, egyszerre maximum négyen, a képernyő 4 sarkából irányítva a lényüket. iPhone-on a képernyő kis mérete miatt nem igazán élvezetes, de iPad-en annál inkább. A Badland természetesen Game Center támogatással és achievement rendszerrel is rendelkezik.

A szavak helyett inkább beszéljen ez a videó, ami mindent elmond arról, hogy milyen zseniális egy játék a Badland.

Sajnos úgy érzem, a magyarországi sikereit az ára korlátozni fogja. Sokan még 0.89 eurót is sajnálnak egy app-ra, hát még mit fognak szólni a Badland 3,59 eurós árcédulájához? Viszont ezért az árért egy fantasztikus játékot lehet kapni, amihez rendszeresen frissítések is fognak érkezni, így hamarosan a második nap eseményeit játszhatjuk majd. Szerencsére iPhone-ra és iPad-re nem kell külön megvásárolni a játékot, futtatásához pedig legalább iOS 4.3-ra van szükség. Aki megveszi, nem fog csalódni.

[appstore id=”535176909″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Hasonló, mint a World of Goo. Azt is szerettük 🙂

  2. Úr isten ez nagyon nehéz 😀 de tényleg nagyon jó 😉

  3. tiszta LIMBO!! de vártam már egy ilyet! akinek még nem volt meg a LIMBO és bírja ezt a 2D dark-art vonalat, mindenképpen tolja (PC, XBOX)!

  4. Méltatlanul alacsony a jelenlegi 18. helyezés. Ez a második olyan játék az Appstoreban, amiért jogosan kérnek pénzt 🙂 Annak ellenére, hogy fél óra alatt végigvittem, bőven megérte azt az ezrest. Milyen hangulata van és micsoda remek kombinációja az ügyességi és logikai játékoknak. Felfedeztétek az óriásnyulat a háttérben? 🙂


Add a Comment