fbpx Skip to content

A Which? legújabb tesztje szerint a jelenlegi csúcskészülékek közül az iPhone 7-nek van a legrosszabb akkumulátor ideje.

iphone-7_2x1

Természetesen abba ne menjünk bele, hogy az összes készülék, és így azok akkumulátora is nagyobb, mint az iPhone 7 és talán akkor a Plus-t kellett volna csatasorba állítani. Ettől függetlenül az új iPhone szerintünk sem rendelkezik a legjobb akkumulátor idővel, a 6s pedig egyenesen katasztrófa volt számomra az elmúlt évben.

A Which? a Samsung Galaxy S7-tel, az LG G5-tel, és a HTC 10-zel hasonlította össze az iPhone 7-et, gondolom a Galaxy Note-ot már nem merték odarakni, nehogy felrobbanjon a teszt közben.

smartphone-battery-life-2016

Ahogy a képen is látható, a 3G telefonálás tekintetében eléggé gyatra teljesítményt nyújtott az iPhone 7. Fele akkora teljesítményre képes, mint a Samsung S7 és közel harmad annyira, mint a HTC 10, ami persze nagyobb is, de tény, hogy az majdnem háromszor tovább bírja. A HTC 10-nek egyébként 3.000mAh-s akkumulátora van, míg az iPhone 7-nek csak  1.960mAh-s.

htc-10-vs-iphone-6s-780

A 3G internetezés viszont már eléggé kiegyenlített lett, mivel az Apple élen jár a szoftveres megoldásokban, így sokkal kevesebb energiát használva közel ugyanannyit internetezhetünk az iPhone 7-tel, de ettől függetlenül itt is utolsó helyen végzett az Apple terméke. Én továbbra is kíváncsi lennék egy iPhone 7 Plus tesztre, szerintem az sokkal korrektebb lett volna, ott minden bizonnyal az iPhone is dobogós helyezést ért volna el.

A fentiektől függetlenül az iPhone 7 valóban jobban bírja már, mint az elődei, de én továbbra is a Plus készülék akkumulátor idejét irigylem, és úgy gondolom, az lenne az optimális az iPhone 7-nél is. Talán majd egyszer.

Olvasd el a hozzászólásokat is

26 Comments

  1. Hát igen, egy kibaszott szar az iPhone akksija már a kezdetektől fogva, és nem értem az Apple mi a szartért nem tud belerakni egy 5000mAh-s akksit.

  2. Tényleg miért nem? Vagy tehetne bele 10.000mAh-s akkut is! De a legjobb lenne 20.000-es. És a hátuljára tehetne napelemet, vagy a dobozba ajcsiba egy Apple logo-s kurblis töltőt!

  3. @farkas63: akkor az lenne a probléma, hogy nehéz/vastag a készülék, sokáig tart feltölteni, stb.

    @taky1974: az Apple logós, kurblis töltő az jó lenne. 😀 Nokiához anno volt ilyenem, még most is működik. 🙂

  4. @Jadeye: Tőlem nyugodtan lehetne 50%al vastagabb is, nem zavarna. 6-osnál raktam először telefonra tokot, de ott is csak azért, hogy legyen valami a kezemben, ne csak egy papírlap. Simán lehetne 4-es vastagságú (1cm), és akkor a péklapát méretbe, már egész kellemes aksi elférne, de Dzsoni gyerek a vékony szarokra van ráizgulva, nem érdekli, hogy használhatatlan, na meg kilóg belőle fél centire a kamera, amitől le sem lehet rakni az asztalra. Vicc ahogy a 7-es kinéz. Elment az eszük ezeknek. Sztivi már úgy forog a föld alatt, hogy paks2 helyett simán elbírná hungarisztánt….

  5. Szerdán lesz két hete, hogy használom. Nekem két napot elmegy… Jobban bírja mint a 6os. 🙂

  6. i5S általában 3-6 napot bír, pedig abban még gyengébb az akksi. i7 lehet egy hetet is kibírna nálam. Skype videózás viszont néhány óra alatt teljesen leszívja az akksit, a telefon szinte forró. Ezért inkább itthon notin skájpolok, így akksi dolog megoldva.

  7. Kicsit átfogóbb tesztek is vannak ennél. Vettek két adatot, amiből minket magyarokat igazából a 3G hang is csak félig-meddig érint, a net meg abszolút nem.

  8. Ja simán bírja az 5S 3-6 napig ha hozzá sem nyúlsz, csak úgy ott van asztalon magába.
    Abból gondolva hogy otthon már az asztalhoz kötve a notin skájpolsz a kényelmesebb iPhone helyet.

  9. @scarabeus:
    Nekem akkor sem bírt ennyit az iPhone 5S, ha csak simán letettem. Nem tudom Te hogyan csinálod. Még “csak” telefonálással sem tudhatja a hármat sem, nemhogy a hatot. Tény hogy a 7-es most jobban bírja nekem mint a 6S, de hogy egy hetet nem bír, az egész biztos. Emlékeim szerint a Nokia 3310 nem bírt egy hetet akkor sem, ha 1.050mAh-s akkut vettél bele.

  10. @scarabeus: hát az én i5S-em max 2 napot bír ha 4-5 ször telefonálok naponta és azon kívül semmit nem csinálok rajta. (2016 januári készülék)

    amúgy a fenti péklapát telefonok kijelzője is nagyobb (felbontásban is) szóval elvileg zabálják az akksit.
    az iphone 7-nek alázni kellene mindet a pici kijelzőjével

  11. Én eleve azt nem értem, miért van az iPhone-okban akkumulátor egyáltalán? Tök felesleges, csak a baj van vele. Nagy helyet foglal, sok idő feltölteni, hiába töltögeted, sosem elég a kapacitása. Ki vele! Az Apple nevű cég a forradalmi innovációiról híres. Miért nem használ mondjuk DMFC-t? Már 5 éve bejegyzett rá pár szabadalmat, a Toshiba pedig 10 éve bemutatta az így működő mobiltöltőit és MP3 lejátszóit. Mire várnak még? Alkoholt a népnek! 😀

  12. Nekem hetekig bírja töltés nélkül a fiókban kikapcsolva. 🙂

  13. Nem ertem a cikk irojat. Azt mondja az elmult 1evben mar szenvedett a 6s uzemideje miatt. Ok, de 5s-t nezem akkor ezerszer jobb, ergo mindenki orult amikor a kezebe vette, akkor mi a szenvedes targya? Ja hogy tobbet nyomogatjatok? Nalam a plus is lemerulne fel nap alatt annyit hasznalom

  14. @pergabb: az 5s és a 6s között ott volt az iPhone 6.

  15. Én iPhone 6-ról váltottam 7-esre. Én jelenleg meg vagyok elégedve az akksival mert sokkal jobban bírja. Az más kérdés h valóban nagyon gyenge még ez az akksi idő de ez van.

  16. Én iPhone 6-ról váltottam 7-esre. Én jelenleg meg vagyok elégedve az akksival mert sokkal jobban bírja.

  17. Mikor először írtad, még nem értettem, aztán a másodiknál leesett. 😀

  18. Az egész aksi témában benne van amúgy az hogy Apple szeretné ha minnél többen a drágább, plus változatot venné meg. Jobb kamera, jobb aksi idő, nagyobb felbontás. Ha vennék akkor fix hogy plus-t vennék én is,úgyhogy elég jól csinálják 😀

  19. @taky1974: Szifonon meg más oldalakon is vannak tippek a hosszabb üzemidőre. Auto frissítés ki, wifi ki mert itthon úgysem telón netezek, mobilnetem egyáltalán nincs, ahogy munkám sem így sokat vagyok itthon, ritkán nyúlok a telómhoz. Az előző i5-öm is 2-3 napig bírta iOS 6 alatt, pedig akkor még használtam rendesen mobilnettel, néha GPS, zenét hallgattam, stb. Annál az i5-nél volt a rekordom: 11 nap + 13 óra készenlét egy feltöltéssel kikapcs nélkül, 5 és fél óra használattal. Akkor tényleg csak az asztalon volt a teló, hozzá se nyúltam.

  20. Üdv! Nemrég vettem egy 7-et, berlin app store-ban, nekem tetszik az uj home gomb, illetve az ios 10-is! Azz akksi idő szerintem teljesen rendben van, akinek ez kevés annak nincs élete vagy elvan zsibbadva! Tegyük fel telefonalsz egy nap összesen 3 órát, megnézel 2-3 videót, írsz a barátoknak minden elérhető appon keresztül mert így menő, es persze játszol mert az annyira fontos! Ezt siman kibirja! Akkor megismit akartok még! Régóta olvasom a szifont, es jokat nevetek a commenteken (akinek nem inge…) szep napot 😉

  21. Tudom, ott van kozotte a 6-os 🙂 ezek szerint minden uj modellnel fejlodest varsz akku teren? Elernenk azt, hogy 2hetig birja akkor az lenne a gond? Meg mindig nem ertem a 6s miatti szenvedest azert, mert az 5s utan volt sima 6-os meg nem volt rossz ahhoz kepest amire regen kepesek voltak az iphone-ok.

  22. @ef-dani: Azt meg tudnád magyarázni, hogy minket magyarokat miért nem érint a 3G hang és adat?

  23. @Eti36: 3G hang csak azonos szolgáltató esetén működik. A 3G adat pedig az összes szolgáltatónál szinte minden esetben 4G.

  24. ef-dani azt mondod, hogy 4g eseten is 3g sebesseg megy, vagy 3g eseten a 4g?

  25. @AppleFan valami anomáliába keveredtem ????????????

  26. @pergabb: Nincs “3G esetén”, mert olyan lefedettsége van a 4G-nek az összes szolgáltatónál, hogy úgyis arra csatlakozik a készülék.


Add a Comment